Nye trender innen medier

Sitter og ser på et opptak av en dokumentar som gikk på TV2, som jeg tror jeg tok opp forrige uke. Er i grunn en veldig interessant dokumentar for den sier egentlig mye om hva som skjer med trender og medier i dag, som jeg egentlig ikke har tenkt over helt selv. 

Ungdommer ser nesten aldri på tv lenger og jeg må innrømme at jeg heller ikke ser så mye på tv lenger heller. Kanskje det blir en gang i uka om det i det hele tatt blir det. I stedet for tv går det rett og slett i Netflix og sosiale medier. Kan ikke huske sist jeg leste en avis. Jeg leser mest nyheter gjennom det som blir delt i sosiale medier. De gangene jeg sjekker om det har skjedd noe spennende i det siste, blir det en kjapp klikk innom nrk.no, side2.no og side3.no. Ellers går det i facebook, instagram og snapchat. Nesten hele tiden.

I denne dokumentaren fokuserer de på unge mennesker som har blitt kjendiser gjennom nettet. Det er helt utrolig hva de har fått til ved hjelp av få og enkle midler. Et kamera, en pc, en youtubekanal og en mikrofon. I tillegg har de gjort dette helt selv. De står for alt innhold og produksjon selv. Det er ingen mellommenn eller redaktører de skal forholde seg til. De kan være så kreative de bare vil. De er frie med sin egen stemme og fansen digger det.

Jeg har også lagt merke til at flere og flere bruker snapchat for å reklamere og informere. Det er noen som har forstått at man må følge med i tiden. Ved å være kreativ og bruke snapchat på en morsom måte når man også ut til ungdommen. Mange henger fortsatt igjen i kun facebook. Unge mennesker bruker så veldig mye mer enn bare facebook i dag.

Mediene er i stor forandring for tiden. Det har de kanskje vært en stund og. For meg som studerer digitale medier er dette veldig interessant og spennende. Hvem vet egentlig hva som gjelder når jeg er ferdig?

Her er et eksempel på noen som virkelig har klart å oppnå suksess:

 
Hva tror du er medienes siste trend om 5 år? 10 år?

 

4 kommentarer
  1. Haha hørte først om Prebz og Dennis forrige uke da de tydeligvis hadde kalt meg for kjæresten til han ene i en video hvor de googlet seg selv! Morsomme fyrer! Ha en fin helg videre 🙂

  2. Det er rart hvordan ting har endret seg så mye at helt normale folk plutselig kan bli internettkjendiser over dagen! Kjenner meg igjen med det med TV, ser omtrent aldri på det, da er det i så fall bare selskap i bakgrunnen siden jeg bor alene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg