Suicide Squad

I går var vi på midnattspremiere til Suicide Squad. Jeg leste Filmpolitiet sin anmeldelse blant annet på forhånd som ikke var veldig overbegeistret. Jeg er som regel enig med Filmpolitiet men ikke denne gang. Jeg kan være enig i noe av det som blir sagt i anmeldelsen men man kan for søren ikke dømme alle filmer likt. Man kan ikke si at en barnefilm har for barnslig humor, man kan ikke si at en skrekkfilm har for mye blod, og man kan definitivt ikke si at en superheltfilm har for mange klisjeer. For superheltfilmer er som regel smekkfulle av dem. Og så? Jeg drar på kino for å bli underholdt, og det ble jeg!

Det har kommet såpass mange superheltfilmer de siste årene at historiene begynner å bli veldig like. Men vi drar vel ikke på kino og ser superheltfilmer for å se en fantastisk historie og diskutere et flott manus selv om det er et pluss. Vi vil ha lett underholdning! Action, jokes, kule karakterer, banning, eksplosjoner, uante krefter, verdens ende. Og det skal helst se ut som om det skjer i virkeligheten. Altså skal i disse tilfellene den amerikanske regjeringen søke heltenes hjelp for å få det hele til å se mer ekte ut.

I utenlandske anmeldelser var det flere som irriterte seg over en lav alderårsgrense og at Joker ikke fikk nok spillerom. Det er jeg heller ikke enig i. Filmen kunne sikker hatt mer vold og mer banning og gjort alderårsgrensen til filmen 15 år, men tror ikke filmen hadde løftet seg noe særlig av den grunn. Dessuten er jeg ikke enig at Joker ikke fikk nok spillerom. Suicide Squad handler ikke om Joker og han er ikke en del av gjengen. Uten å røpe for mye tror jeg vi kommer til å se mer av både Joker og Harley Quinn senere. Joker vet vi allerede dukker opp i Justice League og det går rykter om en egen film om Harley Quinn.

Så alt i alt ville jeg vært et øye snillere på terningen enn Filmpolitiet, altså en firer. Ja, filmen hadde mer potensiale å gå på, men var som en forventet superheltfilm. Den er underholdende og full av kule karakterer, slik vi liker det!

Uansett er jo halve gleden å se Harley Quinn! For en råkul karakter, og Margot Robbie rocker rollen! Verdt billetten bare det! Hvem ville vel ikke elsket å kunne være like gal og fryktløs.


Foto: SF Studios

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg