Hva er hemmeligheten bak en suksessfull blogg?

Jeg har aldri hatt store ambisjoner om å tjene noe på bloggen, eller ha mange lesere. Jeg startet bloggen fordi jeg liker å skrive og liker å skape noe. Enten det er i form av en tekst, bilde, film, opplevelse eller noe annet. Jeg tenkte bare det som skjer det skjer. Og det gikk ganske greit til å begynne med, og hodet mitt eksploderte av ideer. Men så fikk jeg så mye å tenke på. Jeg skulle søke på skole og fikk en slitsom jobb på heltid som tok alle kreftene mine. Da dabbet både trening og blogginnlegg av. Siden har jeg tenkt på den lille bloggen som sto igjen alene stakkars, og lesere forsvant. Men utover høsten har jeg fått litt lysten igjen. Skrivekløen har meldt seg. Jeg har lurt på om det er mulig. Kan jeg ha en interessant blogg igjen, om ikke bedre. En blogg jeg trives med, der jeg kan formidle tanker og ideer til alt og alle. Der jeg kan møte likesinnede eller lære noe nytt av de som er uenig.

Så jeg har spurt meg selv; Hva er hemmeligheten bak en suksessfull blogg? Hva gjorde at de kom igjennom nåløyet og ikke vi? Og hva gjør at de blir dere oppe på topp?

Så jeg tok en titt på andre blogger som jeg liker å lese. Både de jeg leser nøye og de jeg bare ser igjennom for bilder og slikt.

Fotballfruen Caroline Berg Eriksen. Hva var det hun gjorde som ikke vi gjorde? Jeg tenker at hun vant mye på å være med i denne fotballfrueserien som gikk på vg.no en gang i tiden. Hvis jeg ikke husker helt feil. Hun fikk skapt seg en liten fanbase hun kunne dyrke videre på. Jeg tenker også at penger har litt å si for noen. Sorry meg, men jeg syns alle de som har litt penger fra før vinner litt på det. La diskusjonen begynne om du gidder, men! Liker du mote og følger motebloggere, så gidder du ikke å følge hun eller han studenten som går med samme vinterjakka på tredje året. Du følger han eller hun som har kjøpt sin femte jakke for sesongen for å nå innafor alle sesongens trender. Så Carolines penger og shopping hjalp nok litt til å begynne med. Alle ville vite hva hun gikk med.

Men det er vel ikke penger som gjør bloggen hennes flott. Tvert imot. Grunnen til at jeg liker bloggen hennes er fordi den føles ut som et kvinnemagasin som treffer alt en ellers ville lest i Det nye eller Kamille. Vi får oppskrifter, motetips, DIY’s, treningstips, motivasjon, en titt på hverdagen, inspirasjon og anmeldelser. Det eneste vi ikke får er horoskop og kryssord. Et gratis magasin som dekker det meste der altså. Med bilder av stor kvalitet i motsetning til bloggen min 😛

Komikerfrue Marna. Det er vel ingen tvil om at hun byr på seg selv. Hun har humor, hun har bein i nesa og bena godt planta på jorda. Komikerfrue sin blogg er en blogg man kjenner seg igjen i, eller gjør en grå hverdag til noe gøy og positivt. Og hun er ikke redd for å vise rot eller sitt usminkede vakre ansikt. Eller at man en gang i blant ikke orker å lage middag og går for burger king midt på en tirsdag. Vi liker det.

Det er noen ganger jeg har sett på bloggerne eller lest bloggen der hun og Ørjan har en krangel eller noe. Også tenker jeg at nå var hun jaggu meg barnslig eller urimelig. Men det er også noe jeg kjenner meg igjen i! Det er noen ganger jeg ler av meg selv etter en diskusjon med samboeren, der jeg var helt idiot eller misforsto helt. Hvor dum man kan bli noen ganger lissom. Man kan ikke være perfekt med hode på topp hele tiden.

Komikerfrues forhold og familie er jo også et eksempel på den moderne familie idag som man også kjenner seg igjen i. Det er veldig vanlig idag med bonusbarn og ste- ditt og datt. Jeg tror også det bidrar til at mange kvinner på hennes alder med barn liker godt å lese denne bloggen. For Marna vet akkurat hvordan de har det.

Høyt omtalte Sophie Elise. Startet i det små, men endte opp med halve kongeriket. Hun har jobbet seg til topps. Gjennom tidene har bloggen handlet om pupper, lettkledde bilder og operasjoner. Men den gang da. Jenta har blitt voksen. Hun hadde kanskje mange lesere den gang fordi mange frydet seg over å lese det de mente var skandale etterfulgt av skandale. Når du kommer fra et lite sted så blir du jo snakket om. Men nå er bloggen fylt med flere tanker og flere opplevelser. Hun har fått livserfaring og selvtillit. Sophies blogg er en blogg man nyter litt mer å lese enn å bare skumme igjennom. For teksten har mer innhold og dybde enn før. Hun har en mening, og er ikke redd for å ytre den! Og nettroll? Dere kan bare gå og legge dere. Denne jenta er fra nord. Brøytebilen er klar.

Alle disse bloggene er populære med ulike gode verdier. Hva har de til felles? Må man ha et interessant liv for å blogge?

Her er mine forsøk på å være suksessfull i bilder:

Inspirert av Caroline. Stå opp før det er lovlig for å trene. Not happening!

Inspirert av komikerfrue deler jeg en flau hendelse. Jeg skulle finne fram lepomade i veska og tok feil av en tampong og en lepomade. Formen var jo den samme som jeg lettet etter. Funka dårlig å smøre lepper med tampong! Haha!

 

Inspirert av Sophie Elise. Selfies! It may not be for me… 😛

 Har du tips eller tanker om suksessfulle blogger? Del gjerne bloggen din i kommentarfeltet 🙂

4 kommentarer
  1. maristaveland: Ja, har sett mange deler sykdommen sin på blogg. Noen ganger er det fin lesing og følge noen på en reise mot å bli frisk. Andre ganger not so much….. For mange er det vel egentlig et rop om hjelp. Disse bloggene varer jo ikke lenge

  2. Trur det handler om å ha god nok kontakt med lesarane sine og ganske mykje om skrivemåte. Det er sjølvsagt sjukt mykje meir som har å sei! Hadde satt utruleg pris på om du kunne ha tatt ein tur innom bloggen min 🙂 Ha ein fin dag vidare!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg