Careface

Hvorfor er det ingen som bryr seg? Der virker ikke ut som om noen bryr seg om hva som skjer rundt oss. Klima går til helvete. Isbjørner dør, is smelter, snø blir mer og mer sjeldent. Landområder tørker ut. Skoger blir hogd ned. Hvorfor orker vi ikke å bry oss?

Er det enklere å sette på seg careface og skylapper og gå videre? Er det bedre? For å sitere Dumbledore; “Dark times lie ahead of us, and there will be a time when we must choose between what is easy and what is right”. Det er noe av de beste sitatene jeg vet om. Det rette er som regel det vanskeligste. Det letteste er å glemme det å gå videre. Men hva hjelper det? Vil det hjelpe oss eller jorda?

Etter å ha sett Cowspiracy fikk jeg en skikkelig oppvekker. Og det verste av alt er at vi kan gjøre noe med det nå. Nå med en gang. Tenk hvis alt de sier i Cowspiracy er sant og så er det ingen som bryr seg. Tenk på alle dokumentarer der ute som prøver å fortelle oss noe. Noen som husker Al Gore? Blir de egentlig hørt? Vi ser på dem og sier; “Wow, så du den dokumentaren på tv i går kveld? Det var en oppvekker ass”. Men dagen etter er den dokumentaren glemt og du nøler ikke om å fortsette det daglige livet akkurat som du er vant med. Hvorfor skulle vi? Vi har det jo så fint som vi har det nå.

Å kildesortere, pante, la bilen stå hvis du kan, slå av unødvendige lys og sparedusj er alt veldig bra. Men det er det vi har blitt fortalt sant? Vi lærte når vi var små at vi ikke skulle kaste søppel i naturen, at det er lurt å pante og at biler ikke er bra for miljø. Vi er oppvokst og blir stadig fortalt at hva som er grunn til klimaforandringer og hva vi må gjøre for at alle skal bidra. Men er det så sant? Ja. Men er det noe mer vi kan gjøre? Ja. Er det noe der ute som er en verre synder? Ja. Er det noen som ikke vil fortelle oss det? Ja. Er det noen som tjener så jævlig mye penger på det at de vil holde dette skjult? Ja.

Selvfølgelig er det mange ulemper også. Det er mange arbeidsplasser å tenke på. Det er den verste ulempen jeg kan komme på egentlig. Alle de som eventuelt mister jobben og alle det går utover av de som har familie og jobber hardt for pengene sine. Men vi må finne en utvei.

Dette er et stort tema og man kan ikke lære alt på en dag. Men vi må våkne opp og bry oss. Jeg anbefaler på det sterkeste å se Cowspiracy hvis du enda ikke har sett den. Hørte dere talen til Leonardo DiCaprio på Oscar-utdelingen? “It is happening right now!”.

Er du mer interessert i tema? Se: http://www.cowspiracy.com/. Dokumentaren ligger på Netflix. Her er også en interessant sak: http://www.side3.no/vitenskap/denne-kalde-flekken-i-atlanterhavet-skremmer-forskere/3423197978.html.

En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg