30.11.2015

Endelig! Igår kunne vi sette fram advent-stæsj! Endelig en liten smak på jula. Det som er enda bedre er at i morgen begynner det for real! Ingen flere rare blikk når jeg hører på julemusikk(som jeg har gjort siden oktober). Ingen flere rare blikk når jeg kjøper julebrus og pepperkaker. Ingen flere som blir oppgitt om juleprat. Nå har vi julegærninger endelig lov til å tilbe jula. Adventsstaker er oppe, pakkekalender er på plass(blir aldri for gammel), litt julepynt er på plass og idag har jeg både drukket gløgg og klementiner. 

It’s the most wonderful time of the year!

Er du klar for jul 2015? 😀

 

 

Misunnelig på klissklasset ditt?

Noen ganger blir jeg nesten kvalm av enkelte par på sosiale medier og ellers i prat med andre. Kjærester som skriver at de elsker hverandre på face, ræva kollasjer på instagram om hvor heldige de er og når man er på besøk til hverandre så klarer den ene nesten ikke å gå på do, for de må holde hender heeeele tiden. Jeg blir litt kvalm av sånn og noen ganger virker det fake. Noen av disse parene er nettopp de som bytter ut partnere før melka i kjøleskapet har gått ut på dato. De skal vise at de er så forbanna lykkelige og så uendelig glad i hverandre. En ting er in real life, men hvorfor på sosiale medier? Er deres kjærlighet så utrolig mye sterkere fordi de viser det på sosiale medier?

Jeg tør sjeldent og si noe om slikt klissklass, for da føler jeg at folk tror at jeg er misunnelig på dem. At jeg ikke har et like bra forhold. Men tvert imot. Jeg har funnet min soulmate, og forholdet vårt er perfekt! Vi krangler, vi ler, vi spiser, vi kjemper, vi erter, vi blir sure, vi blir furte, vi hater og vi elsker! Men vi trenger ikke å vise det på sosiale medier annen hvert sekund. Vi trenger ikke å kysse foran alle venner og familie for å vise hvor lykkelige vi er. Vi trenger ikke å holde hender hver gang vi er ute og går. Vi trenger ikke å være sammen hvert eneste ledige sekund. Vi elsker hverandre, uansett.

Jeg skal ikke gjøre det samme, og avslutte med et bilde av vår ekte kjærlighet, jeg bare avslutter det med å si; Fokuser på forholdet og hverandre, og ikke hva alle andre synes om dere eller deres forhold. Det kan alle andre drite i så lenge dere er lykkelige og gjør hverandre både glad og gærne.

 

 

Kjøpte nye lepper idag

Kjøpte meg to nye leppefarger idag. Måtte gi meg selv en gave etter en exhausting eksamen idag, hehe. En matt leppestift fra Isadora i fargen purple prune og en mer glansfull en fra Max Factor, som jeg tror tilhører Star Wars kolleksjonen. Men den kolleksjonen er ikke veldig godt representert. Synd, det er jo dritkult. Fant et display med sminke som det sto Star Wars på. Men var bare maskaraen som det sto Star Wars logoen på. Og den hadde en kjip børste. Jeg må ha stor børste på maskaraer. De små plastikk-bustene får bare vippene mine til å klumpe seg. Jeg liker at de blir litt mer spredd.

Blitt så sykt dilla på farga lepper. Har tidligere bare brukt duse og naturlige farger. Men hvor fin føler man seg ikke i knælle digge farger som dette? Love it! Nyt resten av fredagskvelden folkens, og god helg!

May the odds be ever in my favor

I morgen har jeg min første eksamen… 1 av 2 så skal ikke klage for mye. Men gruer meg som F for det. Slik som sikkert mange før meg så føler jeg at jeg har lest altfor lite. Jeg drømte om en god karakter til å begynne med. Nå håper jeg bare på å bestå. Vi får se hvordan det går. Uff. Har lest i hele dag i selskap med våre to katter. Eksamensmonsteret medlte sin ankomst idag også. Jeg har grint, hatt latterkrampe, klikka av kattene som maser, null sminke, uvaska hår, drittmat og altfor mange pauser med å bare se ut i luften. Men etter denna eksamen har jeg bare ett fag å konsentrere meg om. Det blir digg. Og etter det er det juuuuul!!!! og jobbing…….. Haha!

Lille pus drakk vann for første gang idag. Ho har ikke helt skjønt konseptet før nå. Har fått melk på flaske og slikket vann fra fingeren min kun. Blir så stolt og glad av pusen som bare er 7 uker. Drikker vann, spiser tørrfor og går i kassa selv. Lille Ronja vår ♥

 

Zombie-apokalypse!

Hørte på Hallo P3 igår mens jeg var på jobb, og da hørte jeg noe artig. Det var en dame på besøk som var helt dønn seriøst livredd for en zombie-apokalypse. Hun har vært redd for zombier siden hun var liten, og var helt sikker på at det kunne komme en zombie-apokalypse i fremtiden. Og dermed hadde hun en slags trekasse eller treboks etter hva jeg forsto, og oppi den var det overlevelsesutstyr, hermetikkbokser og vann. Jeg synes det var så kult, for jeg elsker filmer og teorier om jordens undergang. Selv om en zombie-apokalypse ser jeg på som lite sannsynlig.

Men i disse tider som det skjer så mye så er det kanskje ikke så dumt med et sånt reservelager. Hvem vet når 3 verdens krig kommer egentlig? Folk har nevnt det i mange år nå. Men har aldri vært så reelt som nå. Ikke for å skremme noen. Men det er greit å ha i bakhodet at ting kan skje. Selv med oss som sitter så “trygt” her oppe i nord. Jeg har faktisk tenkt over flere ganger hva jeg ville gjort om det ble krig, eller huset begynte å brenne mens jeg var hjemme. Hva ville jeg tatt med meg? Hvor skulle jeg dratt? Jeg har alltid tenkt at jeg ville dra nordover, og ville tatt med mat med god holdbarhet, varme klær, fotoalbum og pass. Hadde jeg hatt en slik kasse ville jeg bare løpt og henta den, satt meg i bilen og rasa nordover.

Men hva ville jeg hatt i denne overlevelses-kassen? Her er min eventuelle kasse:

 

? vann

? hermetikk

? skarpe kjøkkenkniver for beskyttelse

? spikkekniv

? kortstokk

? fyrstikker

? lighter

? stormkjøkken

? papir og blyant

? førstehjelpskrin

? ren sprit

? ullsokker

? lommelykt

? batterier

? sitteunderlag

? sovepose

? hodelykt

? mobillader

? godteri

? nøtter

? krydder

? en god bok

? noe verdifullt som smykker eller lignende, i tilfelle man må bytte seg til noe eller kjøpe noe

? tamponger og bind

? paracet og ibux

? telys

? bilder av mine nærmeste

? pass

? kompass

? såpe

? våtservietter

? børste og hårstrikker

? tannbørste og tannkrem

? dorull og kleenex

? ullpledd

? hakkespettboka (husker dere den? Hvis den fortsatt fins)

? lesebriller

? sammenleggbar liten sag

 

Oh my. Det lista ble brått lang. Kassa mi hadde blitt stor tydeligvis, haha! Hva ville du hatt i kassa di? Og tror du på zombie-apokalypser?

 

New in!

Endelig kjøpt meg speilreflekskamera! Kjekt med tilbud. Kjøpt meg en Canon Eos 12000D. Lest litt om det på forhånd, og virker ut som et veldig bra kamera for nybegynnere. Lærte å ta bilder på vgs en gang, men det er så lenge siden. Angrer på at jeg solgte fotoboka mi fra den gangen. Men må bare teste og øve mye. Noen som har noen fototips forresten? Prøvde meg litt fram ista, men fikk det ikke helt til. Men øvelse gjør mester. Håper bildene på bloggen kan bli av bedre kvalitet etter hvert, både for min og deres skyld. Vær tolmodige med meg, hehe!

Trenger ikke å være så dyrt

Jeg pleier å lage en liten pakkekalender til mamma hvert år, siden jeg får av henne. Man blir aldri for gammel for pakkekalender. Det trenger ikke å være så dyrt heller. Men i år som jeg har blitt student igjen, så ble det litt dyrt. Så jeg kom opp med en enda billigere versjon. Jeg kjøpte en pakke twist på tilbud og skrapte sammen alt jeg kunne finne av små esker og gaveposer. Jeg liker å kjøpe sånne små ting på søstrene grene av og til når jeg finner noe fint. Og det kom virkelig til nytte nå. Så fant jeg et hvitt papp ark jeg hadde liggende, og klipte det opp i biter. Så skrev jeg på hver av dem 24 grunner til at jeg synes at hun er verdens beste mamma.

Det var faktisk mye verre enn jeg trodde. Man kan være veldig glad i noen, men å ramse opp så mange grunner til at en viss person er fantastisk, er faktisk ikke så lett. Man tenker ikke alltid så nøye over hvorfor man er glad i noen. Man bare er det.

Uansett så la jeg da en lapp i hver eske/pose sammen med to biter med twist. På noen helgedager la jeg også oppi en tepose som jeg hadde fra før. Og på julaften en eksta bit. Enkelt og greit. Det tok bare to små kvelder og slenge dette i hop, men håper det vil glede henne enda mer. Det er ikke alltid så mye som skal til.

Jeg har gjort noe lignende en gang, der jeg skrev et morsomt eller inspirerende ordtak for hver dag. Man kan gjøre mange andre ting også. Vitser, tegneseriestriper klipt ut av avisa, sudoku klipt ut av blader eller aviser, en julefortelling i 24 biter, middagsforslag, ideer til aktiviteter med barna og quiz. Det er uendelig med ting man kan finne som ikke koster så mye. Og det er god uke igjen til deadline. Håper dette kan være inspirerende for noen. ♥

Noen å hjelpe i jula?

Jeg har fått såååå julestemning idag! Når jeg så mitt første snøfnugg i dag tidlig ble jeg så glad. Det er så vidt det har lagt seg, men å se det dale ned fra himmelen er jo helt magisk. Har hørt på julemusikk i nesten hele dag, og drukket en iskaffe med julesmak fra Tine. Nam! Jeg hadde min aller siste forelesning dette semesteret i dag også. Så da fikk jeg ende mer julestemning av å tenke på at det bare er to eksamener igjen til jul 😀 Jeg elsker jul! Det er genetisk hos meg. Fins det noe mer fantastisk og mer koselig enn jul? The most wonderful time of the year!

Mange som klager på at jula kommer så tidlig hvert år. Men det er vel bare å stenge den vekk til man er klar for den. Folk klager så ille hvert år på at marsipan og julebrus kommer alltid for tidlig. Men hør hør fra en som har jobbet mye i butikk. Det er nå det selger mest faktisk. Merkelig når alle klager på at den kommer for tidlig. Hehe!

Er det forresten noen som vet om noe veldedige arrangementer nærmere jul? Hvor man kan levere gaver til barn som ikke vanligvis får gaver og slike ting? Eller støtte de som ikke har råd til mat på julaften. Eller bare være der for noen som er alene kanskje. Fins det noe man kan hjelpe dyra med i jula? Jeg er åpen for ideer og forslag. Jeg er student, men man skal vel alltids klare å hjelpe til på en eller annen måte 🙂


Har du fått noe julestemning enda? Eller venter du helst så lenge som mulig? ♥