Hipp hipp eksamen!

Snart. Veldig snart er et år med studier over. Denne gangen studerer jeg noe jeg elsker. Medier og formidling. Digitale medier. Jeg er endelig på rett kurs. Men det tar tid å tilvenne seg en ny hverdag. Er det en ting jeg har lært så er det at man jobber best under press. Men lærer man noe under press? Nei. Ikke egentlig.

Det har tatt tid. Det har tatt tid å venne seg til å være student igjen. Å sette seg ned med skolearbeid når man ikke egentlig må. Å bruke bankkortet varsomt. Å sette egne planer og rutiner. Man må være strukturert og streng med seg selv.

Skippertak-metoden er en kjent arbeidsmodell for mange studenter. Jeg håper dette er siste gang jeg synker så lavt at jeg må bruke den. Å komme hjem etter klokka er to om natta, og jobbe i 14 timer med et fag på en dag, det tar på. Det tar veldig på. Neste gang SKAL jeg være bedre forberedt. Jeg skal IKKE nedprioritere fag bare fordi de er vanskelige. Jeg skal ALDRI begynne så sent igjen.

Noen vil fortelle meg noe. Noen vil fortelle meg hvor idiotisk denne metoden er. Noen vil lære meg. For når serveren til skolen bestemmer seg for å ta kvelden to dager før innlevering, på en helligdag, når ingen ansvarlige er på skolen, så føler jeg noen vil fortelle meg noe. Du hadde ikke rekt det uansett? Du fortjener ikke bedre når du prioriterer alle andre fag enn dette? Noe sånt.

Dette er min første 17. mai uten tog og sløyfe på hjertet. Jeg klarer ikke å feire akkurat i dag. Serveren kommer nok ikke opp før i morgen tidlig uansett. Jeg kunne ha feiret i dag, sett på toget og spist is. Men jeg har håpet at noen skulle skje så jeg kunne jobbe videre. Men det ser mørkt ut. Jeg angrer litt på at jeg ikke har feiret ute med folket i dag. Jeg håper Norge tilgir meg. Å sitte hjemme å bekymre seg om eksamen, det fungerer ikke.

Gratulerer med dagen, Norge! Måtte jeg være mer rutinert og feire deg dobbelt neste år!


Foto: pixabay.com

2 kommentarer
  1. Ååååå jeg føler så inderlig med deg! Husk at det går bra uansett! Du kan feire i 100 år til, og du var flink som jobbet så hardt, selv om det er i siste liten. Dessuten lærte du noe viktig!
   Godt jobba student!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg