Strikkegenser til to tusen kroner???!!!

// annonselenker

Jeg kom over en artikkel fra magasinet Kamille her om dagen. Dette er et magasin jeg har kjøpt mange ganger og som jeg liker veldig godt. De har ofte stor fokus på at vi skal være oss selv. Dette er et magasin for oss “vanlige” folk, med flotte kvinner på forsiden, og ikke skjelett. Jeg liker dette magasinet. Det er ikke overfladisk og det er for alle.

Så denne artikkelen av Kamille irriterte meg voldsomt: Se Kamilles strikkegensere her!

“Vanlige” folk er ikke millionærer. Eller er det bare jeg som er fattig og gjerrig? Dette gjelder selvsagt andre magasiner også. De får det til å virke ut som om det er vanlig å kjøpe seg varm strikk til 2000 og bukser til 3000. Er det seriøst vanlig for folk å bruke så mye penger på klær? Da mener jeg oss med “vanlig” lønn. Er det?

Ut i fra kvinnemagasiner, blogger og reklamer så virker det ut som om at en strikkegenser til 2000 kroner er helt vanlig. Hvis jeg skulle kjøpt så dyre plagg hver måned hadde jeg dukket opp på luksusfellen før jeg hadde rukket å si kredittkort. Ja, jeg er student nå. Men hadde ikke hatt råd til det før når jeg hadde heltidsjobb heller.

Men for meg handler det ikke bare om jeg har penger nok til det. Men hvorfor? Uansett hvor fin en genser er, hvorfor skal jeg betale to laken for den? Det finnes mange billigere gensere som er like fine og av like god kvalitet. Hadde en periode når jeg yngre der alle klærne skulle bestå av visse merker. De var ikke av veldig mye bedre kvalitet, noen ganger dårligere. Dessuten hadde jeg ikke råd til å kjøpe klær så ofte, så klesskapet var ganske romslig.

Jeg syns det virker veldig feil å påvirke hverandre til å kjøpe så forferdelige dyre ting hele tiden. Dyre vesker, dyre jakker og dyre sko. Man kan bli like smukk i billigere varianter også. Selvfølgelig skal vi unne oss noe når vi har spart, jobbet hardt eller fått noe i gave. Men garderoben trenger ikke å bestå av flere hundre tusen kroner for å være flott og stilig!

Hva mener dere? Bruker dere flere tusen kroner på klær i måneden? Eller kjøper dere billigere klær og belønner dere selv, med noe ekstra fint en gang i blant istedet?

Her har jeg satt sammen et forslag til noen billigere alternativer:

1. hvit genser | 2. rosa genser | 3. lang grå | 4. grå genser | 5. back less | 6. beige genser

Håper dere hadde en fin start på uken!

18 kommentarer
  1. Du får sagt det du!!:)
   Nei ikke alle har råd til å kjøpe en genser til 2000 og mer.
   Er mye fokus på å ha dyre klær og ting idag og synes det er flott at du setter ord på dette!
   Klem fra mammadalten

  2. Nå må du jo huske at det tar tid og penger å lage slike gensere.
   Dessuten, hvis du syns det er for dyrt er det jo bare å la være å kjøpe det. Det finnes jo, som du nevner i innlegget, billigere alternativer. Er du ikke opptatt av eksklusivitet, komfort og kanskje til tider kvalitet så er det jo ditt valg. For å sette dette i perspektiv kan vi ta for oss bilkjøp. Det finnes ørten tusen forskjellige biltyper! Alle i forskjellige prisklasser. Du kan velge mellom en Skoda til 200 000,- eller du kan velge å kjøpe en BMW til la si 600 000,- . Det handler om interesser, eksklusivitet, forskjellige målgrupper og “klasser”. Nå var disse tallene tatt litt ut av det blå, er jo ikke sikkert det er akkurat dette det koster, men du skjønner nok eksempelet.
   Jeg syns også at det er ganske fjernt å bruke 2000kr på en strikkegenser, og kjøper det ikke selv. Men jeg forstår at andre ønsker det og at det er på markedet. Alle bedrifter er ute etter å tjene penger, og dersom det er marked for 2000kroners gensere, eller kanskje enda dyrere, så vil de selvsagt benytte seg av det.
   Sist vil jeg bare si at det er litt rart at du angriper denne artikkelen. Jeg skummet igjennom den og ser at det er priser fra 599,- til 2400,- og noen fra “billige” butikker som det ikke sto pris på, som kan tenkes kanskje er billigere også. Kamille har, i mine øyner hvertfall, gjort helt riktig. Med kun en artikkel har de snakket til et bredt publikum og truffet flere målgrupper.
   – Dovahkiin 🙂

  3. Sv; Syns det er rett av Kamille å fokusere på både de med god råd og de med litt mer “normal” råd 🙂 Det er slik at blad forblir en suksess, hvis ikke må de “velge” målgruppe, og da tjener de også mindre 🙂

  4. Dovahkiin: Det er din mening. Jeg tror de færreste kjøper så dyrt tøy hver måned. Så hvorfor oppmuntre hverandre til det? Når jeg ser på en photoshoot eller hva du kaller det i et magasin. Så er det neste bare dyre klær som står i notisen. Når jeg leser notisen på sånne sider, så ser jeg at det eneste jeg hadde råd til av antrekket på modellen er knestrømper eller en ring…

  5. Sv; Når man begynner en setning med “syns” eller “Jeg syns” så er det min mening, ja 😉
   Tror nok de færreste kjøper klær hver måned heller. Jeg tror det er ganske likt mellom hvem som kjøper billig og dyrt, for i Norge har mange såpass god økonomi at de har mulighet til å kjøpe dyre klær eller andre ting. Dessuten er det en slags trend at mange føler behov for å vise hvor mye penger de har. Jeg sier ikke at jeg oppmuntrer det heller, men som medie og design student og tidligere økonomi og markedsføringsstudent syns jeg det er viktig at vi har “skiller”. Alle kan ikke være på samme plass på markedet, det blir kjedelig og liten variasjon i markedet. Man må nesten tenke litt lengre enn rett fremfor sin egen nese.
   La si vi ikke hadde noe sånt da, ingen merkeklær som var dyrere enn 500kr. Da har vi ingenting å “ønske” oss. Alle ville gått rundt i de samme klærene. I mine øyner hadde det vært gørrkjedelig.. 😛 Men igjen, kun min mening.
   Og ja, dette er ikke ment på noen som helst måte frekt, er i akkurat samme båten selv, men jeg tror du skriver dette fordi du har lyst til å ha råd til mer. Du lar på en måte misunnelsen styre tankegangen. Og det er helt greit. Personlig er jeg mer opptatt av funksjonalitet i samfunnet. Jeg syns det er fint at vi har noe å “se opp til”. Hadde det ikke vært dyre merker osv hadde vi heller ikke hatt noen spektakulære moteshow eller lignende i Milano, Paris, New York eller hvor enn alle de store er..

  6. Dovahkiin: Jeg synes du misforstår litt av det jeg skriver. Du går litt langt ved og anta at jeg skriver dette av misunnelse. Fint at du føler så sterkt om dette tema. Les innlegget igjen 🙂

  7. Sv; Tenkte at innlegget ditt oppfordret til diskusjon og at man delte tanker rundt det. Hvis jeg tok feil beklager jeg det. Gidder ikke gå lengre inn på temaet det da jeg nå skjønner at du ikke forstår hva jeg mener og at det er min mening, ikke noe jeg sier er fasit eller “sånn er det” 🙂
   Personlig hadde jeg bare blitt glad for at folk gadd å lese innleggene mine og diskutere innholdet og teamet. Men ja, alle er forskjellige.

  8. Sv; Tonen min? Jeg prøver å holde en saklig diskusjon. I diskusjoner forslår man av og til “svar” på ting. Man kan ta feil, og det bør være lov. Jeg har ikke en nedlatende tone eller noe, da misforstår du meg helt. Hvis du ikke liker at jeg bruker tid på bloggen din, så skal jeg helt klart holde meg unna!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg