Å være kvinne

Jeg hater å være kvinne fordi:

Kvinner blir ofte sett på som objekter. Et sexsymbol. En dukke uten følelser. Mye av dette falske bildet kommer fra medier. Disse mediene vokser unge kvinner og menn opp med. Et falskt bilde som de må lære at ikke stemmer. Det kan kanskje være både vanskelig og sårende å finne ut av på egen hånd. Men forhåpentligvis også bra å finne ut av.

Kvinner har mensen en gang i måneden for mye. Noen har det ganske drøyt også. Smerter og store blødninger. Frykten av å blø i gjennom. Vi må også pine oss igjennom en flau gynekologtime nå og da. Og det er vi som setter barn til verden, og alt hva det fører med seg. Menn vil aldri forstå hva vi går igjennom. Kvinnekroppen går igjennom mye i løpet av et liv.

Kvinner bekymrer seg hele tiden. Har jeg slått av kaffetrakteren? Husket jeg å betale den regninga i tide? Mistolket hun hva jeg sa? Tenk om flyet kræsjer og vi aldri kommer hjem igjen. Blir jeg tjukk hvis jeg spiser litt is til dessert? Er jeg sexy nok? Hvorfor ser alle på meg, har jeg noe i ansiktet? Er jeg en god nok mor? Er det trygt å la tenåringen sove over hos venninnen?

Kvinner tenker for mye. Ligger litt i samme gate som å bekymre seg kanskje. Men vi bruker unødvendig mye tid på å analysere og tenker over ting. Vi kan få de minste ting til å bli et såpedrama. Hva mente han med det? Ga jeg ham feil signaler? Har venninnen min egentlig dårlig selvtillit?

Kvinner blir sinna uten mat. Sinna og grinete. Mat er viktig for kvinner. Vi trenger det jevnlig for og ikke bli ditt verste mareritt. Det trenger ikke å være godteri eller noe usunt. Det må bare være godt. Noen ganger er det kanskje litt koffein som mangler også. Hvis du noen gang skulle befinne deg med en sinna og sulten kvine, så fiks mat til henne, og hun er verdens blideste menneske innen få sekunder.

Kvinner har mye press på seg. I følge disse mediebildene og de ellers bildene vi skaper oss om den perfekte kvinne, så blir det automatisk en kamp om å bli perfekt. Vi skal ha flotte former samtidig som vi skal være slanke. Vi skal ha flotte stelte negler. Vi skal ha lange øyevipper, langt mykt hår og veltrent kropp. Vi skal være superhusmor og mamma. Den beste kjæresten og venninnen. Vi skal ha velstelte hus og flott bil. Mulig noen menn også føler et press for å være perfekt. Men jeg tror det opptar kvinner mer.

Jeg elsker å være kvinne fordi:

Kvinner kommer først. I en ulykke eller i en krise blir vi og barn reddet først.

Kvinner har en helt fantastisk kropp. Kvinnekroppen er så mye penere enn mannekroppen. Med flotte former og forførende hår.

Kvinner kan ha mange flere interesser og hobbyer enn menn. Kvinner som liker fotball og playstation blir raskt sett på som drømmedama. Mens menn som liker å strikke eller å bake, blir fort sett på som feminine. Et urettferdig syn men sånn er det.

Kvinner lever lenger. Sånn statistisk sett ikke mye lenger, men lenger. Jeg vet ikke hva sånn konkret statistikken bygger på. Men mulig det er på grunn av menns vågale valg noen ganger. Alt går bra, og alt er en utfordring. En mann kan godt stå og skru eller male høyt oppe, mens en annen holder han på skuldrene for eksempel. Gale menn.

Vi har mye mer klær å velge i. Menn flest tusler rundt i jeans, t-skjorte og komfortable sko, og er fornøyde med det. Mens vi har uendelig med klesplagg og kombinasjoner. Vi har bukser, skjørt, kjole, shorts, shorts som ser ut skjørt, leggings, thigts, strømpebukser, gensere, bluse, skjorter, cardigans, jakke, bh, singlet, kåper, hatter, sjal, jumpsuits, bikinier og jeans. Dette finnes selvfølgelig i utallige stoffer og farger.

For og ikke å snakke om alle skoa vi har. Vi har sandaler, skoletter, støvletter, pumps, kilehæler, joggesko, fjellsko, flipflops, tøysko, stiletter og platå. Det er uendelig mange typer, og de finnes i alle mulige stoff, skinn og farger. Vi elsker det!

Multitasking på høyt nivå. Vi får tid til utrolig mye i løpet av en dag. Vi er mer systematiske og planlegger bedre.

Kvinner har bedre orgasmer. Vi kan både få flere og lengre orgasmer enn det menn kan. Æddæ bæddæ.

Så til syvende og sist er det deilig å være kvinne, selv om vi må tåle å gå igjennom litt også. Vi er best!

6 kommentarer
  1. På en måte er det provoserende at du tror det å være gutt er problemfritt når det aller meste av det du lister opp er er like typiske problemer blant gutter… Det er ganske sneversynt og selvopptagende!

  2. “Blir sett på”, kkriver du.
   Hovedfokus bør være hvordan man ser seg selv.
   Og de fleste bakere, er (fremdeles) menn (;
   Gnatt ^^

  3. Layde: Det er heldigvis ikke alle som ser på kvinner slik. Dette var satt litt på spissen 😉

   Når jeg skrev bake burde jeg nok utdyper det mer. Tenkte litt mer sånn på kakekrigenstil. Er ikke så mange menn der. Selv om det heldigvis er noen. Når du tenker bakere, tenker du kanskje mer på de som står opp grytidlig om morgenen og baker boller og brød?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg