En sunnere matboks

Dette var matpakken min i dag. Eller det som befant seg i matboksen. Et forsøk på å få i meg mer grønnsaker og mer variert kost. Helt vegetar. Var kjempegodt. Nå lager vi tomatsuppe til middag. Så dette blir en ganske vegetarisk dag utenom egga vi skal ha oppi suppen. Sunt og miljøvennlig på en gang! En kjøttfri dag i blant har man bare godt av. Dessuten får man virkelig brukt hodet når man skal finne på mat uten kjøtt. Faktisk litt gøy å finne kjøttfrie retter.


 

Kanskje dette kan inspirere til en sunnere matpakke i morgen. Så kan vi kose oss fredag kveld med litt bedre samvittighet 🙂

Terror blitt for vanlig?

Er terror blitt så vanlig at vi ikke byr oss lenger? Vi har fått trusler. Vi er blitt nevnt. Vi er et mulig mål. Har vi hørt ulv for mange ganger?

Jeg er vokst opp med nyhetssendinger fulle av krig i Midtøsten. Det er forferdelig, det er urettferdig, det er trist og det er uakseptabelt. Men etter å ha sett det så ofte, så er det vanlig for meg å høre om bomber og sivile drepte i disse stakkars landene. Er det bare meg? Eller er det menneskets natur at man ikke enser noe lenger, når noe er så gjentagende?

Når det nærmer seg Norge er det klart man kjenner det litt bedre på kroppen. Da jeg var i Tyrkia for snart to år siden måtte vi igjennom ekstra passkontroller på Gardemoen på grunn av en trussel mot Norge. Selv om dette bare var en ekstra rutine så følte jeg det på kroppen. Det var første gang jeg var redd for å fly.

Senere har terroren meldt seg nærmere igjen. I Frankrike, Danmark og Beligia de to siste årene. I tillegg til mange ganger tidligere. Så har det nå blitt så vanlig at vi ikke enser det når det nærmer seg en gang. Det var ille med en gang å høre om bomben i Belgia, men helt ærlig så går det ikke veldig inn på meg. Det er i annet land. Ikke så langt vekk lenger. Men det berører meg fortsatt ikke. Det er vanlig.

Først er det så vanlig at folk blir uskyldig drept i Midtøsten at man ikke enser det lenger. Nå er terroren i resten av Europa så vanlig at man ikke enser det lenger. Er det bare meg? Det var like vondt å høre om Pakistan i påsken som det var å høre om bombene i Brussel før påske. Det er ille og lese om det. Men det går fort over før vi tar videre fatt i vår vante hverdag.

Hva om vi blir rammet neste gang? Skal vi gidde å ense det da? Når det er våre familier som blir sprengt i fillebiter. Våre hjem som står i brann. Våre barn som blir foreldreløse. Er det først da vi forstår alvoret? Er det først da vi innser hvor vondt det er? Er det vanlig?

 

Hva er en bra header?

Hør hør, alle bloggfolk! Jeg har lyst til å lage en bra header til mitt neste design til bloggen. Jeg har lenge likt å ha det nøytralt med navnet som header. Men nå er jeg klar for litt oppfriskning og noe nytt. Så da lurer jeg på hva som gjør en bra header bra?

Er en spennende header viktig? Får man flere lesere? Fanger man leseren bedre? Noe man burde styre unna? Ser man mer profesjonell ut med en god header?

Mange har et bilde av seg selv. Gjerne speilvendt eller to forskjellige ved siden av hverandre. Andre har litt mer spennende bilder fra en spesiell photoshoot. Mange er flink og kreative og lager en god miks av interesser. Det finnes mange forskjellige headere, men mange ideer går også igjen. Hva funker og hva funker ikke?

Jeg er ikke så glad i å ta bilder av meg selv egentlig. Så har ikke så mye og jobbe med. Kanskje jeg må ta noen nye bilder. Hva gjør eventuelt et bilde spennende?

Jeg sitter her med mange spørsmål. Håper noen har noen tips eller synspunkter å dele med meg ♥
Tips og ideer mottas med stor takk!

Last easter treat

Denne dagen nyter jeg virkelig til det fulle. Den siste dagen i påsken. For å kose meg litt denne siste dagen har jeg lagd meg gule makroner.

Oppskriften er fra Freia. Veldig fin og enkel oppskrift syns jeg. Jeg fant denne i et hefte fra matbutikken en gang, men fant den nå på hjemmesiden deres også. Jeg brukte gul eggekrem i stedet siden det er påske. Men farger og fyll er selvfølgelig helt opp til en selv.


 

Oppskrift her: https://www.freiahjemmekonditori.no/home/Franske%20Makroner?r=59395

Så nå koser jeg meg med makroner og krimthrillere på Netflix. Perfekt av avslutning på en grå påske, men deilig påske!

 

Hva gjør dere i dag for å nyte siste dagen i påsken?

Ukens film-tips: Ben Affleck Spesial

Jeg så Batman v Superman denne uken. Det er mange delte og sterke meninger om denne filmen. Til tross for noe rotete story og unødvendige scener så syns jeg det var en bra film. Wonder Woman reddet filmen mye. Men viktigste av alt. Jeg synes Ben Affleck gjorde det bra som Batman. Det var ingen pinlig flause som i Daredevil. Hvis jeg skal pirke på noe, så syns jeg han var litt for stor. Han hadde kun 8% kroppsfett for denne rollen. Jeg syns det ble litt “væl” mye muskler.

Men til poenget. Ben Affleck har fått mye dritt slengt sin vei i det siste. Både med at han kom til å gjøre det like dårlig som i Daredevil og at selve Batman v Superman filmen ikke sto til forventingene. Så jeg vil heller hedre han i dag. Vi kan ikke henge med Daredevil-skuffelsen for alltid. Jeg synes Affleck er en god skuespiller, manusforfatter og regissør.

Så siden det er påskeferie og dårlig vær. I hvert fall her. Så legger jeg ved tips til tre Affleck-filmer du må se. Kanskje dere kan ha Affleck-maraton i dag?

Ukens film-tips: Pearl Harbor, The Town og Jersey Girl.

Ser du hvem?

Når jeg skal slappe av ellers liker jeg å se film eller game. Men nå i påsken prøver jeg og lade batteriene fullt opp ved å gjøre så avslappende ting som mulig. En av dem er å brodere. Jeg er ikke så glad i broderi egentlig. Det er litt gammeldags for meg. Men ideen om å ta noe gammeldags og sette inn noe moderne, humoristisk og kanskje noen ganger litt barnslige elementer gjør det hele mye mer gøy. Noen kaller det Gerilja-brodering.

Mitt første prosjekt for lenge siden er elgene, Jeg angrer litt på at jeg tok så tynn tråd eller bare en. Men syns den ble morsom uansett. Nå er den grønne raringen mitt nye lille prosjekt for gaming-rommet oppe. Ser dere hvem det skal bli?

Hvis du ønsker å brodere noe morsomt eller lignende fins det masse inspirasjon på Pinterest eller ved et kjapt google-søk.


 

God påskeaften ♥

Påskefred

Endelig kan jeg senke skuldrene å tenke på noe annet. Har jobba og stressa så mye i det siste. Ble litt syk på grunn av alt stresset og. Har dessverre ikke hatt tid til bloggen på grunn av jobb. Men nå er alt mye bedre. Endelig kan jeg nyte litt påske og slappe av litt jeg også. Jeg elsker jul, men påske er jaggu meg en fin tid det også. Akkurat nå kom sola fram igjen og. Påske ♥


 

Ukens film-tips

Denne ukens film-tips er en thriller fra 2003. Tre venner som opplever en tragedie som små, møter hverandre igjen som voksne i en ny trist tragedie. Sean Penn vant oscar for beste mannlige hovedrolle i denne filmen. Tim Robbins vant for beste mannlige birolle. Det er ingen tvil om at det er gode skuespillerprestasjoner i denne filmen, som er regissert av Clint Eastwood.

Ukens film-tips er: Mystic River

Since I been gone

Jeg må si det er veldig hyggelig at noen stikker innom selv om jeg har vært litt fraværende. Jeg digger å blogge, skrive og ta bilder. Men denne uken har vært en voldsom stressefest rett og slett. Med to jobber, to innleveringer og andre studier. Hvilket betyr at uka gikk unna som bare det da. Det er forsåvidt deilig! Nå er det bare tre dager til neste uke med jobbing all day så skal jeg nyte litt velfortjent påske jeg og. Håper jeg får litt tid til bloggen frem til da. I mellomtiden vil jeg dele noen bilder fra her om dagen da det var så varmt og deilig ute. Lille pus ble helt fra seg av glede over været. Spesielt da det dukket opp en flue på verandaen, hehe.


 

God helg!

Interior upgrade

Beklager sent innlegg men har perverst mye å gjøre for tiden med to jobber og studier. Skal bli deilig å kun konsentrere seg om en jobb og studiene. Må si jeg gleder meg til påske og noen fridager nå.

Men var innom Torvbyen i dag og passet på å gå innom Kremmerhuset. Da ble to putetrekk med meg hjem. En gul for påska! Og om søndagen var vi i Sverige og jeg fant en blå kul flaske. Prøver å ha en gren oppi der som forhåpentligvis skal springe ut til påske. Men jeg tror jeg må klippe den litt ned. I tillegg hopper vår fem måneder gamle kattunge opp for å bite og lukte hele tiden. Ho vet ho ikke får lov men sniker seg opp en gang i blant for det. Røveren vår.


 

Har dere kjøpt dere noe fint til hjemmet i det siste? Eller lagd noe? 🙂