Ukens film-tips

Denne uken tipser jeg om en romantisk komedie fra 2006 med Hugh Grant og Drew Barrymore. En veldig søt og sjarmerende film med en perfekt dose humor. Spesielt Kristen Johnston bidrar til denne biten som spiller søsteren til Drew Barrymore.
 
En gammel 80-tallsstjerne lever godt på sine gamle sanger, men da han får sjansen til å skrive en sang for en ny og hip popstjerne står han fast. Men hjelpen finner han i et uvitende talent; jenta som vanner plantene.
 
Ukens film-tips: Music and lyrics
 

Moder jords gave til kvinner: Tarzan!

Har endelig fått sett The Legend Of Tarzan, og den var helt fantastisk. Til og begynne med var jeg forvirret om hvilken story de skulle gå for, i forhold til Disney sin for eksempel, og jeg var noe skeptisk til dyreanimasjonene. Men storyen var meget bra og animasjonene også. Det er tross alt 2016, teknologien har tatt seg opp noe veldig og dyrene så troverdige ut.

Men den største godbiten i filmen er selvfølgelig Alexander Skarsgård. Beste Tarzan ever! Jeg visste at han hadde trent mye for denne filmen, men wow! Ble lammet! Dra med deg kjæresten om du vil se denne flotte kroppen, for filmen byr også på humor og en tøff Samuel Jackson for gutta. Digger du Margot Robbie også? Hun er fantastisk som Jane, og om en uke dukker hun også opp som Harley Quinn på kinolerret. Mye bra som skjer på det lerretet om dagen! Imorgen kommer også Jason Bourne! God kinosommer!


Foto: SF Norge AS

Wonder Woman

I helgen kom traileren til Wonder Woman! Ser helt fantastisk ut! Gal Gadot er en utrolig bra Wonder Woman. Det fikk vi en forsmak på i Dawn Of Justice. Musikken er også bare helt skjønn. Musikken i slutten av traileren som også ble brukt i Dawn Of Justice er bare ekstra prima. Elsker det! Bare å begynne å glede seg!

Det jeg derimot ikke er helt begeistret for er castinga av Chris Pine. Jeg synes for det første at han er en middelmådig skuespiller, og dessuten synes jeg han ser altfor kommersiell ut mot eksotiske Gal Gadot. Men men. Kanskje han overrasker?

Ukens film-tips

Denne ukens film-tips er ikke for alle. Denne filmen er for de kunstneriske og kreative sjelene der ute. Helst med bittelitt interesse for fantasy. Men filmen er selvfølgelig for alle med et åpent sinn. Kanskje du blir overrasket. Etter min mening er denne filmen mer et stykke kunst enn en film og jeg digger det.

Det er mange kjente ansikter å se som Emily Browning som også er med på noe av soundtracket til filmen. Jena Malone fra blant annet Hunger Games. Vanessa Hudgens fra High School Musical. Oscar Isaac fra X-men og Jon Hamm fra Mad Men.

En ung jente blir tvunget til å legges inn på et mentalsykehus av sin onde stefar. Hennes eneste måte å rømme derfra igjen er via hennes egen fantasi. Ved hjelp av andre jenter dykker hun dypt inn i fantasien med viljen til å overleve.

Ukens film-tips: Sucker Punch


Foto: SF Norge AS/ WArner Bros. Pictures

Gjensyn med Gilmore Girls

Jeg kan ikke noe for det men jeg bare digger Gilmore Girls. Det er en så morsom og søt serie som viser realistiske intriger og herlige replikker. Blir aldri lei. Så da er det jo helt herlig at en ny sesong dukker opp om ikke så lenge. Varmer opp for tiden med de syv første sesongene som kom på Netflix for litt siden. Lykke!

Den nye sesongen heter Gilmore Girls: A year in the life. Det er kun fire episoder i sesongen men de skal visstnok vare mye lenger enn de vanlige episodene vi er vant til. Hver episode representerer en årstid og vinteren er den første som kommer. Foreløpig virker det ut som om sesongen kommer ut i år. På imdb.com kan man se ti bilder fra den kommende sesongen som avslører at det blir gjensyn med samtlige av de kjente karakterene fra byen Stars Hollow, inkludert Dean. Ikke nok med det. Hvis rollelisten stemmer skal vi få se igjen alle Rorys tidligere kjærester. Det er bare å glede seg!

 

Ukens film-tips

Jeg har en liten kjærlighet for krim og thriller-filmer fra 90-tallet. Jeg elsker uttrykket i filmene og manusene var mye bedre da etter min mening. Derfor serverer jeg et film-tips fra denne tia denne søndagen. Edward Norton som er kjent for å spille karakterer med flere personligheter, ble nominert til Oscar for denne filmen. Filmen finnes på Netflix.

En prest blir drept og en altergutt løper blodig for livet fra politiet. Var det altergutten som gjorde det? Eller er sannheten gravd enda dypere ned?

 

Ukens film-tips: Et spørsmål om skyld (Primal Fear)

 

Ukens film-tips

Denne helgen har det vært førpremiere på The legend of Tarzan, og jeg gleder meg til jeg skal få sett denne når den kommer for fullt til uken. Så denne uken tipser jeg om å se gamle Tarzan-filmer for litt oppvarming. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett stort av andre Tarzan-filmer enn Disney sin animasjonsfilm. Men den er jo helt fantastisk! Den er på min topp 3 liste over Disney-filmer med beste filmmusikk. Disneys Tarzan film har fantastisk filmmusikk både på norsk og orginal tale. Så jeg anbefaler Disney sin Tarzan på det sterkeste om du ikke har sett den. Nydelig film for hele familien.

Ukens film-tips: Tarzan

Hvor er mediedekningen?

Er det noen som egentlig har fått med seg at Bud Spencer er død? Hvor er mediedekningen? Jeg hadde ikke visst det om de ikke hadde nevnt det på filmpolitiet på fredag. Er det bare jeg som ikke leser nyheter nøye nok eller er det ingen som bryr seg om at en av Hollywoods gamle stjerner er død? Rockestjerner som dør får mediedekning så det holder. Men gamle Hollywood veteraner er tydeligvis ikke så viktig. Ved et google søk ser at jeg at noen norske aviser har nevnt det men ikke noe store greier.

So anyway, ved å hedre Bud Spencer, her er 5 fun facts om Bud Spencer du kanskje ikke visste.

 

– Bud Spencer heter opprinnelig Carlo Pedersoli men byttet navn til Bud Spencer etter hans favorittøl Budweiser og hans favorittskuespiller Spencer Tracy.

– Han konkurrerte for det italienske svømmelaget i en rekke mesterskap, deriblant OL. Han var også utdannet advokat.

– Han var jet-fly og helikopter pilot.

– Han spilte hele 18 filmer med Terrence Hill om også er en kjent italiensk skuespiller som byttet navn.

– Hans siste ord var “Takk”.

 

Ukens film-tips

Siden vi har gått inn i juli nærmer det seg premieren på en bestemt film med stormskritt. Nemlig Jason Bourne. Plotet har lenge vært hemmelig og mange er spente på denne filmen som trolig skal gi oss mer svar på hvem Jason Bourne er og mer om hans fortid. Derfor er ukens film-tips å se alle Bourne-filmene for en god forberedelse på det som venter oss 29. juli.

Rekkefølgen er; The Bourne Identity (Hvem var Jason Bourne?), The Bourne Supremacy (Gåten Jason Bourne) og The Bourne Ultimatum (Jason Bourne Ultimatum). I tillegg fins det en film som kom etter trilogien, som viser hvordan de foregåtte hendelsene setter en annens agents liv i fare i The Bourne Legacy.

Ukens film-tips: The Bourne Trilogy + The Bourne Legacy