Relax, it’s sunday!

Søndag er den ultimate slækkedagen! Dagen man nislapper av for og samle alle mulige krefter før uka begynner igjen. Dagen man koser seg før det er trening og kaninfor igjen. Søndag er digg! Det er Shelby enig i! For i dag er det masse kos på fanget!

Vi skal game og slappe av idag. Hva skal du? Er du allerede på fjellet? Leser krim foran peisen? Ute på tur? Håper du får en fantastisk søndag!

Håper alle har en god påske så langt. Påska begynner ikke før på onsdag for oss, og det gleder jeg meg til! God Påske!


Ny jakke for mer motivasjon!

Ny rekord igjen! Yey! Tiden på min 5 km løpetur blir bare bedre og bedre for hver gang. Kjempegøy! Men må innrømme jeg er like redd hver gang jeg knyter på løpeskoa. Jeg har forventa meg siden jeg starta at tiden ikke kom til å bli bedre hele tiden. At det ble mer jevnt etter hvert på en måte. Det er heller ikke hver dag at viljen eller disiplinen er til stede. Så har forberedt meg på et lite smell. Men hittil har det altså gått veldig bra. Pulsen er ikke like høy lenger heller, så må stå på litt mer neste gang. Øke tempoet i bakkene kanskje. Innsatsen må økes.

Jeg starta løpingen min for noen uker siden nå. Målet har vært å løpe tre ganger i uka. Men det har for det meste blitt to og til og med bare en. Så jeg trengte litt motivasjon til å stå på videre. Så jeg har lett etter en ny treningsjakke, for det var noe jeg trengte og. Men det var lettere sagt enn gjort. De fineste er jo råååådyyyyyre. Herregud. Verste jeg har sett er en Kari Traa jakke til 1200 kr!!!! Hvem har råd til sånt? Jeg hadde ikke kjøpt den om jeg var millionær en gang. Av prinsipp. Nike sine jakker er også helt ville i prisen. Synd de har så mye fint. Jeg har noe fra Nike som jeg har kjøpt på tilbud, og det er det diggeste treningstøyet jeg har. Bra kvalitet og kult design. Men prisene er til å besvime av. Eller er jeg bare gjerrig? Joda, så til slutt ble det denne rosa jakka. Men den så ikke så rosa ut i butikken. Følte alle så på meg når jeg løp. Uff. Men jeg syntes i hvert fall for billister da ;D

Sååå rosa følte jeg meg! :

Sånn her var den mer i butikken (ignorer det liket som står modell) :

Alle jenter trenger litt rosa 😀

Håper dere har hatt en fin lillelørdag med vaffeldagen og det som er! Hvilke farger har treningstøyet ditt? 🙂

Alle mennesker er vakre!

Den normale kroppen. Det riktige kostholdet. De riktige valgene. De smarte løsningene. Fasiten, svaret og utveien. Det ser ut til at alle vet hvordan man skal gjøre det, men gjør det allikevel ikke. Vi er verdensmestre. Når noen gjør noe feil står vi klare til å fortelle dem hvorfor. Vi har saltet klart til å gni inn i såret. Ser vi feil og mangler påpeker vi det. Ikke nødvendigvis direkte. Gjerne i form av mail eller baksnakking. Helst når vi er anonyme.

La oss ta et skritt tilbake. Spiller det noe rolle at han som sykler ved siden av deg, på spinningtimen er tjukk? Spiller det noe rolle at hun som triller barnevogn forbi deg er ung? Spiller det noe rolle at hun som sitter ved siden av deg på bussen har annerledes klær? Spiller det noe rolle at han som selger deg blomster, har armene fulle av tatoveringer? Spiller det noe rolle at lærerinna di har uren hud?

Ta kjendiser for eksempel, siden vi alle vet hvem de er. Erna Solberg. Ved første blikk er hun stor. Men vi tenker vel ikke så ofte på det. Det viktige er jobben hun gjør. Det er hennes politikk vi diskuterer, ikke vekten. Ta Fredrik Skavlan. Mange kan si han er litt «glatt» eller spesiell. Men ingen tenker vel så mye på det, når han sitter der som en suveren programleder. Alexandra Joner. Er det noe vits i å henge seg opp i det fargerike håret, når hun synger så bra?

Jeg er fordømmende selv. No doubt. Særlig når jeg lei meg. Da er det lissom lettere å hakke på andre. Man kan sitte en hel TV-reklame og påpeke alle som ser rare ut, eller er stygge. Jeg angrer etterpå. For at jeg kan være så slem og tankeløs. For når jeg er glad er det motsatt. Jeg ser mennesker på en annen måte. Jeg ser dem og tenker positivt. At de er vakre tross «feil» og «mangler». De er unike med sine egne fakter, ord og bevegelser. Det er vi alle. Vi er alle unike og like mye verdt.

Det hender når man er for seg selv at du får tid til å betrakte mennesker litt lengre enn vanlig. Slik som da man står i kø i butikken, bilkø, venter på noen du skal møte, eller tar en kaffe for deg selv på kafe. Da ser man menneskene vi fordømmer så lett litt lenger. En frodig dame kan bli til nydelig hår. En kortvokst mann kan bli til kul stil. En ung mor kan bli til verdens beste mamma. Den første tanken vår blir slaktet totalt når vi får litt lengre tid med dem. Når vi får se personen bak. Når vi tar oss tid til å kjenne de bedre. Da ser vi at alle mennesker er vakre.

Så jeg blir så lei når alt handler om kroppen. I de siste har det vært mye i mediene om kropp. Kropp selger uansett.  Alle skal lese og diskutere det. At vi ikke blir lei. Heldigvis er det noen som tar tak i ting og viser frem den «normale» kroppen. Eller kroppen sin generelt bare for å vise at alle ikke er veltrente og ser «perfekte» ut. Men kan vi ikke heller fokusere på at vi alle er vakre uansett? Enten om vi har vaskebrett eller bilringer. Tatoveringer eller arr. Blek eller mørk. Kan vi ikke heller fokusere på personligheter og gode handlinger. Jeg skryter heller av en som trener for å være frisk en som gjør det for å se bra ut. Kan vi ikke bare drite i den forbanna kroppen. Være mindre egoistiske. Tenke mer på verden rundt oss, og jordkloden vi ødelegger.  For vi er vakre alle sammen. Uansett.

Ha en god lørdag! ;D

Get up sofagris!

Hei, vakre dere! Har dere hatt en fin onsdag? Det har jeg 🙂 Til tross for mye slit på jobb om dagen.  Her er dagen min kort oppsumert;

Jobb…

Middag! 😀 Flinke samboeren min <3 Kylling fylt med digg krydder og mozarella. En slags rømmesaus med friske urter og stekte grønnsaker. Mhmm.

Kos med pus foran tven. Elsker denne unge dama her så utrolig mye. Herlig personlighet!

Jeg klarte å komme meg ut av døra etter sofagrising. Løp hele veien til og med. Ikke helt fornøyd med tia, men er brått en uke siden sist så smiler enn då.

Håper dere får en fin kveld videre og at dere får en god natt med masse deilig søvn! Nå er det bare to dager igjen til helg! ;D

<3

Mobbeforum???

Kom over denne saken når jeg sto opp idag. Lest saken før og syns det var helt forferdelig å lese om, så syns det er fantastisk at noen ville hjelpe han med en selvtillits-boost, og “ta igjen” på mobberne. Fantastisk! Men var ikke før jeg leste om det idag at jeg fikk med meg at han hadde blitt hengt ut på et MOBBEFORUM??? HVA FAEN??? Er dette sant? Har et menneskelig vesen faktisk kommet på ideen om å starte et mobbeforum der de kan henge ut mennesker som de vil? Der de kan påpeke alle andres “feil” mens det egentlig er deres egne feil som plager dem. Hva feiler det disse menneskene? Hva gikk galt i oppveksten? Hvor ble det av kjærligheten og omtanken?

Jeg ble helt satt ut av å lese dette begrepet “mobbeforum” der jeg akkurat hadde våknet med mobilen i fjeset. Tenkte bare å skumme igjennom litt nyheter og sånn. Men det endte fort i noen frustrerende og sinte gloser her. Skal vi virkelig være så motbydelige at vi trenger å henge ut mennesker på denne måten? Når de faktisk trenger det motsatte. Vi burde heller hylle en overvektig person for å danse. Fortelle dem at de er modig og ser like flott ut som vi andre. Hvis man ser en stor person sykle, skal man da le? Nei, vi skal rose dem for innsatsen og heie på dem. Ser vi en stor person på treningssenteret, skal vi da peke og se stygt på dem? Spørre hva de gjør her? Nei, vi skal smile til dem, vi skal hylle dem for at de ønsker en forandring og vi skal støtte dem. Hvis vi ser en stor person, skal vi egentlig reagere i det hele tatt? Alle er forskjellige. Og vi har alle ulik bakgrunn.

Og det får meg til å tenke på en gang mamma gikk forbi en stor ung gutt en gang. Han satt på en benk og spiste hamburger alene. men hun tenkte ikke; “Æsj, du skulle kanskje spist noe sunnere.” Nei hun tenkte heller; “Stakkars, kanskje han ikke har noen venner”. Hun syntes synd på han. For at han satt alene og kanskje maten var hans eneste venn. Man skal være forsiktig med å dømme folk før du vet om bakgrunnen deres.

En annen historie dukket også opp i hodet mitt når jeg leste saken. Håper ikke vedkommende blir sinte på meg nå, men jeg kommer aldri til å glemme en spesiell jente fra ungdomsskolen. Jeg gikk i åttende og hun gikk i tiende tror jeg. Hun var helt vilt pen. En utrolig pen jente med en fantastisk utstråling og masse kjærlighet. Det var i hvert fall slik jeg så henne. Man lærte seg fort hva som var “populært materiale” og ikke på ungdomsskolen. Og hun kunne vært så populær hun bare ville. Men det brydde hun seg ikke noe om. Hun ble heller venner med de “upopulære”. Hun hang ofte sammen med en blond gutt med lite pigmenter husker jeg. Alle andre så på ham som et freak, mens hun så en god venn i ham. Og det jeg husker aller best er skoleballet før jul. Hun tok ikke hvem som helst til ballet heller. Hun tok den høyeste og kraftigste gutten. Han som alle kalte tjukk. Han som antageligvis ikke hadde fått date til ballet ellers. Hun var stolt av daten sin som danset så fint med henne. Hun danset også med de andre upopulære. For en fantastisk jente! Hvilket initiativ. En enorm kjærlighet. Hadde bare alle andre lært av henne. Det er ikke utseende som skal definere hvem vi er. Det er personligheten vår. Smilet vårt. Glimtet i øyet. Latteren. Denne jenta gjorde et godt inntrykk på meg. Jeg glemmer henne aldri.

Les om saken her: http://www.tv2.no/a/6657634

Klovn

Jeg leser blogger. Jeg blar i magasiner. Leser bøker og aviser. Snakker med mennesker. Ser på mennesker. Hører på mennesker. Surfer på facebook og instagram. Får mange inntrykk. Man blir så påvirka. I hvert fall jeg. Det er så mye fint. Det er så mange gode meninger. Fine historier. Vakre mennesker og flotte ideer.

Så tar jeg en titt i skapet, stua og opp i hodet. Jeg føler det er bare virrvarr. Det er litt av det og litt av det. I skapet mitt for eksempel er det søte kjoler, lekre sko, boheme skjorter og rocka bukser. Det er ingen ren stil. Det er en dæsj av absolutt alt jeg liker. Jeg er en klovn.

Jeg blir så påvirka av alt rundt meg. Jeg kan lese en blogg om en ting og være enig i det, og senere lese en blogg som er imot den tingen. Og da blir jeg brått usikker på det jeg først tenkte om den tingen. Tanker og meninger flyr fram og tilbake som ville fugler. Jeg føler jeg mister meg sjøl brått. Noen ganger må jeg stoppe og tenke. Hva mener Anneli egentlig om det her? Hva syns Anneli om den her? Er den meg? Er dette meg?

Jeg tror det har blitt litt enklere med alderen. Og kanskje det bare blir bedre og bedre hvor eldre man blir. Man lærer seg og kjenne bedre, og skaper flere erfaringer som lærer deg hva du liker og ikke liker. Det er noen ting jeg bare vet med en gang, at det her er jeg faen ikke enig i, eller det her liker jeg ikke. Men fortsatt ofte blir jeg litt påvirka, og sitter igjen som et spørsmåltegn som biter seg usikkert i leppa.

Jeg er en klovn. Men kanskje det er en bra ting. Er det bare meg?

Ha en fin lørdag!

Billig pynt!

Laget meg billig bilde idag. Har hatt noen rammer stående en stund som jeg arvet fra mamma. Ho trengte dem ikke lenger, så da fikk jeg dem. Og ene stueveggen vår har vært litt ensom, så nå var det på tide å få noe mer opp på veggen. Kjøpte bokstavstempler på TGR forrige helg, og hadde noen tjukke hvite ark liggende. Så da stempla jeg i vei. Tror jeg betalte 20 eller 30 kr for stemplene, så det var jo ikke mye. De kan jo også brukes flere ganger, og det fulgte med både svart og rød blekk til. Syns det ble veldig fint jeg. Skal lage to til som er litt mindre også. Liker at det er litt rustikk på en måte. At det er litt uferdig og slitt. Tror kanskje jeg skal vurdere å kjøpe et grått paspatur. Tror det hvite arket kommer bedre fram da. Men bortsett fra det, så ble jo dette veldig billig og fint veggdekor syns jeg 🙂

Ha en fin onsdag kveld! Håper dere finner puta og senga med et smil! 🙂

Jeg klarte det!

Jeg klarte å komme meg ut av døra idag, og ut på en joggetur! Le om dere vil, men jeg er kjempestolt av meg selv. Jeg har ikke jogget på et halvt år, så syns ikke resultatet ble dårlig i det hele tatt. Når har jeg også et utgangspunkt å gå ut i fra når jeg skal sette meg mål også. Etter jobb og middag ble denne joggeturen mer og mer en gåtur i hodet mitt. Jeg begynte å unnskylde meg med at det var lenge siden og at kroppen hadde flere kilo og bære på en sist. Men etter et par minutter gange ville bena noe mer. Og før jeg visste ordet av det jogget jeg i vei. Det ble to pauser med rask gange inni der et sted, men jeg fullførte ruta jeg hadde planlagt.

En venninne (www.hannebloggen.blogg.no) har nemlig spurt meg om å slenge meg med på et løp i Oslo i slutten av mai. Dette løpet er 5 km, og derfor skulle jeg sjekke ut om en viss rute i nærmiljøet var nettopp 5 km. Og der traff jeg bra! Det ble 5, 09 km!! Så da har jeg en rute å øve på også, og den har litt bakker og utfordre litt med også. Er veldig gira nå! Nå må jeg bare klare og fortsette!

Belønning!! :D:D:D

Nå skal jeg sove godt! Håper dere får en deilig natt søvn også!