Katt er best

Jeg har alltid elsket dyr. Det kan de som kjenner meg best skrive under på. Men av alle de fantastiske og morsomme dyrene som fins i verden, så syns jeg kattedyret er de mest utrolige. Den flotte gangen. Den deilige pelsen. Måten de manipulerer deg på for å få mat. De er skjønne.

Ikke bare huskatten men de maktfulle løvene på savannene. De groteske tigrene i jungelen. De ville pumaene i fjellene. De sjenerte gaupene i skogen. De kortbente pallaskattene i fjellsiden. De lure leopardene som hviler i trærne. De raske gepardene i det høye afrikanske gresset. De kamuflerte snøleopardene i det snødekkede bratte fjellet. De nette ozelotene i de våte regnskogene.

De er helt utrolig vakre og fascinerende. Og måten de beveger seg på. Så grasiøst. Catwalk er ikke et tilfeldig ord. I tillegg er de helt vanvittig stille. De er toss alt jegere. De kommer fra et punkt til et annet så kvikt og så stille at ingen merker det. Jeg tipper det er derfor noen er litt redde for katter og syns de er ekle. Men jeg synes det er beundringsverdig.

Jeg fikk min første katt når jeg var syv år. Hun lever ennå. En vakker moden dame som blir 18 år i mai. Det tilsvarer 88 år i menneskeår. Etter det har vi hatt to andre katter i familien. Men etter å ha flyttet for meg selv har jeg bare en. En nydelig liten snelle på snart fem år. Shelby. Hun maler like gromt som bilen hun er oppkalt etter. Hun gjør meg så glad.

Det er lykke og ha en katt i huset. Et lite søtt vesen som maler i fanget. Skraper med poten på vinduet når den vil inn. Danser rundt bena dine når den vil ha mat. Et nysgjerrig vesen som alltid er på vakt. En liten luring som stekker seg ekstra godt i senga, og krøller seg sammen igjen når du skal på jobb. Et søtt vesen dekket av deilig pels som får deg til å smile i den mest dystre stund.

De har så mange flotte markeringer og pelstyper. Noen til og med uten pels. De har tøffe striper. Morsomme flekker. Noen har bart. Noe har flekker formet som hjerte. Lang pels. Kort pels. Myk pels. Og de lukter så godt. Spesielt etter at de har vært ute. De har sin helt egen fantastiske parfyme.

Man er også mer fri når man har katt. De lufter seg selv. De vasker seg selv. Du trenger ikke å plukke opp etter hvert eneste dobesøk. Og bytte på en liten kasse en gang i blant er mye bedre. Når du drar på ferie er det mye lettere å spørre noen, om å sjekke katten av og til. Enn at man overlater tur og bæsjeposer til en stakkars nabo eller et stakkars familiemedlem. Katter er selvstendige.

Jeg elsker alle dyr. Jeg smiler for hvert eneste dyr jeg ser. Hund, katt, fugl, ekorn, elg og hest. Hva enn jeg måtte kjøre forbi, gå forbi eller møte på. Du stresser mindre av å klappe dyr også ifølge forskere. Alle dyr er nydelige. Men katten er den beste. Basta.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg