Hva gikk galt i 2015?

Den siste dagen i 2015. En dag proppfull av fest og moro. Men jeg blir litt betenkt også. Jeg tenker på alt som har skjedd i 2015. Alt det forferdelige. Kanskje det er slik hvert år. Kanskje det bare har gått mer innover meg i 2015. Men jeg synes selv dette året har vært et trist år for vår verden. Jeg synes 2015 har skilt seg ut. Det har skjedd såpass mye at jeg lurer på hvor det vil ende. Har vi endelig klart å ødelegge jorda vår helt? Eller er dette noe helt vanlig som skjer hvert år?

Dette kan gjøre litt vondt, men tenk på det. Alt som skjedde i 2015. Ekstremværet Nina, Je suis Charlie, folk flykter fra krig innover i Europa, passasjerfly styrter i Taiwan, piloten som tar med seg 149 mennesker i døden, det norske krona går betraktelig ned, jordskjelv i Nepal, terror på feriestrand i Afrika, gjeldskrise i Hellas, selvmordsangrep i Kuwait, de amerikanske reporterne som ble skutt på direktesendt tv, ekstremværet Synne, “raseriets dag” i Jerusalem, terroren i Paris, terrortrussel i Brussel, radikalisert amerikansk ektepar utførte terror på arbeidsplass, russisk passasjerfly styrter i Egypt, snøras på Svalbard, nyttårs-stormen. I tillegg til dette har krigen i midtøsten herjet, folk blir drept, byer og skoler blir truet og miljøet vårt henger fortsatt i enn tynn tråd.

Vi må våkne opp. Tenke på kloden vår. La oss ikke bare feire at det kommer et nytt år i kveld. La oss feire at vi skal gjøre kloden bedre. Bli bedre medmennesker. Gjøre noe mer for at kloden og menneskene på den skal overleve. Pant flasker! Resirkuler! Bli fadder! Doner klær! Vær takknemlig for det du har! Ikke kast søppel i naturen! Gå i fakkeltog! Protester! Vis omtanke! Tilgi uvenner! Klem dine kjære oftere! Man kan ikke gjøre alt, men man kan gjøre noe. Om det så bare er en ting!

Håper jeg ikke tok motet fra dere nå, men det er noe å tenke over. Kanskje det bare er meg som har for mye tanker.

Så la oss skåle for at 2015 er over, og for at 2016 kan begynne! Måtte vi fortsatt bo godt på jorda alle sammen. Skål for oss!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg