Livet er nå!

 

Det begynte på telttur. Vi hadde gått langt og lenge for å finne et fint sted å slå leir. Etter at roen satt seg hørte vi flere helikoptre. De fløy aldri av gårde og vi begynte å lure på hvorfor disse helikoptrene flydde rundt i nærheten av skogen så lenge. Med litt dårlig nett leste vi til slutt nyheten om en drukningsulykke ved nabovannet. En forferdelig tragedie. Det er spesielt å være så nærme.

Noen dager senere etter å ha kommet hjem, dør en stor skihelt i nok en tragisk ulykke. Nok et forferdelig tap. Dagen etter det igjen ser vi på nyhetene at en ung jente har blitt funnet død og politiet kaller det mistenkelig. En eldre dame er også funnet død. I tillegg til dette er en tidligere statssekretær som betydde mye for Norge under 22. juli også gått bort.

Så mye død. Så mange tragedier. Dessverre er det ikke bare dødsfallene disse hendelsene har til felles. Det er også at livet endte så brått og ble så fort forandret for de nærmeste. En påminnelse om at livet kan ende når som helst uten forvarsel. Uten å si farvel, uten en siste klem eller noen siste ord.

Det er en påminnelse om at vi må leve her og nå. Alltid klemme våre nærmeste farvel. Aldri slutte å si at vi er glad i dem, at vi elsker dem og setter pris på dem. Ikke la drømmene vente på seg. Lev ut drømmene. Ikke lag unnskyldninger. Reis, opplev, smak og føl. Gjør noe som gjør deg glad hver eneste dag. Gjør noe som gjør andre glad hver eneste dag. Lev hver dag. Nyt hver dag. Livet er i dag.