Herlige lørdag!

For en deilig dag! Sovet som en stein i hele natt. Deilig å våkne uthvilt for en gang skyld. Og pus ville ha masse kos når jeg våkna. Ho er skjønn. Og ikke nok med det. Når jeg sto opp hadde samboeren laga brunsj til oss! 😀 My kind of man! Pepperlaks, egg og masse digg. I glasset mitt var det gul smoothie fra Bama. Nam, den er så god. Har fått en skikkelig bra start på dagen i hvert fall. Senere skal vi i bursdag til broren min. Blir koselig! Håper dere har hatt en lik bra formiddag, og at dagen og kvelden blir enda bedre! God lørdag!

Den beste musikken akkurat nå!

Heeeeeeeeeeeeeeelg! Sleten nå gett. Nå skal det bli godt med helg. Blitt en helgeblogger jeg tydeligvis. Skjer så mye gjennom uka, og er sliten etter jobb. Den er ganske så fysisk. Så vanskelig å få til noe på ukedagene rett og slett. Har jo egentlig mange innlegg på lur. Er bare det å skrive dem og finne bilder som passer til, og som er gode nok. Bruker bare mobilen til å ta bilder med. Alt jeg har råd til akkurat nå. Så det blir som det blir. Nei, dere skal skjerpe meg. Jeg elsker tross alt å skrive!

Flere som har tatt helga? Deilig! Ingen helgestemning enda? Her mine beste favoritter av herlig musikk akkurat nå. Det er så mye bra låter og filmer for tia. Eksploderer av kultur snart. Neida. Enjoy lista mi ved å trykke på linken under bilde! Og du? Ha en dritbra helg, uansett hvordan du skal bruke den!

Beste akkurat nå!

Nok likes?

Idag skriver Fredrikstad Blad om Supermarie og likespresset. Glad vi som er eldre slapp unna det presset. Blir like lamma hver gang jeg hører om hva slags press ungdommer går igjennom. Designervesker, toppkarakterer og mest mulig likes. Jeg skal innrømme jeg blir skuffa sjøl om noe jeg legger ut ikke får mange likes. Spesielt når det er noe du syns var veldig morsomt eller fint. Men livet går videre for det. Det er jo ikke noe farlig. Noen ganger har det kanskje litt med timing å gjøre også. Når jeg legger ut nye blogginnlegg, opplever jeg som regel mest lesere på kvelden og på helga, enn på hverdager og formiddager. Mye som kan spille inn. Håper de kommer over den likeskneika etter hvert. Det er ikke det perfekte som motiverer oss til syvende og sist. Det er virkeligheten.

Du kan lese saken her: http://www.f-b.no/__Profilbildet_p__Facebook__m__ha_minst_200__likes__for___v_re__innafor_-5-59-67412.html

Og Supermaries blogg her: http://www.supermarie.net

Ha en god lørdag!

Snaaaaart helg!

Ikke lenge igjen. Jeg kan nesten føle den. Bare litt til. Lengter etter helg nå. Er det flere? Denne uken har heldigvis gått fort, til tross for mye slit og mye å gjøre. Sånn er det med arbeidsliv og hus. Må bare venne seg til det. Men jaggu blir den helga hellig når man har det sånn. Noen ganger lurer jeg på hvordan folk har tid til barn i tillegg. Etter jobb, matlaging, trening og husarbeid. Hvor dytter dere inn resten av tia? Barna kommer vel før husarbeid og sånn. Men forstår ikke hvordan det er mulig noen ganger. Kanskje jeg bare skal være fornøyd med katten? Hehe. Nei, de derre barna finner vel en plass og tid innimellom alt det andre. Så det skal dere ha. Foreldre, dere er helter!

Så for å få en siste motivasjon for å holde ut det siste dagen før sofakos og søvn. Her er mine tre favorittsitater:

 

“Be the change you want to see in the world”


“What doesnt kill you, only makes you stronger”


“One of the best feelings in the world is knowing that someone is happy because of you”

 

Og et motiverende bilde. I hvert fall for min del. Katter og laser er magisk. Blir like crazy hver gang.

Ha en fin torsdag kveld!

Valentines og Mr grey

I går var jeg til min egen overraskelse på Fifty shades og grey. Men man sier ikke nei til gratis kino og goodiebag. Har ignorert Fifty shades of grey til nå, for jeg ble så irritert når bøkene fikk så mye skryt for å være revolusjonerende. De sa som sa det så tydeligvis ikke på Sex and the city på slutten av nittitallet. Dominanse og S&M er ikke noe nytt. Så velkommen etter.

Det er jo også mye debatt rundt filmen og bøkene, med tanke på kvinnesyn og så videre. Så enten hater du Shades og grey, eller så elsker du Shades of grey. Selv hatet jeg det før jeg så filmen. Syns filmen var veldig bra. Så ble brått interessert i å lese bøkene. Lurer i hvert fall på å gi dem en sjanse.

Men nå skal jeg nyte Valentines med verdens beste! Prekæs! 

Bloggideer

Har sett flere bloggere i det siste, som har kjøpt seg flotte ark til å skrive ned ideer til bloggen blant annet. Syns det så veldig fint og kjekt ut. Men man kan jo bare lage selv også. Disse feide jeg sammen kjapt, men man kan sikkert lage noe mer spennende enn dette. Dette lagde jeg bare fort og gæli i word. Men for de som har litt mer fancy og dyrere program kan man sikkert lage noe virkelig flott. Jeg lagde ark til å skrive ned ideer om hva man kan blogge om. Så jeg lagde bare store bobler til å skrible ned ideer, og rom for notater under, til for eksempel bilder, planlegging og så videre. Men har sett mange som har brukt slike fancy ark til andre ting til bloggen også. Som budsjetter, bilder som må tas, ukeplan for blogginnlegg og lignende.

Men dette trenger jo ikke å bare være for bloggere. Man kan lage slike ark for sin egen timeplan i løpet av uka. En ukeplan for trening og kosthold kanskje. Eller en morsommere handleliste. Kanskje en mer gøyal måte å skrive ned ting du må huske på, eller ting du må gjøre. De arka du får kjøpt er ikke nødvendigvis så dyre, men mer moro og personlig å lage selv. Hvorfor ikke pynte hverdagen litt?

Ønsker dere en fantastisk og kreativ bloggkveld!

Morsdag!

I dag har jeg holdt på med makroner i hele dag. Veldig enkelt å lage, men tar lang tid. I tillegg hadde jeg ikke husket å kjøpe inn alle ingrediensene. Så da sendte jeg verdens beste i butikken mens jeg stressa videre. Og tror du ikke jeg klarte å brenne fyllet på første forsøk og. Joda. Så da måtte jeg laga den på nytt også. Men ble veldig gode ihvertfall. Jeg bruker Freia sin oppskrift. Syns den er veldig enkel og god. Så varierer jeg heller på farger og smaker. Denne gangen ble det litt sjokolade i deigen med eggekrem til fyll.

Håper alle har hatt en flott morsdag og søndag! Gratulerer med morsdagen kjære mamma mi!

Dyre skolevesker?

Har ikke hørt om noe annet enn dyre skolevesker i dag. Dette er en sak som engasjerer mange, for denne saken har mange sider. Her stilles det spørsmål om mobbing, foreldre, ansvar, image og økonomi. Veskedebatten koker over! Syns Sophie Elise skrev et godt innlegg om mobbing på sin blogg. Mobbere finner alltid en “feil” på offeret sitt. Når du blir mobba kan du ha alt fra ekkel matpakke til stygt hårskille. Så nei, jeg er helt enig at å forby dyre vesker på skolen neppe løser noe mobbeproblem. Mobberen er der fortsatt.

Her kan du lese Sophie Elises innlegg: http://sophieelise.blogg.no/1423074382_veskene_er_ikke_probl.html

Jan Thomas har også uttalt seg om disse veskene. Han mener foreldrene må ta mer ansvar. Det kan jeg også være enig i. Men det kan jo også være vanskelig som foreldre å si nei. I hvert fall for de som tjener såpass godt. Foreldre har jo også et press på seg når barna deres sier at “alle” andre har ditten og datten, og “alle” andre får lov. Men da er det jo også viktig at de setter ned foten og viser barna at man ikke skal gi etter for presset. Jan Thomas snakker også om hvor viktig han syns det er at ungdommen finner sin egen stil, istedenfor å hige etter designerklær og vesker. Han mener vi da blir som roboter. Og det er jeg så enig i. Fins jo ikke mer kjedelig mennesker enn de som går rundt i typiske designerklær. Fins jo spennende designerklær også. Men blir ille kjedelig når alle går rundt med Celine-vesker. Hvor er kreativiteten? Kan vi ikke bare gå i akkurat hva vi vil? De som vil betale såpass mye penger for et tøystykke eller en lærbit får gjøre det. Så kan vi andre kjøpe tre antrekk for samme prisen.

Her kan du lese om Jan Thomas sin mening: http://www.tv2.no/a/6527729

Økonomi spiller også inn i diskusjonen. Ungdommene som får disse dyre veskene, lærer de noe om verdien av penger? Forstå de hvor mye man må jobbe for å få råd til noe sånt? Ødelegger foreldrene for barna sine? Kanskje ikke. Kanskje.

Både Sophie Elise og Jan Thomas er for skoleuniform. Hvor bra hadde ikke det vært? Mobberne ville nok fortsatt funnet en grunn til å mobbe. Men klespresset hadde forhåpentligvis blitt bedre. I hvert fall på skolen. Da går en faktor bort for mobbing. Syns også det høres utrolig kult ut å gå i morsomme uniformer. Må være deilig å slippe å bruke masse tid om morgenen, om hva man skal ha på seg. Eventuelle skoleinformer hadde kanskej ikke blitt helt som jeg ser for meg. Hogwarts-uniformen var det første som poppa opp i hodet mitt. Lov å drømme. Haha.

Her kan du lese om rota til debatten:

http://www.tv2.no/a/6523544

Til slutt; her er en veske jeg kjøpte for tusen år siden (2011-2012 ca). Den kjøpte jeg på salg til halv pris på Morris. Altså 200 kr. Og den har vært min favoritt siden. Er ikke den like fin som en designerveske? Med tanke på at den er så gammel også, så holder den seg godt i stil. Ser fortsatt ikke så verst moderne ut, og er minimalt slitt. Beste 200 kronene jeg noen gang har brukt. Stil trenger ikke å være dyrt.

Ha en fin kveld!