Terror blitt for vanlig?

Er terror blitt så vanlig at vi ikke byr oss lenger? Vi har fått trusler. Vi er blitt nevnt. Vi er et mulig mål. Har vi hørt ulv for mange ganger?

Jeg er vokst opp med nyhetssendinger fulle av krig i Midtøsten. Det er forferdelig, det er urettferdig, det er trist og det er uakseptabelt. Men etter å ha sett det så ofte, så er det vanlig for meg å høre om bomber og sivile drepte i disse stakkars landene. Er det bare meg? Eller er det menneskets natur at man ikke enser noe lenger, når noe er så gjentagende?

Når det nærmer seg Norge er det klart man kjenner det litt bedre på kroppen. Da jeg var i Tyrkia for snart to år siden måtte vi igjennom ekstra passkontroller på Gardemoen på grunn av en trussel mot Norge. Selv om dette bare var en ekstra rutine så følte jeg det på kroppen. Det var første gang jeg var redd for å fly.

Senere har terroren meldt seg nærmere igjen. I Frankrike, Danmark og Beligia de to siste årene. I tillegg til mange ganger tidligere. Så har det nå blitt så vanlig at vi ikke enser det når det nærmer seg en gang. Det var ille med en gang å høre om bomben i Belgia, men helt ærlig så går det ikke veldig inn på meg. Det er i annet land. Ikke så langt vekk lenger. Men det berører meg fortsatt ikke. Det er vanlig.

Først er det så vanlig at folk blir uskyldig drept i Midtøsten at man ikke enser det lenger. Nå er terroren i resten av Europa så vanlig at man ikke enser det lenger. Er det bare meg? Det var like vondt å høre om Pakistan i påsken som det var å høre om bombene i Brussel før påske. Det er ille og lese om det. Men det går fort over før vi tar videre fatt i vår vante hverdag.

Hva om vi blir rammet neste gang? Skal vi gidde å ense det da? Når det er våre familier som blir sprengt i fillebiter. Våre hjem som står i brann. Våre barn som blir foreldreløse. Er det først da vi forstår alvoret? Er det først da vi innser hvor vondt det er? Er det vanlig?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg