Juleglede når du er voksen

Kan man egentlig glede seg til jul som voksen? Du jobber og stresser hele desember. Når lille julaften kommer er du ikke ferdig med halvparten av det du hadde planlagt og stemningen har ikke meldt sin ankomst. Kanskje du har en jobb der du jobber på selveste julekvelden også.

Når du er liten gleder du deg hver dag til å åpne en ny luke i kalenderen, morsomme juleverksted, nisser å besøke overalt som har en liten godtepose på lur, og på kvelden er det julekalender på tv også. Ikke minst den store dagen da man endelig skal åpne alle pakkene under treet.

Jeg hører folk si at jula blir spesiell igjen når man får barn selv. Men hvorfor er det så mange som ikke finner denne gleden uten barn som voksne? Hva er det som egentlig gjør julen så mer spesiell for et barn? Det finnes julekalendere for voksne, vi har julebord, julebelysning som klarner opp vintermørket, maten og interiøret. Er ikke det stemning nok?

Hva handler julen egentlig om? Det er nok kanskje ulike svar på det, men noen nøkkelord ville nok vært familie, kvalitetstid, refleksjon og giverglede. Kanskje julen kan bli en fantastisk tid hvis man bruker disse nøkkelordene godt. Tilbringer masse tid med familien. Kvalitetstid med venner og kanskje de du ikke ser så ofte. Reflekterer over året, hva kunne man gjort annerledes? Hva må til for å oppnå målene du har? Hva gledet deg gjennom året? Tenke over alle de godene minnene. Og til slutt gi noe til noen som ikke har så mye.

Ikke minst ha mindre fokus på priskrig, at huset skal være perfekt, dyre julegaver eller å finne den perfekte julekjolen. Det blir jul uansett. Finn ut hva som er ekte julestemning for deg og unn deg å nyte det.

God jul! ♥

1 kommentar
  1. Julen var egentlig tiden hvor man kunne stresse litt ned, få tid til å tenke, reflektere og skape balanse og harmoni. Ja, det var oppgaver som storrengjøring og slakting før i tiden også, men dette var noe man gjorde sammen og var aktiviteter som skapte gode minner.
   Nå til dags er stresset på et helt annet nivå, mye på grunn av gavene og forventingene rundt det som er med på å skape et gigantisk kjøpepress. Fra å stort sett lage gavene selv, blir det meste av gaver nå kjøpt. Kjøpepresset er også med på å kunne gi personer uten penger nok til å leve opp til forventingene dårligere samvittighet og dårligere selvfølelse ved at de føler at de ikke strekker til.
   Dette er synd, fordi julen med dens rødfarge signaliserer kjærlighet. Kjærlighet og omtanke skal aldri være betinget ut ifra hvor fine gaver du kan kjøpe, ei heller hvor finne gaver du har fått, men heller ut ifra varmen og omtanken du viser andre.
   Så mitt forslag er at man går bort ifra å skulle kjøpe alle gaver man gir, og heller fokuserer på å gi til de som virkelig trenger det og legge igjen pengene der isteden. Så kan man kanskje lage noe, skrive et dikt, skrive en tekst (vær kreativ) eller lignende til de man bryr seg om, dette kan ofte også ha en mye større verdi enn en bukse fra H&M. Jeg vet i hvert fall hvilken gave jeg ville husket best om 20 år.
   En slik tilnærming vil også være sunt for miljøet, tenk deg bare hvor mye gavepapir som går med på denne festen – det er ikke lite!
   Hvis vi alle begynner med å bry oss litt mer om hverandre, og ikke bare oss selv, så kan vi være med på å gjøre julen til en fin tid får en som ellers ikke har det så bra. Og husk: Å gjøre gode ting for andre gjør deg selv lykkeligere.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg