Jamie Oliver inspirert middag

Dette er en oppskrift som samboeren min har mekket i hop. Her i huset er vi veldig fan av Jamie Oliver, så denne retten er inspirert av nettopp Jamie Oliver. Samboeren min kaller det for «kylling med futt i».

Dette er hva du trenger

Denne oppskriften skal være nok til to personer. Sett ovnen på 180 grader.

Krydre kyllingen med malt paprika og cayennepepper. La krydderet sette seg litt mens stekepanna blir varm.

Ha extra virgin olivenolje i en liten skål. Tilsett persille, timian og pressa hvitløk i oljen. Vi har brukt to hvitløksfedd. Persillen og timianen kan være fersk eller tørket. Bruk det du foretrekker best eller har i skapet.

Ta fram ciabattane. Vi har brukt grove ciabattaer. Fine kan også brukes. Skjær et kryss i toppen på ciabattane. Ha oljeblandingen ned i kryssa. Drypp eventuelt ekstra olje over etter behov.

Sett dem på rist i den forvarme ovnen i ca 5 min, til de er gylne. Husk at det kan være forskjeller på ovner. Vi har for eksempel ikke varmluftovn.

Stek kyllingen i panna på høy varme. Frykt ikke over at de kan bli fort svarte. Det er bare paprikapulveret. Når kyllingen blir gyllen kan du ta den av plata og la den hvile mens du ordner resten. Hvis du er usikker kan du ta en og skjære igjennom. Er den fortsatt rosa i midten så stek litt til.

Lag så tomatsalat. Kutt opp en ca en kvart paprika, en kvart rødløk og ca to tomater. Ta opp i ca to spiseskjeer med fetaost. Ta med litt av oljen som fetaosten ligger i. Drøss litt peppermix over og bland godt.

Legg kyllingen, tomatsalaten og ciabattaene på tallerken. Topp det med tyrkisk youghurt og drøss litt tynnskjært chilli på toppen for ekstra smak og pynt. Bruk gjerne smør på ciabattaene.

Syns du der er lite mat går det an å koke litt ris ved siden av.

Håper det smaker!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg