Jente i skogen

Jeg har lært i det siste at jeg absolutt ikke er den eneste som er redd for å gå i skogen alene. Leste en artikkel om jenter som er redde for å jogge alene også. Det syns jeg er fryktelig trist. Sist jeg gikk alene og fotograferte samtidig så jeg hele tiden rundt meg når jeg tok bilder. Var det lenge siden jeg hadde sett noen måtte jeg også sjekke at ingen fulgte etter meg. De partiene det er mest øde gikk jeg ganske fort så jeg raskere kunne komme meg til de partiene med flere folk og bedre sjanse for vitner hvis det skulle skje noe. Er ikke det forferdelig? Er det bare jeg som tenker slik?

Men hvorfor er det slik? Noen av oss har i verste fall blitt overgrepet. Men mange har også blitt slengt kommentarer etter. Det høres kanskje uskyldig ut. Det er bare ord. Men de ordene kan ha mye makt. Makten over å føle seg trygg eller ikke. All form for krenkelse kan være skremmende og traumatiserende.

Alle disse tilfellene går selvfølgelig rundt med jungeltelegrafen. Vi forteller hverandre om en stakkars venninne som følte seg forfulgt av to menn eller leser i avisen om noen som har blitt overfalt. Vi luker ut disse stedene der det skjedde og tidspunktene. Til slutt kan vi ikke gå noe sted.

Vi har like mye rett til å løpe, jogge, vandre, gå og spasere i skogen som alle andre. Vi burde få gå hvor vi vil og når vi vil, men slik er det tydeligvis ikke.

Hva kan vi gjøre for at det skal bli bedre? Vi kan i hvert fall bli flinkere til å gå turer sammen. Det er både mer sosialt og det er enklere å nyte naturen når hjertepumpa ikke rister av frykt. Men at vi går sammen forandrer ikke nødvendigvis på hvordan enkelte menn tror at de kan ta seg til rette eller snakke til oss på en nedvergende måte. Hvordan forandrer vi på dette? Hvordan kan vi stole på at dette er kun snakk om noen få menn og at de slettes ikke representerer alle menn?

Her er artikkel fra VG om hvordan jenter er redde for å jogge alene når mørket kommer. Hva noen av dem har opplevd er skremmende.

 

Er du redd for å gå i skogen? Hva gjør du for å komme deg ut i naturen og føle deg trygg?

Halloween-filmtips

 

Det nærmer seg Halloween og det er tid for skrekkfilm og popcorn som flyr alle veier. Så her er noen tips for en grøssende god kveld:

 

The Haunting of Hill House

Hvis du syns at en film er for kort og vil ha gåsehud på armen hele kvelden:

 

Would You Rather

Uhyggelig middagsselskap med selskapsleker utenom det vanlige.

 

A Quiet Place

Du kan ikke snakke. Du kan ikke le. Ikke gi fra deg en lyd. For da kommer de.

 

Warm Bodies

Perfekt film om du liker zombier, kjærlighet og litt humor!

 

Disturbia

Hvis du er for pinglete for en grøsser men liker en god thriller med tenåringer og spenning.

 

Corpse Bride

Johnny Depp har stemmen til hovedpersonen i denne animasjonsfilmen. Han gjør en fryktelig feil og gifter seg med en brud som er et lik.

 

The Conjuring

Hvis du elsker filmer som er baserte på sanne hendelser så er dette filmen for deg! Skrekkfilm med god kvalitet! Når du først er i gang kan du fortsette på The Conjuring 2 etterpå som faktisk er like bra.

 

The Boy

Du har kanskje ikke lys til å ta en barnevaktjobb igjen etter denne filmen. En god film med en overraskende twist.

 

 

Kilder: https://www.seventeen.com/life/g1558/best-halloween-movies/

Kjære matvarebutikker

Dere selger handlenett og flott er det! Mindre poser, mindre søppel og mindre plast som driver ut i havet.

Men dere fine matvarebutikker. Hva med å selge mindre nett til frukt og grønt også? Små nett som vi kan plukke epler, pærer, klementiner og kiwi i.

En ukeshandel på butikken ender i utallige fruktposer og dette er også et sted vi kan fokusere på å bruke mindre poser. Dere sparer utgifter på fruktposer, dere tjener heller på å selge små handlenett til kundene og jorda får en bitteliten andel mindre plast. Alle monner drar.

Bare en tanke og et forslag. Hilsen meg ♥

Vakkert drama fra Gus Van Sant

DON'T WORRY HE WON'T GET FAR ON FOOTFoto: Norsk Filmdistribusjon.

Dette er et smakfullt drama fra Gus Van Sant om den amerikanske avistegneren John Callahan, basert på John Callahans selvbiografi, og er absolutt verdt kinoturen.

 

Fakta om filmen:

Tittel: Dont Worry, He Wont Get Far on Foot

Sjanger: Drama

Regi: Gus Van Sant

Nasjonalitet: USA

Produksjonsår: 2018

 

Joaquin Phoenix stars as John Callahan in DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT.Foto: Norsk Filmdistribusjon.

John Callahan, spilt av Joaquin Phoenix, har en uforglemmelig kveld i alkoholrus da han møter på sin nye venn Dexter, spilt av Jack Black. Etter en lang og gøyal kveld skal vennskapet vise seg å være et kortvarig et da de setter seg beruset bak rattet og Callahan våkner lam på sykehuset. Å godta at han er lam fra brystet og ned i tillegg til å jobbe mot avhengigheten av alkohol, blir en prosess som graver opp fortiden også. I en samtalegruppe for anonyme alkoholikere finner han ører som vil lytte og stemmer som vil kjefte på hans problemer gjennom livet. Til slutt finner han talentet sitt for å tegne satiriske tegninger som blir svært populære.

Skuespillerprestasjonene står ikke på latsiden. Joaquin Phoenix lukter på en Oscar-nominasjon for denne tolkningen. Jonah Hill og Jack Black skuffer heller ikke. Dialogene er ekte og troverdige.

Gus Van Sant har alltid interessante vinkler og denne filmen er intet unntak. Men til tider blir vinklene litt for eksperimentelle med for mye bakhoder men ellers er vinklene veldig interessante. Hoppene i tidslinjen er også et friskt pust til hvordan vi opplever historien.

Alt i alt et fantastisk drama med ekte følelser og sterke inntrykk. Savner sterkere kvinnelige karakterer og mangler noe ekstra for å nå et øye til på terningen.

Terningkast: 5.

 

Joaquin Phoenix as John Callahan and Jonah Hill as Donnie star in DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT.Foto: Norsk Filmdistribusjon.

Kilder: filmweb.no, filmpolitiet, cine.no