Mobbeforum???

Kom over denne saken når jeg sto opp idag. Lest saken før og syns det var helt forferdelig å lese om, så syns det er fantastisk at noen ville hjelpe han med en selvtillits-boost, og “ta igjen” på mobberne. Fantastisk! Men var ikke før jeg leste om det idag at jeg fikk med meg at han hadde blitt hengt ut på et MOBBEFORUM??? HVA FAEN??? Er dette sant? Har et menneskelig vesen faktisk kommet på ideen om å starte et mobbeforum der de kan henge ut mennesker som de vil? Der de kan påpeke alle andres “feil” mens det egentlig er deres egne feil som plager dem. Hva feiler det disse menneskene? Hva gikk galt i oppveksten? Hvor ble det av kjærligheten og omtanken?

Jeg ble helt satt ut av å lese dette begrepet “mobbeforum” der jeg akkurat hadde våknet med mobilen i fjeset. Tenkte bare å skumme igjennom litt nyheter og sånn. Men det endte fort i noen frustrerende og sinte gloser her. Skal vi virkelig være så motbydelige at vi trenger å henge ut mennesker på denne måten? Når de faktisk trenger det motsatte. Vi burde heller hylle en overvektig person for å danse. Fortelle dem at de er modig og ser like flott ut som vi andre. Hvis man ser en stor person sykle, skal man da le? Nei, vi skal rose dem for innsatsen og heie på dem. Ser vi en stor person på treningssenteret, skal vi da peke og se stygt på dem? Spørre hva de gjør her? Nei, vi skal smile til dem, vi skal hylle dem for at de ønsker en forandring og vi skal støtte dem. Hvis vi ser en stor person, skal vi egentlig reagere i det hele tatt? Alle er forskjellige. Og vi har alle ulik bakgrunn.

Og det får meg til å tenke på en gang mamma gikk forbi en stor ung gutt en gang. Han satt på en benk og spiste hamburger alene. men hun tenkte ikke; “Æsj, du skulle kanskje spist noe sunnere.” Nei hun tenkte heller; “Stakkars, kanskje han ikke har noen venner”. Hun syntes synd på han. For at han satt alene og kanskje maten var hans eneste venn. Man skal være forsiktig med å dømme folk før du vet om bakgrunnen deres.

En annen historie dukket også opp i hodet mitt når jeg leste saken. Håper ikke vedkommende blir sinte på meg nå, men jeg kommer aldri til å glemme en spesiell jente fra ungdomsskolen. Jeg gikk i åttende og hun gikk i tiende tror jeg. Hun var helt vilt pen. En utrolig pen jente med en fantastisk utstråling og masse kjærlighet. Det var i hvert fall slik jeg så henne. Man lærte seg fort hva som var “populært materiale” og ikke på ungdomsskolen. Og hun kunne vært så populær hun bare ville. Men det brydde hun seg ikke noe om. Hun ble heller venner med de “upopulære”. Hun hang ofte sammen med en blond gutt med lite pigmenter husker jeg. Alle andre så på ham som et freak, mens hun så en god venn i ham. Og det jeg husker aller best er skoleballet før jul. Hun tok ikke hvem som helst til ballet heller. Hun tok den høyeste og kraftigste gutten. Han som alle kalte tjukk. Han som antageligvis ikke hadde fått date til ballet ellers. Hun var stolt av daten sin som danset så fint med henne. Hun danset også med de andre upopulære. For en fantastisk jente! Hvilket initiativ. En enorm kjærlighet. Hadde bare alle andre lært av henne. Det er ikke utseende som skal definere hvem vi er. Det er personligheten vår. Smilet vårt. Glimtet i øyet. Latteren. Denne jenta gjorde et godt inntrykk på meg. Jeg glemmer henne aldri.

Les om saken her: http://www.tv2.no/a/6657634

6 kommentarer
  1. Leste den saken i går, og fikk akkurat samme reaksjon som deg – finnes det seriøst mobbeforum?!?!?! Ble rystet, sjokkert, og skikkelig lei meg over hvordan mennesker synes det er helt greit å henge ut folk på grunnlag av vekt eller andre ting. Synes det er herlig at folk kan kose seg uten å bekymre seg over hvordan de ser ut, men bare ha det gøy. Det er derimot IKKE greit at folk ler og får vedkommende til å føle seg flau og skamfull, det er det ingen som fortjener.
   Jeg husker også henne fra ungsomsskolen godt forresten – uten tvil et godt forbilde og en vi alle burde lære av…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg