Å være kvinne

Jeg hater å være kvinne fordi:

Kvinner blir ofte sett på som objekter. Et sexsymbol. En dukke uten følelser. Mye av dette falske bildet kommer fra medier. Disse mediene vokser unge kvinner og menn opp med. Et falskt bilde som de må lære at ikke stemmer. Det kan kanskje være både vanskelig og sårende å finne ut av på egen hånd. Men forhåpentligvis også bra å finne ut av.

Kvinner har mensen en gang i måneden for mye. Noen har det ganske drøyt også. Smerter og store blødninger. Frykten av å blø i gjennom. Vi må også pine oss igjennom en flau gynekologtime nå og da. Og det er vi som setter barn til verden, og alt hva det fører med seg. Menn vil aldri forstå hva vi går igjennom. Kvinnekroppen går igjennom mye i løpet av et liv.

Kvinner bekymrer seg hele tiden. Har jeg slått av kaffetrakteren? Husket jeg å betale den regninga i tide? Mistolket hun hva jeg sa? Tenk om flyet kræsjer og vi aldri kommer hjem igjen. Blir jeg tjukk hvis jeg spiser litt is til dessert? Er jeg sexy nok? Hvorfor ser alle på meg, har jeg noe i ansiktet? Er jeg en god nok mor? Er det trygt å la tenåringen sove over hos venninnen?

Kvinner tenker for mye. Ligger litt i samme gate som å bekymre seg kanskje. Men vi bruker unødvendig mye tid på å analysere og tenker over ting. Vi kan få de minste ting til å bli et såpedrama. Hva mente han med det? Ga jeg ham feil signaler? Har venninnen min egentlig dårlig selvtillit?

Kvinner blir sinna uten mat. Sinna og grinete. Mat er viktig for kvinner. Vi trenger det jevnlig for og ikke bli ditt verste mareritt. Det trenger ikke å være godteri eller noe usunt. Det må bare være godt. Noen ganger er det kanskje litt koffein som mangler også. Hvis du noen gang skulle befinne deg med en sinna og sulten kvine, så fiks mat til henne, og hun er verdens blideste menneske innen få sekunder.

Kvinner har mye press på seg. I følge disse mediebildene og de ellers bildene vi skaper oss om den perfekte kvinne, så blir det automatisk en kamp om å bli perfekt. Vi skal ha flotte former samtidig som vi skal være slanke. Vi skal ha flotte stelte negler. Vi skal ha lange øyevipper, langt mykt hår og veltrent kropp. Vi skal være superhusmor og mamma. Den beste kjæresten og venninnen. Vi skal ha velstelte hus og flott bil. Mulig noen menn også føler et press for å være perfekt. Men jeg tror det opptar kvinner mer.

Jeg elsker å være kvinne fordi:

Kvinner kommer først. I en ulykke eller i en krise blir vi og barn reddet først.

Kvinner har en helt fantastisk kropp. Kvinnekroppen er så mye penere enn mannekroppen. Med flotte former og forførende hår.

Kvinner kan ha mange flere interesser og hobbyer enn menn. Kvinner som liker fotball og playstation blir raskt sett på som drømmedama. Mens menn som liker å strikke eller å bake, blir fort sett på som feminine. Et urettferdig syn men sånn er det.

Kvinner lever lenger. Sånn statistisk sett ikke mye lenger, men lenger. Jeg vet ikke hva sånn konkret statistikken bygger på. Men mulig det er på grunn av menns vågale valg noen ganger. Alt går bra, og alt er en utfordring. En mann kan godt stå og skru eller male høyt oppe, mens en annen holder han på skuldrene for eksempel. Gale menn.

Vi har mye mer klær å velge i. Menn flest tusler rundt i jeans, t-skjorte og komfortable sko, og er fornøyde med det. Mens vi har uendelig med klesplagg og kombinasjoner. Vi har bukser, skjørt, kjole, shorts, shorts som ser ut skjørt, leggings, thigts, strømpebukser, gensere, bluse, skjorter, cardigans, jakke, bh, singlet, kåper, hatter, sjal, jumpsuits, bikinier og jeans. Dette finnes selvfølgelig i utallige stoffer og farger.

For og ikke å snakke om alle skoa vi har. Vi har sandaler, skoletter, støvletter, pumps, kilehæler, joggesko, fjellsko, flipflops, tøysko, stiletter og platå. Det er uendelig mange typer, og de finnes i alle mulige stoff, skinn og farger. Vi elsker det!

Multitasking på høyt nivå. Vi får tid til utrolig mye i løpet av en dag. Vi er mer systematiske og planlegger bedre.

Kvinner har bedre orgasmer. Vi kan både få flere og lengre orgasmer enn det menn kan. Æddæ bæddæ.

Så til syvende og sist er det deilig å være kvinne, selv om vi må tåle å gå igjennom litt også. Vi er best!

Dyrepoliti i Norge

De fleste har sikker fått med seg nå at det skal bli dyrepoliti i Norge. Dette er bare et prøveprosjekt hittil. Så vi får krysse fingrene for at det går bra. Gårsdagen var en gledes dag for alle dyreelskere. Ikke minst for alle dyrevernsorgansisasjonene. Etter alle facebookgruppene, underskriftkampanjene og markeringene. Nå kan de endelige feire. Hurra for dyra!

Å lage mat sammen

Det er så utrolig koselig å lage mat sammen. Vi må bli flinkere på det. Jeg må innrømme jeg er litt bortskjemt på matlagingen. Samboeren min er utdannet kokk og gjør alt raskere enn meg, selv om han ikke jobber som kokk lenger. Da blir det lett til at jeg rydder eller dekker bord istedet. I hverdagen er det også mye lettere at første mann hjem begynner på maten. Så de dagene vi tar oss tid til å lage middagen sammen er så koselig. Idag ble det spagetti med kjøttsaus og pølsebiter. Jeg er ikke så glad i pølser men måtte bruke opp rester vi hadde. Sausen ble kjempegod etter at min samboer modifiserte den litt med hvitløk og andre godsaker. Og med mozarella på toppen. Nam!

Ha en fin tirsdagskveld!

Dette er ditt liv

Hva hvis jeg fortalte deg at du ikke trenger å trene hver dag? At du ikke trenger å spise sunt hver eneste dag? At du ikke må takke nei til en fest fordi du ikke tør å tenke på alle kaloriene.

Hva hvis jeg fortalte deg at det ikke spiller noen rolle hva slags bil du har? At du kan sykle eller ta bussen i stedet uten å være flau. At du ikke trenger å ta opp dyrt lån, for å matche de fine bilene som de andre på jobben har.

Hva hvis jeg fortalte deg at huset ikke må være støvfritt hele tiden? At oppvasken fint kan stå til i morgen. At det ikke er farlig å tørke litt tøy i stua. At det ikke er så farlig om julegardinene henger oppe til langt ute i januar.

Hva om jeg fortalte deg at du kan legge vekk mobilen for noen timer eller en hel dag? At du ikke må oppdatere bloggen hver dag. At du fint kan gå i joggebukse i butikken. At du ikke trenger å sminke deg for å dra på trening.

Hva hvis jeg fortalte deg at du ikke må barbere leggene hver dag? At det er ikke krise at neglene ikke blir stelt hver dag. At en kvise eller to ikke ødelegger dagen din. At du kan gå ut av døra uten brunkrem.

Hva om jeg fortalte deg at det ikke er vanlig å komme hver gang man har sex? At du ikke må ha sex to til tre ganger i uka for å være «normal». At du ikke må streve etter å være sexy og tiltrekkende hele tiden.

Hva om jeg fortalte deg at du ikke skal ta livet så seriøst? At du kan nyte det og slappe av mer, uten å få dårlig samvittighet. At du ikke trenger å tenke gjennom alt du gjør.

Hva om DU forteller meg at det ikke er sånn? At du driter i hva andre sier og mener. At du trener for deg. Jobber for deg. Spiser for deg. Pynter deg for deg.

Dette er ditt liv. Bruk det godt.

 

Fake it to make it

Bloggverden er et merkelig sted. Et sted vi blir inspirert. Et sted vi drømmer oss bort. Et sted vi deler og diskuterer. Vi deler gleder og sorg. Vi deler meninger og ideer. Vi roser hverandre og vi kjefter på hverandre. Vi skriver om hverandre. Vi skriver til hverandre. Bloggverden inneholder så mye men samtidig så lite.

Jeg har skrevet blogg i litt over en uke. Jeg skrev minst to ganger om dagen til å begynne med. Jeg ble besatt av å se hvordan lesertallet steg til å begynne med. Men skuffelsen var stor da den gikk litt ned igjen. Jeg har denne bloggen som et kreativt sted, der jeg kan få ut tanker og ting som opptar meg. Jeg kan ikke leve av denne bloggen. Den er for amatørisk og alt for få lesere. Men jeg ser allikevel hvor stor jobb det er for de som lever av det. Det er ikke bare noen tastetrykk og noen knips av bilder som skal til. Man må levere hele tiden. Hvis ikke går du ned med en gang. Man må alltid prestere. En feil og du er kjørt.

Det er ikke rom for feil. Stua di skal se ut som et interiørblad, kroppen din skal være en kropp alle drømmer om og du skal alltid så fresh og flott ut. Alt skal være oppdatert og nytt. Har alle det sånn? Jeg tror de færreste har det sånn. Men ut i fra mediene vi omgir oss i. Kommer bare det perfekte og uoppnåelige frem.  Er det en slik verden unge jenter burde vokse opp i? Eller unge gutter?

Det som skremmer meg mest i bloggverden er hva folk vil lese. Jeg har mange interesser og skriver om alt mulig. Men det er når jeg har skrevet om klær og sminke at jeg har fått flest kommentarer og lesere. Det skremmer meg at det opptar mennesker mer. Det er ikke spennende nok å fortelle om deg selv med mindre du er kjendis?

Jeg har bare skrevet om alt som har falt meg inn til å begynne med. Prøvd å få flere lesere ved og skrive ofte. Men nå tror jeg at jeg må tenke mer over hva slags blogg jeg vil ha. Finne en rød tråd. Finne ut hva som kan gjøre den mer gjennomført. Jeg vil aldri bli en toppblogger uansett. Så hvorfor streve etter å gjøre alle fornøyde, når denne bloggen er for meg?

Så må vi fake it to make it? Må vi selge en drøm for å få en populær og profesjonell blogg? Svaret er nei. Vi må ikke det. Det er noen som skriver seg hjem i hjertene våre ved å være seg selv. Uten å stage opp kjøkkenet for en oppskrift eller stage opp gangen for en outfit. Det er noe få som får det til. Og det er jeg så glad for. I hvert fall jeg vil heller få en bekreftelse på at det er flere som tørker tøyet i stua minst fem av syv dager i uka. Jeg vil vite at flere er fornøyd med seg selv og godtar at de er som de er. Jeg vil vite at det ikke er vanlig å bruke flere tusen kroner i måneden på klær og sminke. Jeg vil vite at noen dager kan alt gå galt.

Så tusen takk til Pappahjerte, komikerfrue og alle dere andre, som minner oss alle på hva som er vanlig og hva som gjør oss lykkelige. Et produkt eller et plagg som noen har påvirket oss til å kjøpe, føles sikkert bra ut der og da. Men i lengden er det kun venner og familie som gjør oss evig lykkelige. Og for dem trenger vi ikke fake noen ting.

Nelly dukket opp i posten :D

Idag har jeg hatt en skikkelig dårlig dag. De kommer dessverre snikende innimellom. Men dagen ble jo mye bedre, når toppen jeg bestilte på Nelly brått lå å venta i postkassa mi. Den skal jeg ha på imorra. Da er det cocktailparty med jentene mine. Skal prøve å ta bilde av hvordan den er på. Gleder meg!

Imens koser jeg meg med Mitt Dansecrew på tv2, og bakt potet. Nam!

Den er egentlig mer burgunder, men den syns ikke på bilde her. Sparer til bedre kamera ;D

Ha en fin fredag kveld!

10 ting som irriterer

Vi er forskjellige, heldigvis. Så vi gleder oss over forskjellige ting og vi irriterer oss over forskjellige ting. Jeg har i tillegg en veldig kort lunte. Spesielt hvis jeg har en dårlig dag. Her er 10 ting som jeg irriterer meg over.

1.       Voksne mennesker som subber. Mest irriterende lyden i verden. Løft beina!

2.       Folk som stopper opp midt i veien i kjøpesentre for og snakke med noen de møter på. Halo? Gå inn til sia! Samme med de som setter fra seg handlevogna midt i veien og går av gårde for å se på noe. Ta med deg vogn da! Eller sett den inn til sia!

3.       Verdensmestre. De har alltid rett og de kan alt. Og det blir så klein stemning når noen prøver og fortelle dem at de tar feil, og de gir seg ikke. Det er også slitsomt å være i nærheten av dem over lengre tid, når du må høre på at alt du mener eller gjør er feil.

4.       Hundeeiere som ikke bruker refleks på hunden sin, men på seg selv. Vil helst unngå å kjøre på hunden din Herr/Fru Ego.

5.       Folk som ikke har en mening. «Vet ikke, samme for meg, vi kan godt gjøre det du vil». Livet er for kort.

6.       Drittunger som sparker i setet ditt når du er på kino. I tillegg til at de tror at de er på en fritidsklubb. Hold ben og kjeften din for deg sjøl!

7.       Hundeeiere som tar til seg motet med å plukke opp etter hunden sin, men hiver den svarte posen i grøfta etterpå! Hæ? Forklar!

8.       Naboer som har fest til langt på natt. Må gjerne ha fest men når klokka nærmer seg fem, så er det nok. I need my sleep.

9.       Lyden av isopor. Grøss!

10.   Folk som blinker i det de svinger. Seriøst. Livsfarlig.

Ha en fin kveld!

 

Syk på tredje dagen

Nå er jeg dritt lei av å være syk. Føler meg fanget i egen kropp. Fanget i snørr og feber. Jeg følte meg så mye bedre på søndag. Men mandag morgen var feberen ute og dansa igjen. Jeg som gleda meg til og starte med rutiner og hverdag igjen. Nå er jeg syk på tredje dagen og har null ideer til innlegg. Er ikke akkurat mye og melde ifra her. Bare snør og gørr. Skjønner ikke hvor alt kommer fra. Hvordan klarer kroppen å produsere så mye snørr? I don’t know. Håper dere har en fin og snørrløs dag!

 

Følg meg på bloglovin

Hei, fine bloggere og blogglesere!

Nå har jeg lagt bloggen min ut på bloglovin. Her kan du følge mange flotte bloggere enkelt. Bloglovin finnes også som app. En enkel måte å følge alle dine favorittblogger på. Og ikke minst et fint og morsomt sted å oppdage nye spennende blogger. Håper vi ses!

Link under profil!

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13426455/?claim=6ehdafjkeet”>Follow my blog with Bloglovin</a>