Michael Nyqvist er død

Foto: SF Norge AS.

Den svenske skuespilleren skal være død etter lengre tids sykdom. Dette melder familien. Dødsårsaken er kreft og han skal ha sovnet stille inn. Den kjente skuespilleren ble bare 56 år gammel.

Michael Nyqvist bygget seg opp i Sverige før han siden ble kjent internasjonalt etter “Menn som hater kvinner”. Selv kjenner jeg han fra “Beck”, Tilsammans”, “Så som i himmelen”, “Naboer”, “Wallander”, “Arn”, “Menn som hater kvinner”, “Jenta som lekte med ilden”, “Luftslottet som sprengtes” og “Mission Impossible – Ghost Protocol”. Men han har selvfølgelig etterlatt seg mange flere roller enn det.

Han har vært nominert til Guldbagge tre ganger og vunnet en gang, alle for beste mannlige hovedrolle. Dette er den største filmprisen man kan vinne i Sverige. I 2012 var han også nominert til en pris sammen med Tom Cruise for “Best Fight” fra en av scenene de spilte sammen i Mission Impossible – Ghost Protocol.

Michael Nyqvist var også forfatter og skrev boken “Når barnet har lagt seg”. Nyqvist var adoptert og inspirasjonen til boken kom tilsynelatende fra hans oppvekst og søken etter sine røtter. Han har var gift siden 1990 og etterlater seg to barn.

Kilder: vg.no, imdb.no, 

3 siste fra Hollywood

Daniel Day-Lewis in Paul Thomas Anderson's There Will Be Blood.

Foto: The Walt Disney Company Nordic

Det rører seg stadig i Hollywood. Såpass mye at det er ikke lett å få meg seg alt, men her er i hvert fall tre nyheter kort oppsummert:

♦ Daniel Day-Lewis gir seg dessverre som skuespiller. Dette er en personlig avgjørelse han har tatt helt selv. I en alder av 60 år har stjernen vunnet tre Oscar-statuetter, for beste mannlige hovedrolle i My Left Foot, There Will Be Blood og Lincoln. I tillegg har han vært nominert til samme pris to ganger. Han er kjent for sine ekstreme tolkninger, og går all in for å sette seg inn i karakterene sine. Hans siste film blir å se til juletider i år.

♦ Oppfølgeren til Jurassic World har fått tittel og skal hete Jurassic World: Fallen Kingdom. Dette ble idag avslørt på twitter, et år før den skal ha premiere i USA, og de skal være godt i gang med filmingen. Det blir gjensyn med både Chris Pratt og Bryce Dallas Howard. Ikke minst blir det gjensyn med Jeff Goldblum som var i to av de tre første Jurassic Park-filmene.

♦ Det har vært snakk om at det skulle komme enda en Saw-film; Saw: Legacy. Til tross for at skaperne mente på at den syvende i rekken i 2010 skulle være den siste. Men nå er altså den siste ferdig, men den skal hete Jigsaw og har premiere sent i oktober i USA, så får vi se om den kommer til Norge også. Dette er den åttende filmen i rekken.

I tillegg kom ny trailer for den kommende sesongen av Game of Thrones igår. Nå går det ikke an å glede seg mer!

Kilder: filmweb.no, imdb.com, vg.no, moviezine.se

Når du visste alt, men så ingenting

Jeg tok et vanskelig valg, og det var ikke lett å si om det var riktig eller feil med en gang. Jeg tror egentlig det var både riktig og feil. For selv om jeg befridde meg selv fra noe jeg ikke trivdes i, så mistet jeg også en hel del som jeg trivdes med. Jeg likte og ha et hus og stelle med. Jeg elsket å komme hjem til to firbente som var glad for å se meg. Jeg likte å føle meg trygg og ha alle nære i nærheten. Jeg likte å ikke bo alene. Så for å befri meg selv fra noe som ikke var bra måtte jeg også gi slipp på mye. Så til slutt rett valg, men vanskelig.

Jeg har alltid strevd med mitt, som vi alle har og gjør. Men når jeg var yngre så trodde jeg livet skulle gå litt mer på rett linje, og ikke følge bølgene i en storm. Etter at jeg fant en partner så trodde jeg at alt var berga, og at det ikke var noen tvil på hvordan livet skulle seile videre heretter. Når man er ung så har man lett for å tenke at man skal utdanne seg, få seg jobb, finne en partner og leve livet. Så dum kunne man tydeligvis bli. For livet går ikke i noen bestemt retning og det går absolutt ikke i noen spesiell rekkefølge.

Noen ganger føles alt veldig bra og riktig, men i nesten sekund står man på en klippe og setter spørsmål ved alt. Slik som nå, når jeg er tilbake til å ikke vite noe som helst. Jeg vet verken hvor veien går videre eller hva jeg skal velge i valgfag til høsten. Jeg er usikker på hva jeg skal jobbe med når jeg er ferdig. Om jeg burde ta opp noen fag. Om hvor jeg kommer til å bo. Alt er helt uklart.

Men jeg har fortsatt noen drømmer. Så noe vet jeg. For jeg skal oppnå dem. Selv om jeg fikk meg en knekk, og selv om jeg er alene igjen. Så skal jeg oppnå dem.

Wonder Woman

Foto: SF Studios

Denne helgen er det Norges premiere på storfilmen Wonder Woman. Noen har allerede vært heldig og sett den på førpremiere. Endelig er det en kvinnelig superhelt som pryder lerretet. I den anledning ha jeg listet opp noen fun facts om filmen:

♦ Under re-shoots til filmen var Gal Gadot fem måneder gravid. Fordi babymagen var synlig måtte hun bruke green screen på magen for at de kunne redigere bort magen i etterarbeidet av filmen.

♦ Dette er den første superheltfilmen med en kvinnelig hovedrolle siden Elektra fra 2005.

♦ Norske Lise Loven Kongsli spiller amasonekrigeren Menalippe.

♦ Filmen er forbudt i Libanon fordi de er i krig med Israel, hvor Gal Gadot er fra. I tillegg til at hun har tjenestegjort som soldat for hjemlandet sitt.

♦ I tegneserien møter Steve Trevor og Diana hverandre i andre verdenskrig, mens i filmen møtes de i første verdenskrig. Filmskaperne syntes denne tidsepoken passet bedre til filmen.

♦ Zack Snyder har visstnok en cameoopptreden som soldat i filmen. Han er også produsent og har bidratt til historien.

♦ Patty Jenkins er den første kvinnen som regisserer en superheltfilm med en kvinnelig hovedrolle.

♦ Gal Gadot hadde ingen anelse om hva hun var på audition for når hun fikk beskjed om å teste noen linjer. Alt hun fikk vite var at det var en hemmelig rolle.

Kilder: filmweb.no, imdb.com, buzzfeed.com