Homemade pulled chicken

I går lagde vi en kjempegod pulled chicken. Ble utrolig godt. Kanskje det kan være til inspirasjon for en middag denne uken.

Bank kyllingbryst flate. Krydre dem med Maldon-salt, peppermix, timian og rosmarin. Stek kyllingbrystene på høy varme i stekepanna. Stek til de er gyllne på begge sider. Mens den steker litt videre har du i hakket løk og lar den sette smak. Så heller du 1/3 av en creme fraiche boks i panna og lar det småkoke litt til du kan se at kyllingen faller litt i fra hverandre. Se at det er godt gjennomstekt. Når den er ferdig legger du kyllingen på en fjøl. Bruk to gafler og dra kyllingen fra hverandre. Derav ordet «pulled». 🙂

Det fins mange gode dressinger og sauser til kylling. Vi valgte å mekke sammen en lettvint dressing. Du tar 1/3 av en creme fraiche boks, en 1/3 av en rømmeboks og 1/3 av en majonespose. Tilsett finhakket sjalottløk og hakkede soltørka tomater. Til slutt tilsetter vi litt provencekrydder og blander godt sammen. Voila!

Så er det bare å putte litt salat og ønskede grønnsaker på en lefse og helle på med pulled kylling og dressing. Nam nam! Vi brukte baby leaf-mixen man får kjøpt ferdig i pose. Vi har helt dilla på den.

Vi brukte tacolefser. Men for å gjøre det litt sunnere kan man selvfølgelig også bruke grove lefser eller grove pitabrød.

Velbekomne!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg