Er blogging på vei ut?

Etter å ha lest en artikkel på nrk.no i dag morges ble jeg litt bekymra rett og slett. Jeg har ikke mange lesere men er glad i de få jeg har, og jeg stortrives med å blogge. Jeg tjener heller ikke penger på bloggen og har heller ingen intensjon om å tjene på den. Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy å produsere innlegg. Det er så gøy å være kreativ, skrive og være sin helt egen redaktør og sjef. Men selv om man ikke tjener penger på det må man fortsatt ha noen lesere for at det skal være stas. For hva er poenget uten lesere?

Les artikkelen her: http://www.nrk.no/kultur/verdens-yngste-sjefredaktor_-bloggen-dor-ut-1.12909505

For min del har bloggen ført til flere kontakter og muligheter. Det er så mye mer verdt enn penger. Disse kontaktene jeg har fått har gjort at jeg nettopp kan skrive mer og dyrke lidenskapen min til å bli en bedre skribent. Det har rett og slett åpnet flere dører og kommer til å gjøre min CV rikere når jeg skal kaste meg ut i verden etter utdannelsen er ferdig. Det er gull verdt.

Så er blogging på vei til å dø ut? Vil alle vi småbloggere bare forsvinne hen og kun de store bloggere forbli? Hvor blir det av alle disse leserne da? De må jo gjøre noe annet enn å lese blogg. Er de blitt mer opptatt av instagram og youtube? Ja, jeg har mange spørsmål men det er ikke så lett å besvare dem.

Jeg ser den at folk blir lei blogging når alt handler om å selge produkter og gi bort rabattkoder. Det er flere toppbloggere jeg ikke leser fordi jeg syns det er altfor mye reklame der. Jeg forstår nesten ikke hvordan de holder på leserne sine, med innlegg etter innlegg om produkter du burde kjøpe og ting du burde teste. Reklame finnes over alt men hvorfor lese en blogg som bare handler om å selge? Da kan jeg heller lese gjennom all reklamen som kommer i posten.

Hvis blogging dør helt ut har jeg ingen sted å skrive fritt lenger. Instagram og youtube er gøy det. Men hva skal skriveglade meg gjøre der lissom? Drite seg ut, hehe!

Digitale medier er i en stadig utvikling og hvem vet hva som er en god og populær plattform om fem år. Vi vil nok alltid ha et behov for å være kreative, dele og formidle våre interesser og bidra til lett underholdning. Det er bare ikke godt å si hvem form det i fremtiden kommer i.

Tror du blogging er på vei ut?

14 kommentarer
  1. Blogging dør ut? Dummeste jeg har hørt. Å blogge er jo bare å skrive. Offentlig.
   Blogg.no er på en måte bare en gigantisk dovegg. Og skal det liksom ta slutt å skrive på den?
   Noen mennesker tror de sier noe om et tema. Men de sier mer om seg selv.

  2. Nja, tror vel ikke det, men så tilhører jeg også den gruppen som er stabil på bloggingen.
   Jeg har holdt på siden 2011 og merker stor forskjell i antall lesere (sidevisninger) fra de beste årene mine. Jeg tror noe av årsaken er at VG før lenket til fem blogginnlegg hver dag, noe som gjorde at vi som ble plukket ut nådde ut til mange. Etter de sluttet med det, har tallet sunket hos meg iallfall. Hvis antall sidevisninger er en stor del av motivasjonen for bloggingen er det ikke så rart at mange demper seg.
   Jeg synes som deg at det er merkelig at de mest populære bloggerne er så populære med tanke på all reklamen.
   Lykke til videre med din blogging – ikke gi opp!

  3. Ingen kan argumentere mot statistikken. Det gjør jeg heller ikke. Jeg argumenterer mot konklusjonene.
   Ok, så er det færre lesere. Men er det det samme som at den dør ut? Nei, så klart ikke. Kanskje det bare er en bølgedal.

  4. tanketromling: Det som blir spennende å se da 🙂 Vil det fortsette å gå nedover eller vil det komme en utvikling som gjør blogg mer spennende for leserne igjen?

  5. Det er interessant å høre om du tror at de som leser blogger leser de samme, i motsetning til å lese mange forskjellige? Altså at blogglesingen er konsentrert om noen få?

  6. Mitt inntrykk er at folk er litt for opphengt i blogg.no og litt for lite søkende utover det. Det virker ofte som om folk vil lese blogger for å le av dem, for å henge dem ut. Og gjerne kritisere dem og unngå å fremheve gode blogger. Det er mye mer stas å henge ut og kritisere toppbloggere. Konsekvensen er at de mindre aldri øker.
   Det jeg ikke skjønner er at folk som er lei av de kommersielle fortsetter å pushe de opp med å besøke de og lenke til de. Hvorfor pusher de ikke heller opp de gode? Skjønner de ikke hvordan det virker?

  7. Anne: Det er nok veldig forskjellig om noen følger noen faste bloggere eller om de leser nye hver gang. Men det er vel mest naturlig at de mest populære har faste lesere når de leses av mange hver dag? Jeg som har få lesere har ikke så mange faste lesere hver dag tror jeg. Jeg kjenner sjeldent igjen navnene som kommenterer på bloggen hver gang.

  8. Anne: Det er jo dumt om de fleste henger seg opp i kun blogg.no når det bare er en brøkdel av bloggverden. Hva tro du kan bidra til at flere oppdager blogger utenom blogg.no? Vi har jo blogglisten.no som har med andre enn blogg.no og facebook-grupper der alle kan dele sine blogg uavhengig av plattform.

   Ja, det er dessverre mye kritikk som blir slengt ut bare for å være vanskelig. Det er synd.

   Er veldig enig med deg i det. De største bloggene blir for kommersielt for meg og jeg har alltid lurt på hvordan de kan ha så mange lesere. Men selvfølgelig må de leve av noe også hvis de skal blogge ofte og mye.

   Jeg oppdager til tider utrolig fine blogger som virkelig inspirerer meg. De er som små skjulte skatter. For litt siden tipset jeg om en dansk blogg som fikk mitt hjerte til å hoppe. Det er dumt vi ikke setter mer pris på disse bloggene og setter oppmerksomhet rundt de, istedenfor å bruke tid på å diskutere og gjøre et tema av toppbloggernes plastikkoperasjoner for eksempel.

   Men det er kanskje derfor disse små fantastiske bloggene er så fine som de er. For de er ikke ødelagt av rampelyset? Jeg mener å ha lest en gang for lenge siden at Komikerfrue savnet sin gamle blogg, når hun hadde en mindre gruppe lesere som hun hadde en fantastisk kjemi med som delte hennes humor og gleder. Men hun angrer sikkert ikke på at bloggen har vokst så mye og at den har gitt henne så mange andre muligheter.

  9. Blogg.no blir jo godt eksponert via Blogglisten (siden alle blogg.no-bloggere automatisk blir lenket til lista og blogger fra andre portaler sjelden kommer med på listene, vet ikke om det er blogg.no sin politikk..) og Nettavisen sine sider. Det er ikke slik på andre bloggplattformer.
   Jeg er absolutt ingen ekspert, men uten at innlegg blir delt og kommentert av andre lesere er det vanskelig å nå ut til nye. Bloggere internt kan bruke delingsgruppene på Facebook, men jeg innbiller meg at få ikke-bloggere leser der. Jeg tror at dersom man skal få lesere som ikke blogger selv, så må innleggene bli delt i Fb.profilen eller andre steder. Og det hjelper dersom man blogger med lenker til andre.
   Jeg har hørt flere si det samme som deg med at bloggen endrer litt karakter når den blir stor. Det går vel en grense et sted der det geniune, det en har lyst til å formidle blir litt forstyrret av kommersielle henvendelser og negative tilbakemeldinger. Det er rart med det, men på et eller annet antall-lesere-tidspunkt virker det som om leserne tror at menneskeligheten til bloggere forsvinner og det gjelder å rakke ned på vedkommende. Så, ja, det er fordeler med å være liten også!
   Lenke til den danske bloggen?
   Hyggelig å prate med deg, forresten! Det gir bloggingen mening!

  10. Anne: Jeg tror du må melde deg opp på blogglisten.no selv om man ikke er på blogg.no, men skal ikke si sikkert.

   Du har nok rett i det. Er mest bloggere som kommenterer og liker gjennom fb-gruppene. I mitt tilfelle er det kun nære og kjente som faktisk også gidder å dele innleggene videre fra min fb side.

   Ja, det er nok ikke så stas å få en stor blogg som mange tror. Jeg er så enig i det du skrev isted. Vi burde virkelig rose det som er bra istedenfor at misunnelse tar overhånd, og kritiserer alt som er. Jeg gjør ikke det selv, og tror ikke så mange bloggere heller slenger dritt om andre blogger de er misunnelige på. Men rett og slett lesere som er misunnelige og ikke har kunnskap om hvor mye tid en blogg kan ta for en toppblogger, og at det mest sannsynlig ikke er så glamorøst som alle tror.

   Jeg synes i hvert fall denne dama er helt knall: http://sunderehverdag.dk/

   Veldig hyggelig å snakke med deg også 🙂

  11. Har inntrykk av at statusen på Facebook i den yngre gruppen ikke lenger er statuser, men lange historier. Kanskje de får utløp for skrivetrangen sin der? Det deles mye derfra også (og plukkes opp av aviser), så de kan nå ut til mange der også selv om det er på en annen måte.
   Det er en del toppbloggere hvor det blir vel mye reklame, da blir det kjedelig! Har også kjente på at når en hjelpeorganisasjon hadde et sponset innlegg ble jeg skeptisk. Er det det pengene “mine” går til? Koster sikkert ikke mye i forhold til reklame da.

  12. Abelone: Gode poenger du deler 🙂

   Ja, det virker jo litt merkelig når hjelpeorganisasjonene bruker bloggere for å nå ut. Kanskje de ikke har fått så mye penger for det, men stilles jo noe spørsmål ved det allikevel. De vil kanskje nå ut til flere unge,men da ville jeg heller satset på snapchat enn blogg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg