Ukens film-tips

I natt er det duket for Oscar-utdeligen i USA. Alle er spente på om Leonardo endelig skal ta med seg en velfortjent Oscar hjem. Så i anledningen at jeg krysser fingra for at et fantastisk talent kanskje endelig skal få noe tilbake, så vil jeg tipse dere om å se en film med Leonardo DiCaprio i kveld. Revenant går fortsatt på kino. Har enda ikke fått sett den selv men den ser veldig bra ut. Hvis du bare vil holde deg hjemme i sofan i kveld så anbefaler jeg en av disse; Wolf of Wall Street, Den store Gatsby, Inception, Blood diamond, The departed, Catch me if you can, Gangs of New York, Titanic og What’s eating Gilbert Grape?. Det finnes en Dicaprio-film for alle.

Sunshine

Har dere sett opp mot sola i dag, lukket igjen øynene og smilt? Da har dere satt like mye pris på sola i dag som jeg. For et fantastisk vær vi hadde i dag. Kan ikke la så vakkert vær gå fra en, så jeg gikk en lang tur i dag. Det var så deilig. Fikk nesten litt påskestemning.


 

Eneste problemet er at mitt fantastiske joggesko har blitt litt ødelagte. I tuppen av hver sko begynner det å bli hull. Det er veldig tynt stoff der og ettersom de er min beste venn på gåtur eller joggetur så har de blitt litt slitt i tuppen dessverre. Men som student har jeg ikke råd til å kjøpe nye joggesko. Skal jeg ha nye joggesko, skal det være Asics og de skal være ordentlig bra. De er som regel dyre dessverre. Så jeg prøvde å redde skoa med gaffateip, haha! Matcher skoa, så var ikke noe farlig sånn sett. Men de begynte dessverre å løsne litt etterhvert. Jaja. Noen tips til hvordan jeg kan redde dem?

Har dere vært ute i det fine været i dag?

Hvis du kunne

Hvis du kunne reise tilbake i tid, ville du gjort noe annerledes? Hvis du kunne dra tilbake med den kunnskapen du har nå, hva ville du gjort? Hvis du kunne gjøre noe på nytt igjen med den livserfaringen du har nå, ville noe vært annerledes?

Hvis du kunne kranglet en gammel krangel på nytt, ville du sagt det samme? Hvis du hørte en trist nyhet på nytt, ville du reagert på samme måte? Hvis du kunne oppleve din lykkeligste dag på nytt, ville du satt mer pris på den?

Hvis du kunne gått forbi en som gråt en gang til, ville du gått forbi igjen? Hvis du kunne sett en som hadde gått seg bort en gang til, ville du fortalt veien? Hvis du kunne se en som bar tungt en gang til, ville du hjulpet dem å bære?

Vi skulle nok gjort mye annerledes om vi fikk mulighet. Men man får ikke gjort noe med det som har skjedd uansett. Gjort er gjort og skjedd er skjedd. Vi får heller prøve å vokse som mennesker og ta med oss erfaringene som rustning og sverd i livets neste kamp. Enn så lenge må vi være her og nå. Hvem vet hvor lenge det er. Så nyt det. Nyt livet. Nyt.


God helg!

Blomstertips til både gutter og jenter!

Det er veldig digg å kjøpe friske blomster en gang i blant. Hadde det ikke vært så dyrt skulle jeg gjort det oftere. Men det hender jo at man finner billige roser. Denne buketten har jeg kjøpt på Europris av alle steder til 40 kroner tror jeg det var, hehe! Men varte nesten en uke, så synes ikke det var så ille. De var veldig fine gjennom helga som var i hvert fall. Men nå er dem på hell og egentlig bare til å kaste.

Men det er nettopp det man ikke burde! I det de begynner å deppe med hodet sitt burde man ikke bare kaste dem med bruke dem på nytt. Hvis du tar av kronbladene kan du nemlig bevare pynten litt til. Rosene er ikke så pene lenger, men ta av de ytterste kronbladene og kast de. Det er bare de ytterste som er brune og stygge. Mens de inni kan fortsatt brukes. Så ved å dra av eller brekke av de pene kronbladene som er igjen kan man pynte bordet til et hyggelig bord til venninnene kommer på besøk. Eller gjøre det romantisk til en middag men kjæresten.

Det er derfor dette er et tips til dere mannfolk også. Hvis der er så søte og tar med roser hjem til kjæresten deres får dere nok noen poeng i boka. Men tenk så mange aksjer dere får i banken ved å bruke de en gang til ved å ta av kronbladene før de er helt visne, og bruke de til å pynte badekaret med eller sengen for en romantisk aften. Gjenbruk er tingen!


 

Hællemin!

Hva har jeg begitt meg ut på? Haha! Er superhappy og skremt på en gang! Jeg har vært på møte i Torvbyen i dag. Nå vet jeg mye mer om hva dette spennende prosjektet skal bli til og hva som forventes av oss bloggere. Vi er tre bloggere som er så heldige å få delta på dette konseptet. Hællemin, jeg gleder meg til lansering.

Men det er selvfølgelig litt skummelt også. Brått skal mange flere lese, mange flere skal bedømme og kritisere, mange flere å inspirere og glede. Men man lever bare en gang. Livet blir ikke spennende uten noe utfordringer.

Jeg skal ikke røpe for mye før lansering annet enn at jeg gleder meg! Blir så gøy å skrive for Torvbyen og reklamebyrået The Pitch. Det blir så spennende å kunne skrive for et større publikum og knytte flere kontakter.

 

En tur til Nordens ark

I går foreslo samboeren en spontantur til Nordens Ark i Sverige. Det var dagen derpå for meg men å si nei til å se så fine og nydelige dyr, og samtidig støtte en så god sak. DET er vanskelig. Så vi kjørte ned og koste oss til parken stengte. Elsker denne parken!

Nordens Ark er en stiftelse som jobber for at utrydningstrua dyr skal ha en framtid. De avler, oppfostrer, forsker og sprer kunnskap om mangfold av dyr. De fleste dyr som blir født i Nordens ark blir satt ut i naturen igjen der den hører hjemme, men noen blir også sendt til andre parker for avl. Det er viktig å bytte på de rundt så det ikke blir innavl.

Dyrene i Nordens Ark har optimale forhold. De har et miljø som skal være så tilnærmet deres vanlige miljø og liv som mulig slik at de en vakker dag kan være frie igjen om bestanden deres endelig er utenfor fare.

Jeg syns inngangsbilletten er litt dyr, særlig for en student. Men med tanke på hva jeg støtter ved å dra kortet så kan jeg ikke gjøre noe annet enn å smile.

Har dere vært i Nordens Ark før?

Ukens film-tips

Det er søndag og mange er nok litt bakfulle etter lørdagens festligheter. Inkludert meg selv, hehe! Så i dag tipser jeg om en perfekt film for en kveld med junkfood i sofaen. Mange har kanskje sett den, men hvis du ikke har det så har du noe å glede deg til. Morsommere jentefilm skal du lete lenge etter! Elsker humoren i denne filmen. Man blir flau på deres vegne, man griner på deres vegne, man ler både av og med dem. Helt genialt!

Ukens film-tips er: Bridesmaids

Her er trailer, enjoy!

We are the world?

Hva er det for en verden vi bor i? En verden som kriger. En verden som hater. En verden som liker å gjøre narr av hverandre. En verden som kritiserer alt. En verden som setter makt høyere enn vennskap og familie. En verden som ikke kan finne fred og harmoni. En verden i kaos. En verden som setter ting før mennesker. En verden som prisetter penger mer enn mennesker.

Hva er det for en verden barna våre skal vokse opp i? En verden som forteller deg at du ikke kan skille deg ut. En verden som forteller deg at du ikke er verdt noe. En verden som sier at du må se ut som alle andre. En verden som aldri gir deg ordet. En verden som sier at det er greit å forandre på utseende. En verden som sier at alle kropper må være like. En verden som sier at du må ha toppkarakterer for å være noe. En ødelagt verden de må bruke hele livet på å rydde opp i og redde.

Hva er det for en verden vi skal dø i? En verden der vi syns synd om dem som fortsatt er igjen. En verden med mer sult og fattigdom enn det vi begynte med. Vil det eksistere en verden igjen å dø i, i det hele tatt?

 

Can you recommend a COCKtail?

På lørdag blir det cocktail-party og jeg funderer på hva jeg skal lage meg for noe. Elsker strawberry daiquiri men vil prøve noe nytt. Jeg ser etter noe som er så og si enkelt å lage. Noe som ikke krever all verdens bartender-skills. Noen som ikke krever mange dyre ingredienser. Og som smaker dritdigg.

Sett litt på noen drinker. En som heter Bay breeze og en som heter Woo woo. Lurer på å teste disse kanskje men vet ikke om de er gode da. Noen som har prøvd disse og vet om de er så gode som de høres ut som? De høres friske ut og det liker jeg. Det kan ikke være for søtt.

Noen som kan anbefale noe enkelt og godt? Ikke rom og cola… Hehe!


foto: pixabay.com
 

Løpeinspo

Jeg har alltid elsket å løpe men dørstokkmila gjør at jeg ofte gir opp og kondisjonen faller ned på null igjen. Det er like vanskelig å begynne igjen hver gang. Men gud hvor deilig det er når man først er i gang og kjenner at formen blir bedre og bedre, og at man faktisk har lyst til å presse seg selv litt mer for hver gang. Så nå skal jeg prøve igjen å finne løpeformen. Drømmen er å løpe minst 3-4 ganger i uka uten problem.

Så for å motivere meg selv kjøpte jeg et blad som så veldig inspirerende ut i hyllen. Jeg har ikke lest hele enda men hittil har det levd opptil forventingene. Dessuten prøver jeg å få med venninne mine på å delta i Glommaløpet i mai. Da har man noe å trene til og et mål som motiverer. Også er det jo gøy å kunne gjøre noe aktivt sammen. Kanskje det finnes flere løp utover året som ikke er så langt unna som vi kan delta på. Inspirasjon og motivasjon må man ha.

Har du et spesielt mål med treningen eller drømmer?