Ukens film-tips

Den sjarmerende Joe Blake og hans hypokondriske partner Terry Collins er to bankranere som nylig har rømt fra fengsel. Med sine egne metoder og overraskende høflighet raner de bank etter bank. Men når Kate Wheeler lar seg frivillig kidnappe av dem, det er da problemene virkelig oppstår. En vakker skjønnhet som gjør alt for å flykte fra sitt ensomme liv er uimotståelig for bankranerne.

Medvirkende; Bruce Willis, Billy Bob Thornton og Cate Blanchett.

Ukens film-tips: Bandits

Foto: Norsk Film Distribusjon AS
 

Ukens film-tips

Det finnes vel ikke en bedre dag og se på film, enn en litt kald og våt søndag. Så her kommer ukens film-tips som ligger på Netflix.

Mia Hall får livet snudd på hodet da hun havner i koma etter en bilulykke. Hun opplever en ut-av-kroppen-opplevelse som gir henne valget om å våkne eller ikke. Hvis hun våkner blir livet hennes så utrolig annerledes enn hun kunne sett for seg, så valget om hun skal bli eller gå et det vanskeligste valget hun noen gang har stått ovenfor. En utrolig fin chick flick som jeg virkelig anbefaler!

Ukens film-tips: If I stayFoto: SF Norge

Sommerens litteratur

Sommeren er virkelig tiden for å nyte en bok. Enten det er på verandaen, på stranda, i parken eller på flyet. Ikke minst er den tiden da studenter kan ta et lite avbrekk, å lese på noe annet enn pensum. Så måler mitt for sommerens litteratur er disse tre bøkene. Så “Et helt halvt år” på kino på fredag og måtte bare kjøpe boka også. Har hørt så mye bra om den. I tillegg har jeg lenge tenkt på å få lest “Hobbiten” og “Ringenes Herre”. Har begynt på “Ringenes Herre” mange ganger når jeg var yngre, men aldri kommet særlig langt. Kanskje den er enklere å lese nå som jeg er eldre. Gleder meg til å grave øya ned i disse tre! Kanskje jeg får tid til flere. Tips meg gjerne om en bra bok for sommeren! 🙂

Hva skal du lese i sommer?

Ukens film-tips

Denne ukens film-tips så jeg på Netflix forrige uke og den var utrolig bra, så må tipse om den for de som ikke har sett den. En grøsser igjen. En grøssende thriller med en virkelig ny og interessant tvist. Hovedofferet er nemlig døv. Hun er en forfatter som lever stille og fredelig i skogen. Helt til en ondsinnet menneskejeger tar turen innom.

Ikke bare en spennende film men også en lærerik film, fordi man opplever hvor vanskelig og utfordrende det er å være i stor fare som døv. For å se filmen må du tåle litt blod og en god dose nervepirrende spenning. Enjoy!

Ukens film-tips: Hush

Hva lukker du øynene for?


Foto: pixabay.com

Jeg tror jeg har skrevet om noe lignende før, men måten vi kan oppføre oss på fascinerer meg stort. Hvordan vi på en måte er litt egoistiske men det er på en måte litt naturlig å være det og. En person kan ikke gjøre alt og bry seg om alt, da vil vi eksplodere. Men jeg tror det er viktig at vi i hvert fall tenker på det og forsøker.

Folk sier «Ja, det er godt man ikke vet hvordan maten blir lagd». Men det vet vi jo egentlig, men vil helst ikke høre om det. Du kjenner kanskje noen som jobber i matproduksjon. Du ha sikkert lest en artikkel om hvordan dyr blir slaktet eller hvordan grønnsakene blir sprøytet. Du har kanskje sett en dokumentar om den stor løgnen om global oppvarming og at det slettes ikke er bilene alene som er syndebukken. Det er ikke en gang den største årsaken.

Vi inntar informasjon i løpet av livet om hvordan ting egentlig er, eller så vet vi hvordan vi kan finne ut av det i dag som internett og informasjon er så tilgjengelig. Noen er også modige nok til å finne sannheten gjennom å skrive en nådeløs avisartikkel eller en dristig dokumentar på egenhånd.

Så med all denne informasjonen så skulle man tro at vi alle var vegetarianere. Vi vet at kjøttproduksjon er den største syndebukken til global oppvarming. Vi er mange av oss kjempeglade i dyr og vet at mange dyr kun er født for et forferdelig liv med «oppfetning» og små arealer kun for å bli mat.

Vi vet at økologiske grønnsaker inneholder mindre sprøytestoffer og at de smaker bedre. Spesielt de du kjøper direkte fra gårdsbutikker. Vi vet at ved å kjøpe egg og grønnsaker rett fra gården så vil vi også være mer miljøvennlige fordi maten slipper frakten. I tillegg støtter vi de lokale virksomhetene.

Vi vet at røyk og snus er skadelig. Mange av oss kjenner noen med kols. Men allikevel av en eller annen grunn så tenner vi den giftpinnen eller dytter de kjemikaliene inn i leppa. Noen fortsetter til og med gjennom graviditeten selv om det finnes informasjon om at det kan skade barnet.

Vi vet at mange klesbutikker lager klærne sine i fattige land der arbeidere nesten ikke får betalt og mange av dem er også barn. Vi vet at de jobber mange timer hver dag til hendene deres er såre og vonde. Men allikevel kjøper vi klærne fordi de er billige og fine.

Så hvorfor velger vi å se bare det vil selv vil se? Er livet for komplisert til å tenke på alt? Kanskje. Men hvor vanskelig er det å handle klær et annet sted? Stumpe røyken? Spise mindre kjøtt? Handle økologisk å ta turen innom de lokale gårdsbutikkene en gang i blant? Tenk etter, er det i hvert fall en ting du kan gjøre bedre eller kutte ut?

Jeg er ikke noe bedre selv. Jeg spiser kjøtt fordi det er vanskelig å komme opp med middag hele tiden uten kjøtt, og særlig på farta. Jeg handler klær hos butikker jeg vet ikke er rettferdige mot arbeiderne sine fordi det er billig. Jeg kjøper sjeldent noe fra gårdsbutikker og jeg tar meg sjeldent råd til økologiske grønnsaker. Er jeg lat? Er jeg svak? Er jeg egoistisk? Eller er jeg bare menneskelig?

Livet er kjørt og kort og vi lever bare en gang. Vi har bare en klode, vi har bare en sjanse og vi har bare et liv å gjøre noe med det. Hvis vi alle bare bidrar litt. Både for oss selv, andre og jorda.

Vil du lukke øyne for alt som er forferdelig med verden, eller vil du være modig å se?

Ukens film-tips

Denne gangen tipser jeg om en grøsser, for det tror jeg ikke at jeg har gjort før. Så en grøsser i går med jentene mine som jeg har sett før og den er veldig bra.

En sosialarbeider jobber med en sak hun ikke klarer å legge fra seg. Hun vil så gjerne redde en jente fra hennes dystre familie, men saken ser ut til å skjule noe mer og mye mer skremmende enn hun noen gang kunne tenke seg.

Medvirkende; Renée Zellweger, Bradley Cooper og Ian McShane. Filmen ligger på Netflix.

Ukens film-tips: Case 39


Foto: United International Pictures

Hva kan tjukke mennesker gå med om sommeren?

Det er flere og flere som slenger seg på bølgen med å vise frem kroppen sin som den er, og det synes jeg er helt fantastisk! Mange viser fram sittevalkene og hvor mye vinkel og lys har og si, for det har nemlig mye å si! Instagram, stranda og sommeren er for alle!

Så hva kan overvektige mennesker gå med om sommeren? Hva faen vi vil! Det er sommer, sol og tusenvis av grader ute, skulle man ikke kle av seg litt på kroppen da? Kan ikke gå rundt i genser og langbukser på slike varme dager som nå. Alle har rett til å føle sola på kroppen og kjenne på hvor utrolig flott sommeren er! Hva vet vel vi. Han overviktige du tenkte stygt om med strekkmerker på låra, er kanskje på en lang reise for å gå ned i vekt. Det er ikke gjort på en to tre og miste mange kilo, og da må man vel få lov til å nyte sommeren uansett.

Hvem bryr seg om strekkmerker, kviser, eksem, litt hengete hud, litt ekstra vekt, noen kjærlighetshåndtak, arr eller pigmentflekker? Det er menneskelig!!! Og mennesker liker å nyter varmen. Så la oss nyte sommeren mens den er her alle sammen! Istedenfor å vente på at den skal gå over for å slippe å gå ute i ukomfortable klær, for du er fin som du er. Det er vi alle! Vi er dritfine! #finsomjeger