Hva gikk galt i 2015?

Den siste dagen i 2015. En dag proppfull av fest og moro. Men jeg blir litt betenkt også. Jeg tenker på alt som har skjedd i 2015. Alt det forferdelige. Kanskje det er slik hvert år. Kanskje det bare har gått mer innover meg i 2015. Men jeg synes selv dette året har vært et trist år for vår verden. Jeg synes 2015 har skilt seg ut. Det har skjedd såpass mye at jeg lurer på hvor det vil ende. Har vi endelig klart å ødelegge jorda vår helt? Eller er dette noe helt vanlig som skjer hvert år?

Dette kan gjøre litt vondt, men tenk på det. Alt som skjedde i 2015. Ekstremværet Nina, Je suis Charlie, folk flykter fra krig innover i Europa, passasjerfly styrter i Taiwan, piloten som tar med seg 149 mennesker i døden, det norske krona går betraktelig ned, jordskjelv i Nepal, terror på feriestrand i Afrika, gjeldskrise i Hellas, selvmordsangrep i Kuwait, de amerikanske reporterne som ble skutt på direktesendt tv, ekstremværet Synne, “raseriets dag” i Jerusalem, terroren i Paris, terrortrussel i Brussel, radikalisert amerikansk ektepar utførte terror på arbeidsplass, russisk passasjerfly styrter i Egypt, snøras på Svalbard, nyttårs-stormen. I tillegg til dette har krigen i midtøsten herjet, folk blir drept, byer og skoler blir truet og miljøet vårt henger fortsatt i enn tynn tråd.

Vi må våkne opp. Tenke på kloden vår. La oss ikke bare feire at det kommer et nytt år i kveld. La oss feire at vi skal gjøre kloden bedre. Bli bedre medmennesker. Gjøre noe mer for at kloden og menneskene på den skal overleve. Pant flasker! Resirkuler! Bli fadder! Doner klær! Vær takknemlig for det du har! Ikke kast søppel i naturen! Gå i fakkeltog! Protester! Vis omtanke! Tilgi uvenner! Klem dine kjære oftere! Man kan ikke gjøre alt, men man kan gjøre noe. Om det så bare er en ting!

Håper jeg ikke tok motet fra dere nå, men det er noe å tenke over. Kanskje det bare er meg som har for mye tanker.

Så la oss skåle for at 2015 er over, og for at 2016 kan begynne! Måtte vi fortsatt bo godt på jorda alle sammen. Skål for oss!

Jeg er en av dem

Jupp. Det er kanskje klisjé. Mange er dritt lei konseptet. De fleste ruller med øynene når noen nevner det. Men jeg er en av dem. Jeg er en av de som skal skjerpe seg, trene mer og spise sunnere. Jeg er en av de som skal ha bikinikroppen 2016. Få mer energi og livsglede. Jeg er en av de som blir motivert av et nytt år. Det er så mye mer sjeldent enn de derre mandagene vi hele tiden venter på. “Jeg begynner på mandag”. Det kan du si 52 ganger i året. “Dette skal bli mitt år”. Det kan du bare si en gang i året det. Mye mer motiverende! Here we go lissom!

Men tenk på de som faktisk er flinke året rundt da. Når de tar på seg løpeskoa etter jobb og løper ut. Så går noen forbi og tenker; “Ser der ja, nå har dem dårlig samvittighet etter jula nå”. Vi kan ikke gre alle over en kam. Det er noen som har disiplinen inne året rundt. Vi andre beundrer dere for det. Vi er misunnelige. Men slapp av. Det blir kanskje trangt om plassen ved favorittvektene dine du er så glad i, at du har gitt dem kallenavn. Men om et par uker er vi nyttårsforsettfolka long gone. Don’t you worry. 

Mine beste innlegg gjennom året

Nå som året snart er omme har jeg tenkt litt over det første bloggåret mitt. Jeg startet etter nyttår i år og var så gira. Blogging er gøy! Men også mye jobb. Selv om ikke alle ser det. Det ble en pause på meg gjennom sommerhalvåret. Det var altfor mye tung jobb og for mange tanker oppe i hodet. Det var innskjæringer i firma jeg jobbet i. Jeg måtte bytte jobb og jeg begynte å lure på skolegang igjen.

For å komme seg noen sted her i verden må man enten være veldig heldig, like å bli brun på tunga eller ha utdanning. Så jeg søkte meg inn på skole igjen og håpet det skulle gå bedre enn sist. Men når jeg sto på venteliste på førstevalget som jeg trodde var så riktig, og kom inn på andrevalget så ble jeg usikker. Digitale medier. Det hørtes skummelt ut. Jeg begynte å tenke på jobbmuligheter og fremtidsplaner. Gjennom mitt første valg ville jeg kanskje fått en trygg jobb etter en stund. Men dette hadde jeg begynt på før. Og ville jeg trives i en slik jobb resten av livet? Hadde jeg nok tålmodighet? Det første valget var enkelt å ta, det andre var riktig. Og det er gjerne de riktige valgene som er vanskelige. Jeg holdt meg for øya og valgte det jeg alltid har hatt en lidenskap for; medier. Det er skummelt å velge noen gøy fremfor noe trygt. Men jeg har ikke angret enda. Jeg synes det er kjempeinteressant å få et så dypt innblikk i digitale medier og gleder meg til alle tre åra. Noen fag er mer moro enn andre selvfølgelig.

Så ja dette studie har fått meg på rett kjøl igjen føler jeg. Jeg må bare jobbe hardere og hardere for det jeg vil. Jeg angrer på at jeg ikke jobbet hardere gjennom høsten. Det er rett og slett litt uvant å være student igjen. Men nå er det skjerpings. Nå som blogging er gøy igjen også, skal jeg skjerpe meg skikkelig. Jeg skal bli en bedre student, jeg skal bli en bedre blogger og et bedre medmenneske. Jeg skal virkelig jobbe for drømmene mine. Man kommer ingen vei ved å glo i veggen, og ikke blir jeg yngre heller. 

Så for å feire mitt første år som blogger, her er mine mest leste og beste innlegg gjennom året:

Foto: Andrew Koonce

http://annelicharlott.blogg.no/1420313728_ekte_kjrlighet.html

http://annelicharlott.blogg.no/1421516165_dette_er_ditt_liv.html

http://annelicharlott.blogg.no/1426335797_alle_mennesker_er_vak.html

http://annelicharlott.blogg.no/1448295762_trenger_ikke__vre_s_d.html

http://annelicharlott.blogg.no/1447510303_misunnelig_p_klisskla.html

http://annelicharlott.blogg.no/1448916524_bygg_deg_opp_ikke_ned.html

http://annelicharlott.blogg.no/1449488209_07122015.html

The first snow

Tok med minste pus ut på verandaen i dag. Verandaen vår er høyt over bakken og inngjerda, så det er trygt å la henne gå rundt der på egenhånd. Var spent på at hun skulle se sin første snø. Ikke bare litt drøss på bakken men flere centimeter! Nesa hennes gikk som en trommestikke! Vakre Ronja ♥ Ikke så lett å ta bilde av lille nysgjerrigper da, hehe!

Jeg drøyer ukens film-tips til neste søndag. Jeg regner med at folk er slukt opp i julefilmer, middager og annet gøy uansett. Nyt romjula!

Ronja røverdatter!

Dere kan tro denne lille krabaten får mye oppmerksomhet om dagen. Er så søt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Stas med 11 uker gammel kattunge. Men mye leven og, hehe! Merkelig at juletre ikke har gått i gulvet enda. Hun har kun nøyd seg med et par eller tre julekuler. Vakre Ronja! ♥

Er ho ikke vakker? ELSKER fargene hennes!

Sjekk ut de røde juleneglene mine! Elsker dem! De sitter på enda! Nå jinxer jeg det kanskje, men de har vært på siden lille julaften og jeg er veldig fornøyd. Hvis noen lurer så er dette imPRESS negler som jeg har kjøpt på apoteket. Veldig enkelt. Man må bare finne de riktige størrelsene du skal ha til dine negler, rense neglene godt og så presse dem på! Står de skal vare opp til en uke. Jeg må ta de av før jobb mandag kveld, men hvis alle fortsatt sitter på da, så syns jeg det er virkelig verdt pengene. Utrolig lettvint og kjekt med ved spesielle anledninger. Synd jeg ikke kan ha det oftere på grunn av jobb.

Håper dere nyter julen! Prøv å legg fra dere plikter og stress! Nyt julefreden med familie og venner! ♥

Svosj!

Denne helga gikk så sinnssykt fort! Rakk ikke innom her på lørdag i det hele tatt. På lørdag satt jeg kun på rompa når jeg var på do eller spiste. Det var julegaveshopping hele dagen. Vi kjøpte tre og pyntet det, og rakk akkurat å spise før vi rælla avgårde på kino for å se Star Wars. Den var forresten veldig bra! Jeg har aldri vært veldig fan av Star Wars. Har ikke sett ferdig alle en gang, og vet bare det viktigste som har skjedd i løpet av storylinen på en måte. Syns de er litt langtråkige. Men denne var veldig bra, og jeg gleder meg til neste.

Igår hadde jeg de beste jentene her på besøk på grøt og kos. Det var kjempehyggelig. Vi har alltid en tradisjon med å spise grøt sammen før jul, og det er så koselig. En tradisjon vi lage istedenfor å gi hverandre gaver. Det blir jo dyrt å gi gave til flere venninner ved siden av familie og slikt. Summen vi kan gi hverandre blir så liten allikevel at det er vanskelig å kjøpe noe brukelig og fint. Julen handler jo uansett om å være sammen og å sette pris på hverandre ♥

Ha en fin mandag!

Ukens film-tips

Denne uken vil jeg tipse dere om en utrolig nydelig film som er litt utenom det vanlige synes jeg. En vakker film av Garry Marshall, som er kjent for Pretty Woman, Runaway Bride, Prinseese på prøve og mye mer! Men denne filmen synes jeg er en av hans beste. Må ses! Filmen er dessverre ikke på netflix.

Ukens film-tips er: The Other Sister

Her er en trailer, den eneste jeg fant, så litt dårlig kvalitet men; Enjoy!

 

Weekend where are you???

What a week! Den har heldigvis gått fort. Er så sliten og trøtt. Har jo ikke jobbet så mye før jul på grunn av eksamen, og i tillegg vært syk. Så når jeg brått skal jobbe fire dager på rad, så er ikke denne utrente kroppen så fornøyd, hehe! Jobber til halv elleve om kvelden, så å stå opp tidlig for å gjøre noe fornuftig før jobb igjen er jo nesten dønn umulig. Etter eksamenslesinga har jeg snudd døgnet helt på hodet. Det blir ikke lett å stå opp klokka fem på mandag nei, huff! Men da jobber jeg i hvert fall dagvakt,  og da føler jeg at jeg får gjort mer ut av dagen.

Så denne uka har jeg egentlig sett ut som en trøtt zombie og har ikke vasket håret på fem dager, og etter jobb idag skal jeg kjøpe en gave som må leveres i kveld før jeg skal hjem i dusjen og gjøre meg klar til fest. Haha! Lykke til Anneli! Må mye redbull og burn innabords her for å være noe selskap ikveld tror jeg. I tillegg til at jeg ikke rekker å vaske hårtet. Turte ikke å gjøre det før jobb heller, da tørker det aldri siden jeg jobber i et kjøleskap, hehe! Det hadde bare blitt kaldt og jeg hadde nok blitt syk igjen. Kan man ha en hel flaske med tørrshampoo i håret på en gang? 😛

Men men. Jeg bryr meg egentlig ikke noe om stress så lenge det omhandler noe gøy. Stresser jeg noen hvis jeg sier at jeg ikke har kjøpt en eneste gave enda? Haha. Tar det imorra. Da blir det den store shoppingdagen. Og det jeg eventuelt ikke skulle rekke da får jeg ta sammen med mannfolka på lille julaften. Men jeg stresser ikke. Hva skal jeg stresse for? 

Legger ikke ved noe bilde av det trøtte og sletne trynet mitt i dag, haha! I dag blir det et stemningsfullt julebilde i stedet. Kanskje jeg popper innom senere når jeg ser mer menneskelig ut.

Gooood helg!


Foto: pixabay.com