Hadde du klart deg 8 timer uten mat og vann?

Noen må gjerne være uenig og komme med hat nå, og det er lov. For dette jeg nå skal skrive er tross alt bygd på litt hat og frustrasjon det også.

Det har seg nemlig sånn at jeg er litt forbanna noen ganger. Noen ganger spesielt på hvordan midler i vår kommune blir brukt. Det er nok ikke alltid lett å være politiker eller ordfører. Det er mye som skal falle på plass og det er mange å tenke på. Jeg tror ikke jeg hadde vært noen bedre politiker sjæl. Men det må være lov å bli litt sinna og være litt kritisk for det. Jeg betaler skatt og kommunale avgifter og har ikke noe imot det. Det går til mye bra som jeg selv benytter meg av. Men det går også til mye feil som jeg blir rimelig frustrert over.


Foto: pixabay.com

En vanlig arbeidsdag

Se for deg din arbeidsdag. Hvordan har du det igjennom en arbeidsdag? Hva gjør at din arbeidsdag går greit og kanskje til og med veldig bra hvis du er heldig? Tenk litt på det. Så spør jeg deg; Spiser du lunsj på jobb? Ja, det gjør du helt sikkert. Hvorfor skulle du ikke det si. Går du på do når du må? Ja si. Skulle ikke et voksent menneske få lov til å gå på do når det passer?

Nei, det er faktisk ikke sånn at alle har denne luksusen. Jeg har en bekjent som er sykepleier. Jeg er så glad jeg ikke er sykepleier. Du aner ikke. Er det et yrke jeg har respekt for så er det sykepleiere. For kjenner du en sykepleier så er det sikkert ikke fremmed å høre at de flyr seg i hjel på jobb. De går ofte en dag uten å rekke å spise, og de rekker ikke alltid å gå på do i løpet av dagen heller.

Det høres jo helt absurd ut. Hvorfor skulle de ikke rekke det? Så se for deg da. Dere er altfor få på jobb, du jobber som sykepleier på et sykehjem. Dere jobber på spreng for å få alle de gamle påkledd og klare for dagen. Stresset fortsetter for at de skal få i seg frokost. Det er så mye å gjøre og så mye stress at brått når den siste stakkaren har akkurat fått i seg frokost, så nærmer det seg middagstid.

Ditt familiemedlem

Dette kan være din mor. Din gamle tante eller bestefar. Kanskje det er tredje gang din bestefar får middag nesten rett etter frokost denne uken. Middag orker han ikke da, og hele dagen vil han slite med enten for lite eller for høyt blodsukker. Han blir sinna og irritert på grunn av dette og sykepleierne må bruke mer tid på han. De har i utgangspunktet lite tid.

Så hvorfor tar de seg ikke bare tid til å sette seg ned litt, spise, drikke vann og gå på do? Nettopp fordi at det er en bestefar til noen. Det er en tante. Det er en mor. Det er noen som er verdifulle for noen andre. De er familie. De er mennesker. Ville du latt din egen gamle mor sulte mens du gikk for å spise din egen lunsj? Neppe. Sykepleiere er mennesker som setter andre foran seg selv. Men ingen setter pris på dem.


Foto: pixabay.com

Riktige prioriteringer?

Så hvorfor i all verden er de så få på jobb? Hvordan er det lov at et menneske i Norge ikke skal rekke å spise lunsj på jobb? Hvorfor finnes det ikke nok midler? Hvorfor er de ikke nok ansatte?

Er det riktig at din gamle far som har jobbet og betalt skatt hele livet, skal sitte sulten i skitten bleie å vente på at det er hans tur fordi det ikke er nok ansatte?

Hva når du blir gammel selv herr og fru politiker? Gleder du deg til å bli tvunget i seng kl. 19 fordi de må få tid til å legge alle sammen? Etter et langt arbeidsliv, gleder du deg til å sitte der med vonde ledd og tanker og minner som forsvinner, i det du angrer på at du ikke forsto? Du forsto ikke hvordan de i hvitt tøy hadde det. Du forstår ikke hvordan de har det. Vil du forstå?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg