Ukens film-tips

Ukens film-tips er en god og gammel en fra 2002. Filmen er basert på en bok som forteller om atomvåpen som ikke har blitt gjort rede for etter den kalde krigen. Hva skjer hvis disse våpnene faller i feil hender? CIA-analytikeren Jack Ryan (Ben Affleck) er av de som må finne ut om dette. En terrorgruppe truer med å skape krig mellom USA og Russland som har en nyvalgt president. De grusomme planene planlegges å skulle skje på en fotballstadion i Baltimore, full av mennesker. ikke minst den amerikanske presidenten. Filmen finnes på Netflix.

Ukens film-tips:The Sum Of All fears (Det absolutte mareritt).

Foto: United International Pictures

Water tap

Sommeren og sola får lissom ikke helt bestemt seg. De siste dagene har det vært mye frem og tilbake. Så vi får bare slenge oss ut i sola når vi først har sjansen. 

Men en ting som er viktig når det først er varmt er å få i seg rikelig med væske. Da er vann det mest naturlige og sunneste valget, og en måte og alltid ha kaldt og fristende vann tilgjengelig på er å ha en tappekran. Ikke minst er de så stilige. Det var faktisk mannen i huset som var mest ivrig på å investere i en. Vi kjøpte to i ulike størrelser på Clas Ohlson. Jeg har sett de har andre steder også, men enkelte steder som Kremmerhuset er det ganske dyrt.

Bare husk at man må lette på lokket for å få noe vann ut av krana. Hvis ikke kommer det ikke noe vann. Dessuten lærte jeg også i går at bringebær er veldig dumt da de setter seg fast i tappen, haha. Men vi fikk det ut igjen altså. Null problem. Men sitron og limeskiver er naturligvis ikke noe problem da. Det er godt å tilsette vannet med litt svak. Jeg er egentlig ikke så glad i vann, så må ha noe i det. Det er kun på trening jeg foretrekker rent vann uten noe i. Men når det er i en så fin tappekran som dette så kan man ikke klage.


 

Gourmet-kveldsmat!

Bedre sent enn aldri? Har hatt så mye å gjøre i det siste men nå som helga nærmer seg så senkes skuldrene litt automatisk uten at man helt mener det.

Her er kveldsmaten vi hadde forleden dag. Kanskje ikke det sunneste smørbrødet men godt var det. Litt sent for inspirasjon til kveldsmat nå kanskje. Men kanskje det kan friste til frokost eller lunsjen imorgen i stedet? Lage noe godt og gjøre noe hyggelig for kollegaene imorgen? Check it out:

Du trenger salat, agurk, tomat, roastbiff, krydderkalkun, hawaii-skinke, ost, majones brød og smør.

Slå på ovnen på grader. Legg ut alle skivene du trenger. Smør på med smør og ha osteskiver på. Sett skivene på en rist og sett dem i ovnen for å smelte osten.

Legg på salat. Klem på ønsket mengde majones og legg på skiver med hawaii-skinke.

Fortsett med å legge på agurkskiver, roastbiff og tomatskiver.

Til slutt avslutter vi med krydderkalkun og smørbrøda er klare til å nytes! Håper det smaker!

 

Ukens film-tips

Film-tipset kommer litt sent, men eksamenståka har ikke lagt seg helt ennå selv om det er over. Hue er helt skutt om dagen stakkars. Men tips blir det.

Denne uken vil jeg tipse om en Statham-film. En tidligere agent slutter i jobben etter at kona dør, og flytter til en avsidesliggende og fredelig by for å være sammen med datteren. Men en lokal narkobaron vet å ødelegge fredeligheten. Medvirkende; Jason Statham, James Franco, Kate Bosworth, Winona Ryder og Clancy Brown.

Ukens film-tips: Homefront

Hipp hipp eksamen!

Snart. Veldig snart er et år med studier over. Denne gangen studerer jeg noe jeg elsker. Medier og formidling. Digitale medier. Jeg er endelig på rett kurs. Men det tar tid å tilvenne seg en ny hverdag. Er det en ting jeg har lært så er det at man jobber best under press. Men lærer man noe under press? Nei. Ikke egentlig.

Det har tatt tid. Det har tatt tid å venne seg til å være student igjen. Å sette seg ned med skolearbeid når man ikke egentlig må. Å bruke bankkortet varsomt. Å sette egne planer og rutiner. Man må være strukturert og streng med seg selv.

Skippertak-metoden er en kjent arbeidsmodell for mange studenter. Jeg håper dette er siste gang jeg synker så lavt at jeg må bruke den. Å komme hjem etter klokka er to om natta, og jobbe i 14 timer med et fag på en dag, det tar på. Det tar veldig på. Neste gang SKAL jeg være bedre forberedt. Jeg skal IKKE nedprioritere fag bare fordi de er vanskelige. Jeg skal ALDRI begynne så sent igjen.

Noen vil fortelle meg noe. Noen vil fortelle meg hvor idiotisk denne metoden er. Noen vil lære meg. For når serveren til skolen bestemmer seg for å ta kvelden to dager før innlevering, på en helligdag, når ingen ansvarlige er på skolen, så føler jeg noen vil fortelle meg noe. Du hadde ikke rekt det uansett? Du fortjener ikke bedre når du prioriterer alle andre fag enn dette? Noe sånt.

Dette er min første 17. mai uten tog og sløyfe på hjertet. Jeg klarer ikke å feire akkurat i dag. Serveren kommer nok ikke opp før i morgen tidlig uansett. Jeg kunne ha feiret i dag, sett på toget og spist is. Men jeg har håpet at noen skulle skje så jeg kunne jobbe videre. Men det ser mørkt ut. Jeg angrer litt på at jeg ikke har feiret ute med folket i dag. Jeg håper Norge tilgir meg. Å sitte hjemme å bekymre seg om eksamen, det fungerer ikke.

Gratulerer med dagen, Norge! Måtte jeg være mer rutinert og feire deg dobbelt neste år!


Foto: pixabay.com

Ukens film-tips

Så en dritmorsom film i går som jeg vil tipse dere om i dag. TV-stjernen Dave Skylark (James Franco) og produsenten Aaron Rapoport (Seth Rogen) drar til Nord-Korea for å intervjue diktatoren Kim Jong-un. De er kjemprefornøyde med å ha landet intevjuet, men det hele blir mer komplisert når CIA ønsker å gjøre om intervjuet til oppdrag for å drepe den kjente diktatoren.

Liker du filmer som This is the End og Neighbours så kommer du til å elske denne ogå. Enjoy!

Ukens film-tips: The Interview


Foto: United International Pictures

Ukens film-tips

I dette været frister det kanskje ikke å sitte inne å se på film. I hvert fall ikke før kvelden kommer. Men film-tips kommer hver søndag allikevel!

Så siden sommeren har så vidt hilst oss i hånda, så tipser jeg om en skikkelig sommer og jentefilm i dag.

Den rebelske Ronnie drar motvillig fra New York og sørover for sommeren med sin lillebror for å tilbringe sommeren med deres far. Ronnie er ikke særlig tilfreds med situasjonen. Ronnie og faren har nemlig kun en ting til felles, musikken. Men den lille sørstatsbyen viser seg å by på både vennskap, kjærlighet og hemmeligheter.

Filmen er å finne på Netflix!

Ukens film-tips: The Last SongFoto: Sam Emerson SMPSP/Touchstone Pictures.

Herlige eksamenstider!


 

Du vet det er eksamenstider når:

 • Du ikke har styr på hvilken dag det er
 • Det er nærmest umulig å booke grupperom eller finne et rolig sted på skolen for å jobbe
 • Biblioteket ser ut som kantina
 • Huset/leiligheten/hybelen er ren hele tiden
 • Du har velstelte negler hele tiden
 • Du eier ikke døgnrytme lenger
 • Hver gang du våkner opp må du sjekke hvem planet du er på
 • Du er oppdatert på alle nyheter og sosiale medier til enhver tid
 • Du synes en dokumentar om bildekk gjennom tidene er spennende
 • Du blir overasket når noen ringer for du har glemt at du har familie og venner
 • Du har glemt at du har en blogg?

 

Godt det ikke er for alltid. Ikke lenge igjen nå. God helg fine mennesker! ♥

New Girl

Er det flere enn meg som ser på New Girl? Jeg er snart ferdig med alt som ligger på Netflix, så nå nyter jeg ihjel hver eneste episode. Den serien er så morsom! Jeg syns rett og slett det er litt synd at den heter New Girl. Tror det kan være litt misvisende og at menn tenker at dette er en tråkig jenteserie. Neppe, det er flere gutter i serien enn det er jenter og humoren appellerer både til menn og kvinner. Det hender gutta i serien sier noe jeg ikke skjønner en dritt av, men det er nok noe menn forstår bedre eller kjenner seg igjen i. Uansett er denne serie bare helt vilt morsom!

Her er det morsomste klippet jeg vet om til nå: