Kan moralpreken la SKAM være i fred?

Hei, jeg er 25 år og liker SKAM. Enkelt og greit. Det er en morsom serie som faktisk bruker ungdom i en ungdoms-serie og ikke 30-åringer meg 70 tonn sminke. SKAM er en underholdene serie med morsomme karakterer. Lets us just leave it to that.

Hvorfor skal alle moralpreke serien i stykker? Er ungdom virkelig så påvirkelige som alle skal ha det til? De er ikke barn lenger. De burde skille mellom hva som er realistisk eller ikke. Hva som er ekte. Hva som kun er ment som underholdning. Jeg stoler på at de kan det. Kan ikke moralprekerne gjøre det og?

Alkohol, slåssing, manipulering, luremus, snus, russebuss, gaming all nigth long, røyking, korte skjørter, eksperimentering, alene hjemme-fester og nudes er noe ungdom opplever enten overbeskyttende foreldre vil det eller ikke. Ingen som lærer noe om livet ved å sitte hjemme med kun gode erfaringer og kun gode minner.

Legger til et bilde fra da jeg var ung og fikk egne erfaringer. Dagen derpå på Nordby i Sverige. Venter på at McDonalds skal åpne.


Foto: Linda Kristiansen

Kan vi ikke bare være enige om at vi digger SKAM og nyte det?

White is the new black

Jeg har aldri vært noe fan av hvite klær eller sko. Det blir jo skittent og grått med en gang. En liten feil å de hvite skoa eller genseren er ødelagt for alltid. Skal man spise taco med hvite klær på burde man stappe en serviett ned i genserhalsen, og makrell i tomat kan du bare glemme. Å åpne den boksen med hvite klær på er som å gå gjennom et minefelt. En liten dråpe som spruter på deg er nok til at du må skrubbe med Zalo og Vanish, med øya fulle av tårer som oversvømmer hele huset. Livet er over.

Foto: pixabay.com

Men hvit er i vinden for tiden som aldri før. Selv jeg må innrømme at hvit er en fin og sommerlig farge som passer ypperlig til solkysset hud. Dessuten bugner det av hvite og delikate sko i butikkene, og det er vanskelig å ikke la seg friste av herlighetene.

Tidligere har hvit vært en sommerfarge men i år er hvitt allerede hipt akkurat nå. Så hvis man skal investere i noe hvitt hvordan holde det rent? Spesielt sko. Hvordan holde de rene?

Trendbyen som jeg blogger for har skrevet noe tips til hvordan du skal holde hvite sko rene lengst mulig. Les om det her: http://trendbyen.no/skjonnhetstips-for-hvite-sneakers/

Er blogging på vei ut?

Etter å ha lest en artikkel på nrk.no i dag morges ble jeg litt bekymra rett og slett. Jeg har ikke mange lesere men er glad i de få jeg har, og jeg stortrives med å blogge. Jeg tjener heller ikke penger på bloggen og har heller ingen intensjon om å tjene på den. Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy å produsere innlegg. Det er så gøy å være kreativ, skrive og være sin helt egen redaktør og sjef. Men selv om man ikke tjener penger på det må man fortsatt ha noen lesere for at det skal være stas. For hva er poenget uten lesere?

Les artikkelen her: http://www.nrk.no/kultur/verdens-yngste-sjefredaktor_-bloggen-dor-ut-1.12909505

For min del har bloggen ført til flere kontakter og muligheter. Det er så mye mer verdt enn penger. Disse kontaktene jeg har fått har gjort at jeg nettopp kan skrive mer og dyrke lidenskapen min til å bli en bedre skribent. Det har rett og slett åpnet flere dører og kommer til å gjøre min CV rikere når jeg skal kaste meg ut i verden etter utdannelsen er ferdig. Det er gull verdt.

Så er blogging på vei til å dø ut? Vil alle vi småbloggere bare forsvinne hen og kun de store bloggere forbli? Hvor blir det av alle disse leserne da? De må jo gjøre noe annet enn å lese blogg. Er de blitt mer opptatt av instagram og youtube? Ja, jeg har mange spørsmål men det er ikke så lett å besvare dem.

Jeg ser den at folk blir lei blogging når alt handler om å selge produkter og gi bort rabattkoder. Det er flere toppbloggere jeg ikke leser fordi jeg syns det er altfor mye reklame der. Jeg forstår nesten ikke hvordan de holder på leserne sine, med innlegg etter innlegg om produkter du burde kjøpe og ting du burde teste. Reklame finnes over alt men hvorfor lese en blogg som bare handler om å selge? Da kan jeg heller lese gjennom all reklamen som kommer i posten.

Hvis blogging dør helt ut har jeg ingen sted å skrive fritt lenger. Instagram og youtube er gøy det. Men hva skal skriveglade meg gjøre der lissom? Drite seg ut, hehe!

Digitale medier er i en stadig utvikling og hvem vet hva som er en god og populær plattform om fem år. Vi vil nok alltid ha et behov for å være kreative, dele og formidle våre interesser og bidra til lett underholdning. Det er bare ikke godt å si hvem form det i fremtiden kommer i.

Tror du blogging er på vei ut?

Ukens film-tips!

Denne uken vil jeg tipse om en film som ligger på Netflix. Dette er et spennende action-drama fra 2011. I hovedrollen finner vi Zoe Saldana som dere sikkert kjenner igjen fra blant annet Avatar og Star Trek. Personlig synes jeg at filmen virket noe kjedelig helt til å begynne med. Men jeg kan love deg at det tar seg opp. Hun vil ha hevn over sine foreldre, og hun er nådeløs.

Ukens film-tips: Colombiana

Foto: Scanbox Entertainment AS, M. Bragard og Carlos Somonte.

Mindre kalorier enn to wienerbrød

Disse godsakene er rett og slett undervurderte. Nam! Dessuten inneholder de ikke så mye kalorier så de kan nytes med bedre samvittighet enn mye annet. Dette er sjokoladeboller og ikke kokosboller. Det er kun de med kokos som heter kokosboller.

So. Visste du at 16 sjokoladeboller inneholder like mye kalorier som to wienerbrød? Jepp, 16! That?s a lot!

Disse er fra Den lille kokosbollefabrikken i Råde, og hver eneste bit skal nytes!

 

Hadde du klart deg 8 timer uten mat og vann?

Noen må gjerne være uenig og komme med hat nå, og det er lov. For dette jeg nå skal skrive er tross alt bygd på litt hat og frustrasjon det også.

Det har seg nemlig sånn at jeg er litt forbanna noen ganger. Noen ganger spesielt på hvordan midler i vår kommune blir brukt. Det er nok ikke alltid lett å være politiker eller ordfører. Det er mye som skal falle på plass og det er mange å tenke på. Jeg tror ikke jeg hadde vært noen bedre politiker sjæl. Men det må være lov å bli litt sinna og være litt kritisk for det. Jeg betaler skatt og kommunale avgifter og har ikke noe imot det. Det går til mye bra som jeg selv benytter meg av. Men det går også til mye feil som jeg blir rimelig frustrert over.


Foto: pixabay.com

En vanlig arbeidsdag

Se for deg din arbeidsdag. Hvordan har du det igjennom en arbeidsdag? Hva gjør at din arbeidsdag går greit og kanskje til og med veldig bra hvis du er heldig? Tenk litt på det. Så spør jeg deg; Spiser du lunsj på jobb? Ja, det gjør du helt sikkert. Hvorfor skulle du ikke det si. Går du på do når du må? Ja si. Skulle ikke et voksent menneske få lov til å gå på do når det passer?

Nei, det er faktisk ikke sånn at alle har denne luksusen. Jeg har en bekjent som er sykepleier. Jeg er så glad jeg ikke er sykepleier. Du aner ikke. Er det et yrke jeg har respekt for så er det sykepleiere. For kjenner du en sykepleier så er det sikkert ikke fremmed å høre at de flyr seg i hjel på jobb. De går ofte en dag uten å rekke å spise, og de rekker ikke alltid å gå på do i løpet av dagen heller.

Det høres jo helt absurd ut. Hvorfor skulle de ikke rekke det? Så se for deg da. Dere er altfor få på jobb, du jobber som sykepleier på et sykehjem. Dere jobber på spreng for å få alle de gamle påkledd og klare for dagen. Stresset fortsetter for at de skal få i seg frokost. Det er så mye å gjøre og så mye stress at brått når den siste stakkaren har akkurat fått i seg frokost, så nærmer det seg middagstid.

Ditt familiemedlem

Dette kan være din mor. Din gamle tante eller bestefar. Kanskje det er tredje gang din bestefar får middag nesten rett etter frokost denne uken. Middag orker han ikke da, og hele dagen vil han slite med enten for lite eller for høyt blodsukker. Han blir sinna og irritert på grunn av dette og sykepleierne må bruke mer tid på han. De har i utgangspunktet lite tid.

Så hvorfor tar de seg ikke bare tid til å sette seg ned litt, spise, drikke vann og gå på do? Nettopp fordi at det er en bestefar til noen. Det er en tante. Det er en mor. Det er noen som er verdifulle for noen andre. De er familie. De er mennesker. Ville du latt din egen gamle mor sulte mens du gikk for å spise din egen lunsj? Neppe. Sykepleiere er mennesker som setter andre foran seg selv. Men ingen setter pris på dem.


Foto: pixabay.com

Riktige prioriteringer?

Så hvorfor i all verden er de så få på jobb? Hvordan er det lov at et menneske i Norge ikke skal rekke å spise lunsj på jobb? Hvorfor finnes det ikke nok midler? Hvorfor er de ikke nok ansatte?

Er det riktig at din gamle far som har jobbet og betalt skatt hele livet, skal sitte sulten i skitten bleie å vente på at det er hans tur fordi det ikke er nok ansatte?

Hva når du blir gammel selv herr og fru politiker? Gleder du deg til å bli tvunget i seng kl. 19 fordi de må få tid til å legge alle sammen? Etter et langt arbeidsliv, gleder du deg til å sitte der med vonde ledd og tanker og minner som forsvinner, i det du angrer på at du ikke forsto? Du forsto ikke hvordan de i hvitt tøy hadde det. Du forstår ikke hvordan de har det. Vil du forstå?

Scary lips

Man skal kanskje ta alt man leser på nettet med en klype salt, men noen ganger blir man veldig påvirka. Når noen sier du kan få lettere kreft, hormonforstyrrelser og allergi av noe man er avhengig av, ja da blir man lett påvirkelig. For i forrige uke presenterte Forbrukerrådet denne leppepomadetesten som de fleste sikkert har fått med seg nå.

Hvis ikke finner du det her: http://www.forbrukerradet.no/test/tester/leppepomade/ og her: http://www.nrk.no/norge/forbrukerradet_-4-av-5-leppepomader-kan-vaere-farlige-1.12891379

Jeg blir i hvert fall litt skremt og bekymra når man leser ting som dette, om produkter jeg bruker daglig. Så jeg har nå rydda fram alle de jeg har som kom dårlig ut i testen, og kjøpt noen nye.

Så er det da noen som tydeligvis kritiserer denne testen, og det er ofte fint å være litt kritisk og. Men jeg ser mer på denne kritikken som en persons mening. Dessuten blir jeg ikke beroliget av å høre at noe er godkjent i EU. Det finnes for mye korrupt her i verden til at jeg skal kunne stole på det alene.

For hvorfor har det tatt så lang tid for Stevia og komme inn på markedet som søtningsmiddel? Svaret er Aspartam og penger. Men det er en helt annen diskusjon. Poenget er at man ikke kan stole på alt som blir sagt øverst på rangstigen heller. Noen konklusjoner må man ta selv.

Les om kritikken her: http://www.nrk.no/norge/mener-forbrukerradet-skaper-leppepomade-frykt-1.12903127

Så inntil videre velger jeg å være på den trygge siden inntil noen eventuelt motbeviser testen. Jeg sjekket stoffene de nevnte opp mot Aco sin leppepomade også, og fant ingenting. Så jeg holder meg til disse to framover.


 

Har denne testen påvirket din leppepomadebruk?

DUO POLISH

I går gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på lenge. Grunn til at det går lenge mellom hver gang er rett og slett fordi det tar litt tid. Egentlig ikke så mye styr å legge men å få bort klin, det er det som tar tid. For lenge siden tror jeg de kalte dette ombre. Synes det er skikkelig stilig. Nå er ikke jeg noen negldesigner akkurat, men man kan fint legge en ålreit ombre-lakk selv! Med litt øvelse går det som en lek.

Jeg regner med at dette ikke er noe nytt fordi med litt interesse for negler og lakk, men kan nevne kjapt hvordan det gjøres allikevel.

Først må du selvfølgelig rense neglene godt for fett, smuss og gammel lakk. Fil og tilpass neglene som du vil ha dem. Så velger du fargene du vil kombinere. Her har jeg bare tatt to farger, men det går fint an å bruke tre farger og. Man må bare lakke stripene smalere.

Så når du har fargene klare lakker du to eller tre striper på en liten svampbit som vist på bilde under. Dette er en tilklipt bit fra en sminkesvamp. Så klapper du forsiktig svampen på neglen. Pass på at neglen blir dekt. Ikke ta for mye lakk på svampen på en gang. Ta heller på ny lakk for hver negl.

Når du er ferdig med alle neglene avslutter du med en blank topcoat som gjør den siste finishen som gjør det så lekkert. Det blir litt klin utenfor neglen. Jeg dypper pads og q-tips i neglelakkfjerner for å ta det bort, men vet det også finnes en neglelakkfjernerpen på Vita (hvis jeg ikke husker feil) som sikkert er kjekt å bruke til nettopp dette. Voila ferdig!


Hva synes du? 🙂

Ukens film-tips

Ukens film-tips er en kjempespennende thriller som ligger på Netflix. Du kjenner nok igjen Sam Worthington fra Avatar og Elizabeth Banks fra Hunger Games. I denne thrilleren møter vi en forbryter på flukt som mener han er uskyldig dømt. Han truer med å hoppe ned fra et hotell på Manhatten. Det er da en politipsykolog blir tilkalt for å hjelpe han på bedre tanker. Men hun får en følelse av at det ligger noe mer bak. Helt utrolig spennende film!

Ukens film-tips: Man on a ledge


Foto: Summit Entertainment

Min bror er i avisa!

I dag var min bror på forsiden av Fredrikstad blad. Kan tro jeg er stolt! Kan ikke huske sist jeg kjøpte en avis men i dag måtte jeg bare. Denne skal tas vare på og bli et fint minne og ta fram når man blir eldre. Nå gleder jeg meg til å se han opptre. Spesielt at han skal spille på en ballong. Det ser man ikke hver dag!