Dyre skolevesker?

Har ikke hørt om noe annet enn dyre skolevesker i dag. Dette er en sak som engasjerer mange, for denne saken har mange sider. Her stilles det spørsmål om mobbing, foreldre, ansvar, image og økonomi. Veskedebatten koker over! Syns Sophie Elise skrev et godt innlegg om mobbing på sin blogg. Mobbere finner alltid en “feil” på offeret sitt. Når du blir mobba kan du ha alt fra ekkel matpakke til stygt hårskille. Så nei, jeg er helt enig at å forby dyre vesker på skolen neppe løser noe mobbeproblem. Mobberen er der fortsatt.

Her kan du lese Sophie Elises innlegg: http://sophieelise.blogg.no/1423074382_veskene_er_ikke_probl.html

Jan Thomas har også uttalt seg om disse veskene. Han mener foreldrene må ta mer ansvar. Det kan jeg også være enig i. Men det kan jo også være vanskelig som foreldre å si nei. I hvert fall for de som tjener såpass godt. Foreldre har jo også et press på seg når barna deres sier at “alle” andre har ditten og datten, og “alle” andre får lov. Men da er det jo også viktig at de setter ned foten og viser barna at man ikke skal gi etter for presset. Jan Thomas snakker også om hvor viktig han syns det er at ungdommen finner sin egen stil, istedenfor å hige etter designerklær og vesker. Han mener vi da blir som roboter. Og det er jeg så enig i. Fins jo ikke mer kjedelig mennesker enn de som går rundt i typiske designerklær. Fins jo spennende designerklær også. Men blir ille kjedelig når alle går rundt med Celine-vesker. Hvor er kreativiteten? Kan vi ikke bare gå i akkurat hva vi vil? De som vil betale såpass mye penger for et tøystykke eller en lærbit får gjøre det. Så kan vi andre kjøpe tre antrekk for samme prisen.

Her kan du lese om Jan Thomas sin mening: http://www.tv2.no/a/6527729

Økonomi spiller også inn i diskusjonen. Ungdommene som får disse dyre veskene, lærer de noe om verdien av penger? Forstå de hvor mye man må jobbe for å få råd til noe sånt? Ødelegger foreldrene for barna sine? Kanskje ikke. Kanskje.

Både Sophie Elise og Jan Thomas er for skoleuniform. Hvor bra hadde ikke det vært? Mobberne ville nok fortsatt funnet en grunn til å mobbe. Men klespresset hadde forhåpentligvis blitt bedre. I hvert fall på skolen. Da går en faktor bort for mobbing. Syns også det høres utrolig kult ut å gå i morsomme uniformer. Må være deilig å slippe å bruke masse tid om morgenen, om hva man skal ha på seg. Eventuelle skoleinformer hadde kanskej ikke blitt helt som jeg ser for meg. Hogwarts-uniformen var det første som poppa opp i hodet mitt. Lov å drømme. Haha.

Her kan du lese om rota til debatten:

http://www.tv2.no/a/6523544

Til slutt; her er en veske jeg kjøpte for tusen år siden (2011-2012 ca). Den kjøpte jeg på salg til halv pris på Morris. Altså 200 kr. Og den har vært min favoritt siden. Er ikke den like fin som en designerveske? Med tanke på at den er så gammel også, så holder den seg godt i stil. Ser fortsatt ikke så verst moderne ut, og er minimalt slitt. Beste 200 kronene jeg noen gang har brukt. Stil trenger ikke å være dyrt.

Ha en fin kveld!

 

8 kommentarer
  1. fine vesker trenger ikke å være dyre nei, absolutt ikke! 🙂 Mange fine billigere varianter der ute ja.
   Dette veskehysteriet er vel drøyt synes jeg, makan!

  2. Veldig enig med deg. Jeg synes folk skal gå med det de vil, men man får virkelig et forvridd syn på penger, og mange får sikkert sjokk og går på en smell når de faktisk må forsørge seg selv og skjønner hvor mye penger det egentlig går i en designerveske. Jeg har faktisk personlig ikke ett eneste designerplagg, og har heller ingen planer om å kjøpe noen i nærmeste fremtid 🙂

  3. Makeup By Jenny: Ja, de må brått lære seg det senere. Vil nok komme som et sjokk for dem ja. Nei, hvorfor bruke så mye penger på design, når det er så mye annet fint å bruke penger på. De kunne nesten fått en ferie for de penga!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg