Inspirert av Line Elvsåshagen

 

I går så vi første episode av Planet Plast med Line Elvsåshagen på NRK nett-tv. I denne episoden fikk vi blant annet se all plastikken som kommer inn langs strandkantene, at når noen kaster tampongen i do kan det ende ut i havet og selv om strandkantene flommer over av plastikk så ligger mesteparten under vann.

Dette gjorde oss såpass gira at vi gikk rett ned på Clas Ohlson og kjøpte plastikkhansker og avfallsposer. Så gikk vi bortover Tyska og Hollenderen som er et sjarmerende område ved vannet i Halden, og begynte å plukke og det var nok å ta av! Vi samlet en stor pose før mørket tok oss igjen, og vi kunne ha holdt på lenge om vi skulle ha plukket med oss alt. Men nå er det i det minste en pose mindre søppel der.

 

 

 

 

Dette er en aktivitet som egentlig er veldig moro. Ikke minst sosialt og gøy og se hva man finner for noe rart. Etterpå føler man seg ti ganger bedre når man har gjort noe hyggelig for naturen og dyra som lever i den.

Like før vi så oss ferdig møtte vi også på en turgåer som ble så glad og takknemlig. «Dette trengte jeg!» Og dette gjorde dagen vår! Å høre at vi gjør noe skikkelig bra og at det er flere av oss som tenker på naturen og havet. Du vet jo at du gjør noe riktig ved å plukke søppel, men at en fremmed roser deg og viser at vedkommende er en del av det fellesskapet som også bidrar til mindre plast, det er topp!

 

 

 

Jeg forstår bare ikke hvordan det kan bli så mye plastikk og annet søppel overalt. Vi er da lært opp til bedre! Helt siden jeg var liten har vi vært opplyste om hvor skadelig det er for naturen og dyra. Lært opp til å legge søppel i lomma så lenge, plukke det opp og ta det med hjem. Kykelikokos lærte oss om kildesortering. Jeg husker en som var på barneskolen vår og lærte oss om å spare strøm ved å slå av lys i rom vi ikke oppholdte oss i og å ikke dusje for lenge. Så hvorfor har vi ikke lært? Hvorfor har vi ikke tatt med oss denne kunnskapen? Hvorfor er vi så late? Vi vet da bedre!

Dette er ikke siste gang vi hjelper naturen. Neste gang vi turer ut blir det ikke uten hansker og pose. Spesielt langs en strandkant har jeg ikke lyst til å gå forbi plastikk igjen uten å ta det med meg.

Sammen kan vi hjelpe naturen. Pose for pose. #plastfrinatur

Nedtelling

Det begynner endelig å bli vår ute. Snøen og isen er nesten helt borte. Solen begynner å varme. Det er utrolig deilig men det betyr også at det nærmer seg deadline på bacheloroppgaven. Noe som er veldig skummelt! Samtidig skal det bli deilig å bli ferdig med den. I mellomtiden er det premiere på to serier jeg ELSKER. Nemlig Westworld og The Handmaid?s Tale. Flere som gleder seg?

15 dager til premiere av Westworld sesong 2 (23. april)

18 dager til premiere av The Handmaid?s Tale sesong 2 (26. april)

38 dager til bacheloroppgaven skal leveres (16. mai)