These violent delights have violent ends

 

 

I sesongens første episode er det gått to uker etter gallaen og Bernard befinner seg på en strand. Han husker ikke alt som har skjedd men det kommer sakte tilbake til han gjennom flashbacks. I denne episoden blir vi introdusert til en ny karakter i serien; Karl Strand som er spilt av Gustaf Skarsgård. Vi ser også at Delos har en hemmelig lab der de har samlet data om gjestenes opplevelser og oppførsel. Bernard sliter med en skade i hodet. Dolores er langt fra en søt bondepike og jakter ned gjestene i parken. Maeve har startet ferden med å finne datteren sin, og Man In Black er endelig fornøyd med hvordan motstanden har gjort spillet sterkere.

I den andre episoden får vi se Dolores utenfor parken en tid tilbake i Arnolds besittelse, før parken har blitt en realitet. Vi får se Logan som blir overbevist om å investere i parken etter å ha sett hosten Angela. William overtaler Logan?s far James Delos til å investere enda mer i parken etter hans første visitt i parken der han møter Dolores for første gang. I denne episoden får vi også vite at Logan blir en rusavhengig, mens William blir mer og mer involvert i parken når han tar over etter at James pensjonerer seg. I en senere tidslinje jobber Dolores, Teddy og Angela med å komme bak spakene i Westworld, og senere vekker de en død Confederado og han fører de til basen hans. Man In Black finner igjen Lawrence og de skal ødelegge noe i parken som Man In Black har bygd. Dolores vet om dette om forteller om det til Teddy om at det er et våpen.

I tredje episode får vi se en del av parken som vi ikke har sett tidligere. Med en indisk versjon av Seven Nation Army i bakgrunnen ser vi en kvinnelig gjest prøve å overleve fra de rebelske hostene. Hun blir jaktet etter hvert av en tiger inn i den Westworld som vi kjenner. Bernard og Charlotte finner Peter Abernathy som er tussete i hodet med all koden som er gjemt i han. Han og Bernard blir senere tatt til fange av Confederados som tar de med til Fort Forlorn Hope. Dolores og gjengen er allerede der og hun spør Bernard om å hjelpe henne om å fikse faren. Det får han ikke til og Charlotte og hennes styrker kommer inn og tar faren. Maeve og hennes gjeng er på vei gjennom parken for å finne datteren hennes, men i slutten av episoden blir de fanget av Samuraier.

I den fjerde episoden møter vi en host-versjon av James Delos som William jevnlig besøker. Men etter hvert besøk blir hosten ødelagt og erstattet med en ny. William besøker han senere som en eldre mann (Man In Black) og det viser seg at de fortsatt ikke har lykkes med å videreføre bevissthet og minner fra et menneske til en host. Dermed blir prosjektet lagt ned. Man In Black treffer på kvinnen som rømte fra den indiske delen som viser seg å være datteren hans. Bernard finner hulen Elsie har blitt holdt fanget i. Hun blir illsint på han først men han forklarer at det er Ford som styrte han. De blir et team og finner en hemmelig lab i nærheten der host-versjonene av James Delos ble lagd. De finner den siste versjonen som drukner i sin egen galskap og tar livet av han. Da får Bernard flashback av at han tar en «minneball» som blir brukt til å innføre et menneskesinn inn i en host.

I den femte episoden ser vi Strand og hans team dra opp noen hoster av vannet som er tomme for data. Maeve og gjengen blir tatt til fange av Samuraiene. De prøver å hjelpe Akane i Shogun World uten hell. Sakura blir drept og Akane dreper Shogun i retur. Det er i denne episoden at Maeve oppdager hennes evne til å styre andre hoster uten en gang å si noe. Dolores og gjengen er tilbake til Sweetwater. De tar over toget og hun får programmert Teddy.

I den sjette episoden finner Maeve igjen datteren som har fått en ny mor. De blir angrepet av indianere før hun rekker å gjøre noe annet enn å ta datteren og løpe av gårde med henne. Man In Black har en samtale med datteren sin om å forlate parken, men han har andre planer. Dolores og Teddy sprenger i stykker hovedkvarteret og drar av gårde med toget. Bernard og Elsie infiltrerer «Vuggen» mens de prøver å unngå Charlotte og Stubbs som har fått inn forsterkninger nå som de har Peter Abernathy igjen, og de prøver å finne ut hvorfor programmet i han prøver å jobbe imot Delos. Bernard tror noe i han kan hjelpe og setter seg selv i en «drømme-stasjon» der han møter Ford igjen.

I den syvende episoden finner Strand ut hvor Theresa ble drept og han finner alle Bernard-hostene. Gjennom Bernard sine flashbacks ser vi at Dolores og hennes følgere sprenger i stykker «Vuggen», som inneholder alle back-upene. I tillegg tar de Peter Abernathys hjerne som viser seg å være en slags nøkkel. Vi ser tilbake når Bernard setter seg i en «drømme-stasjon», og etterpå har han et program fra Ford i hjernen som gjør at han slår av hovedsystemet. I den nåværende tidslinjen avslører han til Charlotte lokasjonen til nøkkelen. Maeve gjemmer seg og datteren fra indianerne når Man In Black kommer. Maeve prøver å drepe han og får Lawrence og hans menn til å gå imot hverandre. Et team og Sizemore kommer og skyter alle hostene og tar med seg en hardt skadet Maeve. Datteren blir tatt av indianerne og Man In Black slipper unna også hardt skadet uten at noen ser han.

Den åttende episoden fokuserer på en indianer-host kalt Akecheta. Han tar med Man In Black til campen sin for å heale han. Mave sin datter er også der og Akecheta forteller sin historie til henne. Det viser seg at han også har funnet «the maze». Etter å ha fått en nytt narrative og blitt medlem av Ghost Nation, har han vært på søken etter sin store kjærlighet Kohana som han hadde i sitt forrige narrative. På leting etter henne finner han hjørner av parken og til og med de hostene som har blitt lagret vekk.  Når han kommer tilbake til folket sitt forteller han om funnene sine og de andre hostene. Samtidig tar Sizemore Maeve tilbake til hovedkvarteret for å sjekke ut hennes usedvanlige kode. De ser at hun kan kommunisere med andre hoster og at hun kan se Akecheta sin historie gjennom datterens øyne. Datteren til Man In Black kommer og tar ham vekk, og sier at han er hennes byrde.

I den niende episoden ser vi datteren Emily igjen som lapper sammen faren så godt hun kan mens de venter på hjelpen hun har tilkalt. Mens de venter får vi flashbacks om at kona til Man In Black var alkoholiker og hun så hans mørke side som til slutt resulterte i at hun tok livet sitt. Men etter å ha sett disse flashbacksene er Man In Black overbevist om at Emily er en host produsert av Ford. Derfor dreper han henne og innser ikke hva han har gjort før hun er død. Han begynner å undre om han til og med selv er en host.

Dolores og Teddy kommer i konflikt med indianerne som tror The Valley Beyond er en ny verden for dem. Dolores mener dette er et våpen å bruke imot menneskene. Det ender i en strid der mange av indianerne blir drept og Teddy dreper seg selv til slutt fordi han ikke vil følge Dolores lenger eller være i stand til å skade henne. I hovedkvarteret får Ford sitt program instruert Bernard til å gi en beskjed til Maeve, der det viser seg at det er Ford som programmerte henne til å rømme fra Westworld i sesong 1. Han så på henne som sitt eget barn og forsikrer henne om at historien hennes ikke ender her. Bernard møter så Elsie og forlater hovedkvarteret, og han sletter Ford sitt program i ham fordi det gjør han paranoid og etterlater Elsie til seg selv for hennes egen sikkerhet. Til slutt bruker Charlotte sitt team kommunikasjons-koden fra Maeve på Clementine og får henne til å gå imot andre hoster. Hun vil bruke dette som et våpen mot alle hostene.

Dermed har vi oppsummert alt og det er bare å sette seg godt til rette for den siste episoden. Selv om det bare er en episode igjen så får vi trøste oss med at det kommer en ny sesong neste år.

 

Følger du med på Westworld? Spent på sesongfinalen?

 

Kilder: www.imdb.com, www.gamesradar.com/westworld-season-2-review/