Ukens film-tips

Film-tips kommer litt senere enn jeg hadde tenkt i dag, siden blogg.no lå nede når jeg egentlig hadde tid. Men etter en Pokémon Go-trip er den oppe og går igjen, og her kommer ukens tips.

Denne uken tipser jeg om en film som tar handling i andre verdens krig igjen. Men denne filmen er langt fra romantisk og søt. Vi følger en kommandant over en tank og hans team som tar seg bak fiendes linjer. Nervepirrende farer kan skjule seg hvor som helst. Fienden er overlegen, og krigens grusomheter er nesten umulig å forstå eller ta innover seg. Medvirkende; Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal og Brad William Henke.

Ukens film-tips: Fury

Norman Ellison (Logan Lerman) in Columbia Pictures' FURY.

Wardaddy (Brad Pitt) gets his new orders from Lieutenant Parker (Xavier Samuel) in Columbia Pictures' FURY.

Don

Wardaddy (Brad Pitt) in Columbia Pictures' FURY.

Boyd

 

Foto: United International Pictures

Ukens film-tips

Det er kanskje ikke alle som er like glade i fremmedspråklige filmer, men det finnes noen perler jeg tror de fleste vil like uansett hvilket språk det er. Denne vakre perlen av en film er en italiensk klassiker fra 1997. Roberto Benigni er regissøren bak dette komiske dramaet som vant tre Oscar og ble nominert til hele fire til. Benigni som også spiller Guido i filmen, vant deriblant Oscar for beste hovedrolle.

Guido er en jøde som drømmer om kjærlighet og sin egen bokhandel. Med hans sjarm og humor finner han kjærligheten, får en vakker sønn og åpner sin bokhandel. Men rundt dem vokser rasismen og andre verdens krig bryter ut. Livet blir hardere men det stopper ikke Guido. Han gjør alt han kan for å skjule det forferdelige som skjer for sønnen. Når de blir sendt til konsentrasjonsleir i slutten av krigen, må Guido finne fram all fantasi, humor og vilje han klarer for å overleve den forferdelige virkeligheten som befinner seg rundt dem.

Ukens film-tips: La vita è bella (Livet er herlig)

Ukens film-tips

Denne ukens film-tips er fra 1998 med Bruce Willis, Miko Hughes, Alec Baldwin og Peter Stormare. Filmen fikk to priser. Bruce Willis fikk en Razzie for sin rolle. Ikke så rart, for dette er ikke hans beste film. I motsetning fikk Miko Hughes en Young Artist Award for Best Perfomance i en spillefilm. Til tross for Willis fattige prestasjon, er filmen spennende, vakker og interessant. Tolkningen av den autistiske gutten løfter filmen høyt opp.

Miko Hughes gjør en helt fantastisk rolle i denne filmen. Han tolker karakteren sin på en helt fantastisk måte. Jeg fikk gåsehud første gangen jeg så filmen. At en ung gutt kan ha så mye talent. Nesten rart at han aldri har landet særlig store roller igjen. Men det kan umulig være hans evner som er grunnen til det.

En autistisk gutt som elsker gåter løser en hemmelig kode. Snart er foreldre døde men gutten er ikke å finne. FBI-agenten Art Jeffries mistenker at det står noe mer bak. Det får han snart bekreftet når han må beskytte gutten mot sine egne som ønsker gutten død for hva han vet.

Ukens film-tips: Mercury Rising

Ukens film-tips

Denne ukens film-tips er en triller fra 2007 med Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook og William Hurt.

En suksessfull forretningsmann som har alt og gir mye til samfunnet skjuler en mørk hemmelighet. Han er en sulten kunstnerisk morder som ikke klarer å rive seg løs fra avhengigheten. Han gjør aldri feil. Inntil nå.

Filmen er perfekt for den som liker psykologiske trillere og mysterier. Den fikk aldri gode anmeldelser men jeg synes den fortsatt er en god og lett underholdende triller. Filmen ligger på Netflix.

Ukens film-tips: Mr. BrooksFoto: SF Norge AS

Suicide Squad

I går var vi på midnattspremiere til Suicide Squad. Jeg leste Filmpolitiet sin anmeldelse blant annet på forhånd som ikke var veldig overbegeistret. Jeg er som regel enig med Filmpolitiet men ikke denne gang. Jeg kan være enig i noe av det som blir sagt i anmeldelsen men man kan for søren ikke dømme alle filmer likt. Man kan ikke si at en barnefilm har for barnslig humor, man kan ikke si at en skrekkfilm har for mye blod, og man kan definitivt ikke si at en superheltfilm har for mange klisjeer. For superheltfilmer er som regel smekkfulle av dem. Og så? Jeg drar på kino for å bli underholdt, og det ble jeg!

Det har kommet såpass mange superheltfilmer de siste årene at historiene begynner å bli veldig like. Men vi drar vel ikke på kino og ser superheltfilmer for å se en fantastisk historie og diskutere et flott manus selv om det er et pluss. Vi vil ha lett underholdning! Action, jokes, kule karakterer, banning, eksplosjoner, uante krefter, verdens ende. Og det skal helst se ut som om det skjer i virkeligheten. Altså skal i disse tilfellene den amerikanske regjeringen søke heltenes hjelp for å få det hele til å se mer ekte ut.

I utenlandske anmeldelser var det flere som irriterte seg over en lav alderårsgrense og at Joker ikke fikk nok spillerom. Det er jeg heller ikke enig i. Filmen kunne sikker hatt mer vold og mer banning og gjort alderårsgrensen til filmen 15 år, men tror ikke filmen hadde løftet seg noe særlig av den grunn. Dessuten er jeg ikke enig at Joker ikke fikk nok spillerom. Suicide Squad handler ikke om Joker og han er ikke en del av gjengen. Uten å røpe for mye tror jeg vi kommer til å se mer av både Joker og Harley Quinn senere. Joker vet vi allerede dukker opp i Justice League og det går rykter om en egen film om Harley Quinn.

Så alt i alt ville jeg vært et øye snillere på terningen enn Filmpolitiet, altså en firer. Ja, filmen hadde mer potensiale å gå på, men var som en forventet superheltfilm. Den er underholdende og full av kule karakterer, slik vi liker det!

Uansett er jo halve gleden å se Harley Quinn! For en råkul karakter, og Margot Robbie rocker rollen! Verdt billetten bare det! Hvem ville vel ikke elsket å kunne være like gal og fryktløs.


Foto: SF Studios