For amatører av amatører

Vi var nylig på en telttur og fikk noen erfaringer jeg tenkte kunne være fint å dele. Både med tanke på området vi var i og gjennomføring.

Vi snakket lenge om å dra på telttur før det endelig ble en realitet. Med litt ferietid og lånt utstyr kunne vi omsider vende blikket mot natur og fred. Men det var veldig lenge siden noen av oss campet ute sist og regner oss selv som litt amatører når det kommer til friluftsliv.

Vi digger serier som Alene, Alone og Øya. Å leve primitivt og av det du finner rundt deg synes vi er utrolig kult! Dessuten setter man så enormt pris på rent vann i springen, en myk madrass og et kjøleskap med variasjon av mat når man kommer hjem. I tillegg den roen man finner i naturen der man bare kan koble av gir en god følelse som er gull verdt.

Så her er noen tips til ting som er verdt å tenke over når man telter:

Tips 1

Vi fikk selv tips før vi dro om at det må være enkelt. Den første opplevelsen er veldig viktig. Blir det for mye styr og dårlige opplevelser så blir muligheten for en natt til under grana veldig mindre sannsynlig. Og det er jo hele poenget med å dra på tur, det skal være enkelt. Kanskje turen frem er tøff, men da skal man virkelig bare nyte når man kommer frem uten masse styr.

Tips 2

Vann er veldig viktig, men det er tungt å bære med seg. I fjellet er det større sannsynlighet for å finne bekker med bevegende vann som kan drikkes. Der vi oppholdt oss var det stillestående ferskvann og vi måtte dermed ha med en del vannflasker.

Vi håpet å ha to overnattinger og tenkte vi bare skulle koke opp mer vann når vi trengte det. Men å koke vann ved hjelp av primus tok mye lenger tid enn vi trodde og vi ville dermed ikke bruke opp all gassen for bare en liten flaske vann av gangen. Vi var på tur mens det var veldig varmt og trengte mer vann enn vi hadde tålmodighet til å koke opp, og dro hjem en dag tidligere enn planlagt.

Tips 3

Det er ekstremt viktig å ikke ha med noe som helst mer enn nødvendig. Vi tok med kun det viktigste, syns vi i hvert selv og bar allikevel tungt. Vi fikk brukt for alt vi hadde med oss med unntak av noen få plagg med klær. Med det man bærer i er også veldig viktig. Vi hadde kun en god tursekk mens den jeg brukte er bare en romslig skolesekk fra Bergans, og jeg bar det meste av vannet. Derfor ble det såpass tung at den gnagde inn på sidene på hoftene mine. Noen som gjorde veldig vondt etter noen timer. Tenk nøye over hva du trenger. Forslag til pakkelister finnes overalt på nettet.

Tips 4

Vi dro til Store Erte i Halden, og vi gikk til fots men vi så det var mange som kom med kajakk eller kano. Vi skulle så ønske vi hadde en kano når vi endelig kom fram til vannet! Det var ikke lett å gå rundt vannet med fjell og sumpleire som sto som hindre for å finne den perfekte campplassen. Vi skulle gjerne ha gått enda litt lengre for å finne et supert sted med sol lengst mulig. Men det inkluderte å komme seg over vannet, og vi så ingen utvei annet kano for å gjøre dette. Hvis ikke hadde det vært flere timer rundt. Dessuten så det veldig deilig ut å padle i det kjølige vannet de varme dagene vi var på tur.

Hadde vi hatt bil ville vi kjørt opp og gått derfra, for etter hva vi har lest på andre blogger så skal det være mulig å parkere og gå derfra. Noe som hadde hjulpet oss på den siden av vannet som så mest attraktivt ut i tillegg til noen mindre timer med tunge sekker på ryggen.

Så litt ekstra research kunne gjort turen litt bedre sånn sett. Så ikke glem å undersøke alt du kan finne om området før du drar og ta gjerne en dagstur for å teste først. Vi tok egentlig en dagstur først uten utstyr men fant frem til feil vann og derfor fant vi ikke den beste veien fram med en gang når vi først skulle på tur.

Håper tipsene kan være til hjelp for noen! God tur!

4 kommentarer
  1. Veldig godt innslag du kommer med..bra inspirasjon og tenkemåter..liker godt å lese det..fine bilder

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg