Inspirasjon til middag: Får

Det er mange som gleder seg til høsten når fårikål-sesongen er i gang, men det er ikke alle som er like glad i fårikål. Men det betyr ikke at du ikke kan spise både får og kål i samme måltid uten å rynke på nesa. Her er en middag med begge som kanskje kan erstatte den tradisjonelle retten.

På tallerken ser du mozarellaboller, tomater, stekt sopp, kålstuing med muskat, rødvinsmarinert fårefilet og sjalottløksaus med kraften fra fileten.


 

Håper dere blir inspirert! God onsdag!

New in: September

Til bursdagen min fikk jeg denne kule pingvinputa som er sydd av broren min. Elsker den! I tillegg fant jeg puter med kattehoder på Ikea for en liten stund siden. Jeg hev to i vogna uten å nøle. De kattegærne har det godt. Så nå pryder disse putene en av våre mange arvesofaer, hehe. Man må bare gjøre det beste ut av det noen ganger. 

Ha en fin tirsdag!

 

Mondays

Foto: pixabay.com

Mandag. Den dagen i uka du får helt blanke ark. Ny uke, nye muligheter. Kanskje du til og med får noen fargestifter til om du er riktig så heldig.

Mandag. Ordet som smaker vondt og surt i munnen. Selv etter en tannpuss. Ordet som er så langt og vanskelig å si, selv om det bare er på seks bokstaver.

Mandag. Dagen du setter standarden for resten av uken. Hvis du tråkker feil kan brått hele uken bli katastrofal. Et minefelt av muligheter, feiltakelser, flauser, gleder og mål.

Mandag. Dagen du må betale for alt som var gøy i helgen. En regning som ofte er dyr og tung å svelge. Men også gode minner som varmer kroppen helt ut til fingertuppene.

Mandag. Dagen som skaper balanse igjen. Dagen som ingen prissetter men som må til. For ingen bok er komplett uten en begynnelse. Ingen nyhetssending er forstålig uten begynnelsen. Ingen låt er bra uten en god start. Verken du eller jeg er komplett uten en fortid. En begynnelse er nødvendig. I mellomtiden kan vi ikke gjøre annet enn å glede oss til slutten.

I’ll be back

Jeg har hatt hodepine nesten hele uka. Jeg stresser hele tiden. Jeg klarer ikke å konsentrere meg om skolen eller hvordan det ser ut hjemme. Jepp, jeg jobber ved siden av studiene. All the time for tia. Kjenner at det blir litt for mye. Hatt 3 jobber det siste halvåret. Jeg har ikke rekkt å forbedre meg til forelesninger slik jeg ønsker, og det går ikke. Fortsetter jeg sånn kommer jeg til å falle ut.

Nå er det snart på tide at jeg tenker litt på meg selv. Tar vare på meg og kroppen min. Tar meg tid til en god natts søvn. Trene og spise sunt. Ikke bare enkle løsninger fordi hodepinen er uutholdelig og stresset gjør meg matt. Blir som regel i dårlig form når jeg stresser for mye også. Kjenner sykdommen sniker seg innpå. Så nå er det nok.

Så jeg er snart tilbake. Ganske snart. Med filmtips og alt jeg liker å skrive om. Ikke fordi jeg føler det er en plikt men fordi jeg har lyst. Jeg hater slike blogginnlegg som unnskylder seg for at de ikke har blogget i det siste. Det er ingenting å unnskylde seg for. Man blogger fordi man har lyst, ikke fordi man må. Og jeg har lyst. Så snart jeg får energien og tiden min tilbake. Gleder meg!

Ha en god helg så lenge, så ses vi om litt 😉