Jente i skogen

Jeg har lært i det siste at jeg absolutt ikke er den eneste som er redd for å gå i skogen alene. Leste en artikkel om jenter som er redde for å jogge alene også. Det syns jeg er fryktelig trist. Sist jeg gikk alene og fotograferte samtidig så jeg hele tiden rundt meg når jeg tok bilder. Var det lenge siden jeg hadde sett noen måtte jeg også sjekke at ingen fulgte etter meg. De partiene det er mest øde gikk jeg ganske fort så jeg raskere kunne komme meg til de partiene med flere folk og bedre sjanse for vitner hvis det skulle skje noe. Er ikke det forferdelig? Er det bare jeg som tenker slik?

Men hvorfor er det slik? Noen av oss har i verste fall blitt overgrepet. Men mange har også blitt slengt kommentarer etter. Det høres kanskje uskyldig ut. Det er bare ord. Men de ordene kan ha mye makt. Makten over å føle seg trygg eller ikke. All form for krenkelse kan være skremmende og traumatiserende.

Alle disse tilfellene går selvfølgelig rundt med jungeltelegrafen. Vi forteller hverandre om en stakkars venninne som følte seg forfulgt av to menn eller leser i avisen om noen som har blitt overfalt. Vi luker ut disse stedene der det skjedde og tidspunktene. Til slutt kan vi ikke gå noe sted.

Vi har like mye rett til å løpe, jogge, vandre, gå og spasere i skogen som alle andre. Vi burde få gå hvor vi vil og når vi vil, men slik er det tydeligvis ikke.

Hva kan vi gjøre for at det skal bli bedre? Vi kan i hvert fall bli flinkere til å gå turer sammen. Det er både mer sosialt og det er enklere å nyte naturen når hjertepumpa ikke rister av frykt. Men at vi går sammen forandrer ikke nødvendigvis på hvordan enkelte menn tror at de kan ta seg til rette eller snakke til oss på en nedvergende måte. Hvordan forandrer vi på dette? Hvordan kan vi stole på at dette er kun snakk om noen få menn og at de slettes ikke representerer alle menn?

Her er artikkel fra VG om hvordan jenter er redde for å jogge alene når mørket kommer. Hva noen av dem har opplevd er skremmende.

 

Er du redd for å gå i skogen? Hva gjør du for å komme deg ut i naturen og føle deg trygg?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg