Vakkert drama fra Gus Van Sant

DON'T WORRY HE WON'T GET FAR ON FOOTFoto: Norsk Filmdistribusjon.

Dette er et smakfullt drama fra Gus Van Sant om den amerikanske avistegneren John Callahan, basert på John Callahans selvbiografi, og er absolutt verdt kinoturen.

 

Fakta om filmen:

Tittel: Dont Worry, He Wont Get Far on Foot

Sjanger: Drama

Regi: Gus Van Sant

Nasjonalitet: USA

Produksjonsår: 2018

 

Joaquin Phoenix stars as John Callahan in DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT.Foto: Norsk Filmdistribusjon.

John Callahan, spilt av Joaquin Phoenix, har en uforglemmelig kveld i alkoholrus da han møter på sin nye venn Dexter, spilt av Jack Black. Etter en lang og gøyal kveld skal vennskapet vise seg å være et kortvarig et da de setter seg beruset bak rattet og Callahan våkner lam på sykehuset. Å godta at han er lam fra brystet og ned i tillegg til å jobbe mot avhengigheten av alkohol, blir en prosess som graver opp fortiden også. I en samtalegruppe for anonyme alkoholikere finner han ører som vil lytte og stemmer som vil kjefte på hans problemer gjennom livet. Til slutt finner han talentet sitt for å tegne satiriske tegninger som blir svært populære.

Skuespillerprestasjonene står ikke på latsiden. Joaquin Phoenix lukter på en Oscar-nominasjon for denne tolkningen. Jonah Hill og Jack Black skuffer heller ikke. Dialogene er ekte og troverdige.

Gus Van Sant har alltid interessante vinkler og denne filmen er intet unntak. Men til tider blir vinklene litt for eksperimentelle med for mye bakhoder men ellers er vinklene veldig interessante. Hoppene i tidslinjen er også et friskt pust til hvordan vi opplever historien.

Alt i alt et fantastisk drama med ekte følelser og sterke inntrykk. Savner sterkere kvinnelige karakterer og mangler noe ekstra for å nå et øye til på terningen.

Terningkast: 5.

 

Joaquin Phoenix as John Callahan and Jonah Hill as Donnie star in DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT.Foto: Norsk Filmdistribusjon.

Kilder: filmweb.no, filmpolitiet, cine.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg