Juleglede når du er voksen

Kan man egentlig glede seg til jul som voksen? Du jobber og stresser hele desember. Når lille julaften kommer er du ikke ferdig med halvparten av det du hadde planlagt og stemningen har ikke meldt sin ankomst. Kanskje du har en jobb der du jobber på selveste julekvelden også.

Når du er liten gleder du deg hver dag til å åpne en ny luke i kalenderen, morsomme juleverksted, nisser å besøke overalt som har en liten godtepose på lur, og på kvelden er det julekalender på tv også. Ikke minst den store dagen da man endelig skal åpne alle pakkene under treet.

Jeg hører folk si at jula blir spesiell igjen når man får barn selv. Men hvorfor er det så mange som ikke finner denne gleden uten barn som voksne? Hva er det som egentlig gjør julen så mer spesiell for et barn? Det finnes julekalendere for voksne, vi har julebord, julebelysning som klarner opp vintermørket, maten og interiøret. Er ikke det stemning nok?

Hva handler julen egentlig om? Det er nok kanskje ulike svar på det, men noen nøkkelord ville nok vært familie, kvalitetstid, refleksjon og giverglede. Kanskje julen kan bli en fantastisk tid hvis man bruker disse nøkkelordene godt. Tilbringer masse tid med familien. Kvalitetstid med venner og kanskje de du ikke ser så ofte. Reflekterer over året, hva kunne man gjort annerledes? Hva må til for å oppnå målene du har? Hva gledet deg gjennom året? Tenke over alle de godene minnene. Og til slutt gi noe til noen som ikke har så mye.

Ikke minst ha mindre fokus på priskrig, at huset skal være perfekt, dyre julegaver eller å finne den perfekte julekjolen. Det blir jul uansett. Finn ut hva som er ekte julestemning for deg og unn deg å nyte det.

God jul! ♥